Стрибки на скакалці - нормативи для схуднення і відео уроки. Користь стрибків на скакалці

Всім людям з дитинства знайома, скакалка, але вона може стати в нагоді і дорослій людині. Цей спортивний інвентар стане вашим незамінним помічником, якщо ви вирішили зайнятися фігурою, схуднути. Величезна перевага занять зі скакалкою – це зручність використання в домашніх умовах. Для тренування потрібно мало місця, а вам не потрібно ніяких матеріальних вкладень та походів у фітнес клуби, щоб накачати своє тіло. Можна стрибати на скакалці, отримуючи користь для організму в будь-який час.

Чим корисні стрибки на скакалці

  1. Поліпшується кровообіг і прискорюється обмін речовин, відбувається спалювання жирів. Тому скакалка краще всяких кремів і масажів допомагає позбутися целюліту.
  2. Скакалка корисна для запобігання раннього варикозу у жінок, що є важливим фактором при підтримці краси у слабкої статі.
  3. Цей спортивний снаряд сприяє розвитку координації руху у людини, підвищує стрибучість і витривалість, позбавляє від задишки, піднімаючи загальний тонус організму.
  4. Скакалка чудово підходить для схуднення в цілому, особливо дівчатам з фігурою «груша». При стрибках на скакалці в першу чергу худнуть стегна і живіт.
  5. Такі стрибки зміцнюють серцево-судинну систему, допомагають вирівняти поставу.

Які м'язи працюють і скільки калорій спалюється

Щоб заняття пройшли більш ефективно, правильно підберіть довжину скакалки. Візьміть шнур, встаньте ногами на його середину, а руки розведіть по боках в сторони. Ручки від скакалки повинні знаходитися на рівні стегон, тоді її довжина буде підібрана вірно. Наприклад, якщо ваш зріст становить 150 – 165 см, вам підійде скакалка 2,5 метра.

При роботі на такому тренажері спалюється багато калорій. Даний вид тренувань більш результативним, ніж плавання або біг підтюпцем. За одне заняття тривалістю від 15 хвилин до півгодини втрачається близько 300-400 калорій. Під час тренування задіюються не тільки м'язи ніг, але і спини, живота, стегон, а також рук. Стрибки через скакалку є відмінною кардіонавантаженням.

Види стрибків на скакалці

Існує кілька основних видів вправ зі скакалкою:

  1. Можна скакати на одній нозі або двох.
  2. Обертання мотузки під час заняття можуть бути вперед або назад.
  3. Є різновид перехресного обертання скакалки при стрибках.
  4. Подвійні або одинарні стрибки за один оборот.

Щоб не нашкодити собі, дотримуйте кілька простих правил:

  1. Під час тренування тримайте спину прямо.
  2. Після стрибка плавно приземляйтеся на носочки і пружиньте.
  3. Обертання робіть китицями з притиснутими до тулуба руками.

Комплекс вправ для схуднення

Перед тренуванням зі скакалкою зробіть зарядку, щоб підготувати м'язи до програми:

  1. Почніть з кругових обертань голови, а також кистей рук. По 10 разів в кожну сторону.
  2. Візьміться долонями за колінні чашечки і теж проведіть ряд обертань колінами. В одну сторону, потім в іншу.
  3. Виконайте присідання 20 разів.

На цьому гімнастику можна вважати закінченою і переходити до стрибків зі скакалкою:

  • Почніть з звичайних стрибків на двох ногах з мінімальним рівнем інтенсивності. Для новачків 10 разів буде прийнятно для кожної вправи в комплексі.
  • Виконаєте стрибки по черзі на кожній нозі. Біг на місці. Надалі можна використовувати обважнювачі.
  • Стрибайте, перехрещуючи руки.
  • Робіть стрибок вперед-назад.
  • Додатково спробуйте стрибати і поступово повертатися навколо своєї осі.

Протипоказання

Скакати можете, як окремо, так і в комплексі вправ. Приміром, доповніть стрибками інтервальну або кардиотренировку під музику. А так само використовуйте скакалку в якості розминки для розігріву перед заняттями спортом. Головне – не забувайте про протипоказання. Не рекомендовані стрибки зі скакалкою, якщо у вас:

  • зайва вага;
  • є проблеми з суглобами;
  • мучить артеріальний тиск;
  • сильні болі в спині.

При заняттях йде велике навантаження на колінні чашечки і кисті рук. Якщо під час тренування виникає дискомфорт або хворобливі відчуття в цій області, необхідно припинити вправу. Пройдіть консультацію у лікаря-терапевта і дізнайтеся, з якої причини ви відчуваєте таку біль. Протипоказані заняття зі скакалкою при вагітності та в післяпологовий або операційний період.

Відео урок: техніка виконання вправ зі скакалкою для початківців

Подивіться відео нижче, де детально розглянуто правильна техніка виконання вправ. Це важливо при навчанні новачків. Відео допоможе вам відразу займатися без помилок і підвищить результативність занять.

Як Навчитися Стрибати на Скакалці - Найкраще Відео!!!

Відгуки про ефективності схуднути за допомогою скакалки

Олена, 28 років«Я починала з найпростіших стрибків, за 3 хвилини в день, тому що не могла протриматися довше. Але навіть цього мені вистачило, щоб помітити результат. По-перше, після першого ж тренування я відчула, як у мене прокачалися всі м'язи. Ну, а вже на другому тижні занять був помітний скинуту вагу і підтягнута фігура. Так що не бійтеся, що ви фізично не підготовлені і починайте як я!»
Наташа, 32 роки«Моє заняття спортом почалося зі звичайного спору. Потрібно було пострибати 200 разів через скакалку. І, якщо чесно, я сумнівалася, що у мене вийде, але все одно спробувала. Все пройшло легко! Навіть не очікувала. Зараз займаюся зі скакалкою кожен день вже майже місяць, скинула 7 кг».
Віка, 19 років«Проблем із зайвою вагою у мене немає. Але я задіяла скакалку в комплексі своїх тренувань. Всього на занятті йшло хвилин 20 на стрибки, але особливих зрушень у вазі я не помітила. Зате підтяглися стегна і ноги, що теж добре. Мабуть, продовжу такі заняття. Адже головне – не лінуватися, і тоді все буде добре!»
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!