9 продуктів для росту волосся, які треба їсти кожен день

Волосся для росту і фортеці потрібні вітаміни і мікроелементи. Аскорбінова кислота живить, зволожує цибулини. Біотин покращує роботу сальних залоз, регулює обмін речовин. Вітамін Е захищає шкіру голови від шкідливого впливу ультрафіолету, прискорює ріст і надає локонам природний блиск і шовковистість. Кремній, мідь і цинк роблять пасма пружними і еластичними, попереджають появу лупи. Складіть правильно добовий раціон, включивши в нього продукти для росту волосся.

             

Морська риба жирних сортів

У рибі містяться Омега-3 жирні кислоти і білок, які знімають запалення шкіри голови, перешкоджають появі лупи, нормалізують роботу сальних залоз, укріплюють коріння. Волосся ростуть швидше, стають м'якими і приємними на дотик.

Включайте в раціон 3-4 рази в тиждень різні види морської риби – лосось, тунець, сардину, минтай, хек, камбалу, скумбрію.

В них містяться корисні вітаміни А, D і Е, мідь, цинк, калій, фосфор і йод.

Бобові і горіхи

Омега-3 жирні кислоти містяться у всіх видах горіхів. Продукти для росту волосся: мигдаль, кешью, фундук або волоські горіхи, з'їдайте по 1 невеликий жмені щодня. У горіхах містяться вітаміни А і Е, біотин, які уповільнюють старіння клітин, зміцнюють і живлять фолікули, повертають пасмам здоровий вигляд, пружність.

Включіть в раціон сочевицю, горох і квасоля. Бобові культури теж зміцнюють корені, попереджає ламкість і випадання волосся, сприятливо впливають на шкіру голови. У них міститься багато легко засвоюваного білка, заліза і цинку.

Соєві боби корисні в будь-якому вигляді: додаються в їжу як інгредієнт або вживаються як самостійне блюдо.
 

Червоне м'ясо

Волоссю потрібні білок і залізо. Продуктами, корисними для волосся, є червоні сорти м'яса. Наприклад, яловичина – 100 г міститься 29 г білка, необхідного організму в якості будівельного матеріалу клітин. Залізо в червоному м'ясі покращує кровообіг, бере участь у виробленні гемоглобіну, що доставляє кисень до клітин, включаючи волосяні фолікули.

Щоб зберегти корисні властивості продукту, готуйте його на пару.
     

Яйця

Продукти для зміцнення волосся збагачують організм білком і залізом. При нестачі цих компонентів шкіра голови пересихає, волосяні цибулини виснажуються, з'являються залисини, посічені кінці. Крім білка і заліза в яйцях міститься біотин, який сприяє зміцненню волосся. Цинк, селен і сірка теж інтенсивно живлять ослаблені фолікули, захищають їх від негативного впливу навколишнього середовища.

Перед вживанням переконайтеся у відсутності алергії.
 

Морепродукти

Омега-3 жирні кислоти і білок містяться і в морепродуктах. Продукти, що впливають на ріст волосся: устриці, креветки, морська капуста. Жирні кислоти зміцнюють волосяні цибулини, заряджають їх життєвою силою і енергією.

В устрицях багато цинку, який підтримує життєвий цикл фолікулів, попереджає випадання волосся, усуває сухість і лущення шкіри голови. У креветках містяться білок, вітаміни групи B і D, цинк і залізо.

У 1 порції креветок об'ємом 100 г міститься 32%, морської капусти – 48%, устриць – 38% від добової потреби організму у вітаміні D.

Овочі помаранчевого кольору

Дієта для росту волосся на голові рекомендує їсти овочі помаранчевого кольору не рідше 3-4 разів на тиждень. Вітамін А, який підтримує колір плодів, бере участь у відновленні клітин, підтримує в тонусі шкіру голови, забезпечує інтенсивне живлення і зволоження сухого волосся. Другий компонент помаранчевих овочів – аскорбінова кислота, яка нейтралізує шкідливі речовини, виводить їх з клітин.

Для зміцнення фолікулів включіть в добовий раціон свіжу моркву, гарбуз, солодкий перець.

Цільнозернові продукти

В ячмені, вівсі, гречці за ріст волосся відповідають вітаміни В6, В12, цинк, селен, мідь, залізо і амінокислоти. При їх дефіциті волосся рідшають, ламаються і бліднуть, а кінчики пересихають і січеться. Цільнозерновий хліб і пісні каші в добовому раціоні стимулюють ріст, роблять волосся шовковистим і густими, захищають їх від зовнішніх подразників.

Авокадо

Цей екзотичний фрукт є джерелом вітаміну Е. В 200 г авокадо міститься 21% від денної потреби організму в антиоксидантах. Вітамін Е виводить шкідливі речовини з клітин і прискорює їх оновлення, стимулює ріст волосся. Якщо вживати авокадо 4 рази на тиждень, кількість випавшого волосся скорочується.

Важливе значення мають і жирні кислоти в складі авокадо. Їх дефіцит – одна з причин алопеції (облисіння).

Ягоди

Це багате джерело вітаміну С, який нейтралізує дію шкідливих речовин і токсинів, зміцнює волосяні фолікули, сприяє швидкому зростанню. Аскорбінова кислота бере участь у виробленні колагену, що відповідає за міцність, густоту і еластичність волосся. Вітамін С допомагає краще засвоюватися залозу, підвищує гемоглобін і прискорює транспортування кисню до клітин разом з потоком крові.

При відсутності ягід у добовому раціоні та дефіцит аскорбінової кислоти в організмі пасма рідшають, підвищується ризик облисіння. Для здоров'я волосся і всього організму корисні малина, чорниця, лохина, чорна смородина, полуниця і ківі. В сезон щодня їжте свіжі ягоди. 140 г полуниці містять 140%, а 2 ківі – 100% добової потреби у вітаміні С.

Обов'язкова умова: їжа не повинна викликати алергічну реакцію на шкірі. Тому дозуйте порції ягід і фруктів.

Відео

ПРОДУКТИ ЯКІ ВПЛИВАЮТЬ НА ВОЛОССЯ| Що є для росту волосся? Правильне харчування для волосся

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!