Як правильно приймати протеїн

Кожен спортсмен (або досвідчений новачок) знає, що одних тренувань для досягнення відчутних результатів недостатньо. Розвивається м'язова маса постійно має потребу в білках, які складно отримати зі звичайної їжі. Знаючи, як правильно пити протеїн, ви зможете без праці впоратися з цією проблемою. Для цього доведеться систематично приймати нешкідливі біологічно активні добавки і регулярно займатися в спортзалі, щоб надходить в організм білок благополучно засвоювався. Прямо зараз ви отримаєте основні відомості про цьому процесі.

Навіщо пити протеїн

Починаючи займатися спотом, ви, швидше за все, задумаєтеся про те, чи варто приймати протеїн. Відповідь знаючих людей – так. Натуральний білок сприяє швидкому відновленню організму після фізичних навантажень. В світлі цього факту виникне питання: чи потрібно пити протеїн людям, які не займаються спортом? Якщо людина працює фізично і при цьому постійно відчуває нездужання, то це просто необхідно. Харчова протеїнова добавка не належить до стероїдів, тому побоюватися за своє здоров'я не варто.

Як приймати протеїн для набору м'язової маси

Щоб вживання протеїну забезпечувало очікуваний результат, ви повинні чітко дотримуватися правил, розібратися з якими зовсім не складно. Недостатня кількість білка забезпечить лише частковий ефект, а його надлишок неминуче призведе до появи проблеми зайвої ваги. Щоб уникнути поширених помилок і навчитися пити протеїн правильно, ознайомтеся з наступними розділами цієї статті, які детально описують всі істотні нюанси.

Скільки разів пити протеїн

Якщо ви почали гойдатися, насамперед уточніть у свого тренера, скільки разів пити протеїн в день. Швидше за все, вам скажуть, що двох-трьох прийомів предостатньо, і це буде абсолютно правильно. П'ятиразове вживання протеїну необхідно лише професійним бодібілдерам з неймовірною м'язовою масою, що вимагає білка у величезних кількостях.

Коли приймати протеїн

Час прийому білка також грає важливу роль, тому ви повинні знати, коли пити протеїновий коктейль. Припустимо, вам порекомендували вживати білок 3 рази в день. Складіть собі чіткий графік і неухильно дотримуйтеся його. Він повинен виглядати наступним чином:

  1. Ранок, сніданок. Під час нічного сну організм людини запускає процес, званий катаболізмом. Його суть полягає в розщепленні поживних речовин, що веде до втрати об'єму м'язових тканин і виникнення всім знайомого відчуття ранкової слабкості. Середня порція протеїну, випита за сніданком, швидко перерве процес розпаду, відновить баланс речовин в організмі і забезпечить енергію на весь день.
  2. Перед тренуванням. Щоб заняття було результативним, організм повинен володіти достатньою кількістю білків. Збираючись на тренування, не забудьте випити велику порцію протеїну. Це допоможе підвищити працездатність м'язів і знизити стомлюваність. Виснажений організм не зможе прогресувати, адже в ході виконання вправ йому доведеться «пожирати» себе самого.
  3. Перед сном. Багато починаючі спортсмени переживають, чи можна пити протеїн на ніч, проте в цьому немає нічого небезпечного. Середня доза білків, прийнята перед сном, активує вироблення гормону росту, який в будь-якому випадку позитивно позначиться на процесі спортивного розвитку вашого організму.

Як правильно приймати протеїн

Протеїнові добавки зустрічаються в декількох формах. Кожна з них має ряд особливостей, які йдуть на користь при тих чи інших обставинах. У наступних розділах ви побачите основні різновиди спортивного протеїну і розгляньте способи їх вживання для ефективного розвитку м'язової маси. Використовуючи ці відомості, ви зможете підвищити результативність тренувань.

Сироватковий

Знаючи, як приймати сироватковий протеїн, кожна людина зможе швидко скинути вагу і наростити мускулатуру. Тренера в спортзалах рекомендують цей різновид білкової харчової добавки як хлопцям, так і дівчатам. Якщо бажаєте схуднути, приймайте сироваткові білки перед заняттями – і зайві калорії будуть танути на очах. Швидка і нешкідлива сушка забезпечена! Головне – точно розрахувати, в яких дозах пити добавку.

Крім того, вам буде корисно знати, як приймати протеїн в таблетках. У колі сучасних спортсменів широкою популярністю користуються добавки «WHEY», що містять велику кількість білка. В одному ряду з ними варто вуглеводний БАД «Вітамінний». Вживаючи їх в рівних кількостях, ви підсилите дію білка і зумієте в найкоротші терміни наростити м'язову масу.

Казеїновий

Така різновид білкової спортивної добавки ще не знайшла широку популярність, тому далеко не всі спортсмени знають, як приймати казеїновий протеїн. Сам по собі казеїн є складним молочним білком, який при скисании випадає в осад, здобуваючи вид сирного згустку. Казеїновий протеїн примітний своєю запасающей функцією: він розщеплюється вдвічі довше сироваткового, і тому на довгий час забезпечує достатню кількість амінокислот. За рахунок цієї особливості рекомендується пити його на ніч для збереження м'язової маси під час сну.

Соєвий

Знаючи, як правильно пити протеїновий коктейль з високоякісного соєвого ізоляту, легко скинути кілька зайвих кілограмів. Дослідження показали, що ця добавка сприяє зниженню рівня холестерину. Задавшись метою, ви розберетеся з тим, як пити протеїн, щоб схуднути, і незабаром станете володарем стрункого тіла. З цією добавкою крім підвищення ефективності тренувань ви отримаєте помітне зниження ризику виникнення захворювань серцево-судинної системи без шкоди репродуктивним органам. Такою властивістю володіє тільки соєвий протеїн.

Яєчний

Ця різновид спортивної добавки прослыла досконалою формою білка. В ній містяться всі амінокислоти, потрібні людському організму для повноцінної життєдіяльності. Тренер в спортзалі розповість, як правильно пити протеїновий коктейль з яєчними білками, і ви неодмінно відчуєте приголомшливе збільшення м'язової маси на собі. Переваги цієї добавки кажуть: вона абсолютно безпечна для здоров'я і неймовірно ефективна.

Відповідаючи на питання про те, як правильно пити яєчний протеїн, фахівці дають безліч порад і окремо рекомендують вживати разом з ним креатин. Ця натуральна добавка являє собою амінокислоту, яку організм виробляє в природних умовах з метою забезпечення енергії для м'язів. Правильно розраховане поєднання яєчного протеїну і креатину допоможе вам привести свою фігуру в порядок всього за кілька місяців.

Відео: як і коли пити протеїн

Щоб теоретичні відомості, отримані з попередніх розділів статті, допомогли вам навчитися вживати білкові добавки, перегляньте цей ролик. Досвідчені фахівці розкажуть, як правильно пити натуральний протеїн, займаючись в тренажерному залі. Короткий огляд улюбленого ласощі бодібілдерів відповість на багато питань і допоможе уникнути поширених помилок.

Як правильно приймати протеїн для набору м'язової маси

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!