Желатинова маска для волосся з ефектом ламінування. Рецепти желатинової маски для волосся в домашніх умовах

Маска з желатину для волосся робить приголомшливе дію, що можна порівняти з ламінуванням пасом в салоні краси. Суміш покриває кожен волосся міліметрової плівкою, живить, відновлює білкову структуру. Зачіска стає більш об'ємною день від дня, виглядає доглянутою і блискучою.

Користь желатину для волосся

Порошок містить кератинові білки, зміцнюють прядки від самих фолікулів. На противагу іншим речовинам, таким як яєчний жовток, желатинові складові вбираються дуже швидко. Маска відновлює пошкоджені ділянки, живлячи пасмо по всій довжині. Основна користь желатину для волосся полягає в тому факті, що продукт містить мікроелементи, які допомагають зробити шевелюру здоровою і сильною.

До складу більшості косметичних засобів - кондиціонерів, масок, спреїв, шампунів входить силікон. Він створює лише видимість голлівудської зачіски, перешкоджаючи всмоктуванню вологи. Тривале застосування косметики з парабенами може послабити кутикулу і призвести до ламкості. Але натуральні компоненти домашніх масок (з желатину в тому числі) не руйнують структуру волосини.

Лікування волосся желатином в домашніх умовах

Желатинова суміш абсолютно нешкідлива, для її використання не важливий тип і структура пасм. Завдяки ефекту ламінування, желатин наповнює пористі, розпрямляє жорсткі і неслухняні пасма. Однак у маски є свої особливості: желатинова суміш підсушує кінчики, тому не підійде власницям сухого пасм і перманенту.

Систематичне лікування волосся желатином в домашніх умовах допомагає досягти гарних результатів за короткий час. В середньому на приготування, а ще нанесення суміші йде хвилин 10-20. За основу береться желатин і вода, інші компоненти залежать від індивідуальних характеристик пасм.

Як зробити желатинову маску для волосся

Приготування маски для волосся з ефектом ламінування займе мінімум вільного часу. Для суміші потрібно взяти:

  • 1 ст. л. порошкового желатину (можна купити пакетик в супермаркеті);
  • 1/3 склянки рідини (теплою);
  • 1 ч. л. натурального меду.
  1. Для початку слід замочити порошок у воді.
  2. Потім розтопити субстанцію на водяній бані, підігрівати, але не кип'ятити.
  3. Коли суміш знайде консистенцію желе - зняти з вогню, додати мед, довести до кімнатної температури і наносити на волосся.

Скільки тримати желатинову маску на волоссі

Коли суміш трошки охолоне, вона готова до використання. Суміш наноситься на трохи вологі, чисті, попередньо вимите волосся. Тримати желатинову маску на волоссі потрібно близько півгодини, можна більше. Надівши шапочку або простий пакет, замотавши голову рушником, можна зайнятися побутовими справами.

Як змивати желатинову маску з волосся

Після 30 хвилинного впливу суміші, голову слід ретельно промити теплою водою без шампуню. Можна змивати желатинову маску з волосся з додаванням кондиціонера, якщо пасма сильно плутаються. По закінченні процедури залишається дочекатися, поки голова висохне. Краще не використовувати фен, а висушити волосся природним шляхом.

Желатинова маска для волосся - рецепт

Блискучі пасма виглядають здоровими, мають охайний вигляд. Маска для волосся з ефектом ламінування допоможе у створенні такого образу. Склад суміші варіюється, в залежності від структури пасм, тому для кожної панянки знайдеться свій метод їх лікування. З допомогою желе можна випрямляти, зміцнювати, зволожувати, підсушувати, надавати обсяг. У складі використовують яйце, молоко, трави, гірчицю, активоване вугілля, лимон, мед і ін

Володарки ламкого прядок часто змішують желатин з звичайними і ефірними маслами. Такий склад посилено живить кутикулу волосся, розгладжує, позбавляючи від пошкоджених кінчиків, заповнює пористість. Використовуючи найкращий рецепт желатинової маски для волосся, можна домогтися досконалого образу.

З желатинової субстанцією легко переборщити. Вона допомагає кучерявим дівчатам позбутися поплутаних пасом, але занадто частий вихід з її застосуванням ніякої користі не принесе. Звичка робити желейну маску дозволить домогтися ідеальної гладкості, позбутися від візуального «вибуху» на голові після чергового миття.

Маска для волосся з желатином і яйцем

Для приготування маски необхідно взяти:

  • пакетик желейного порошку;
  • 1 яйце;
  • трохи шампуню.
  1. Краще розводити суху субстанцію в теплій воді, поки вона не розчиниться, згідно інструкції.
  2. Додати яйце і енергійно збити масу віночком.
  3. Суміш підігріти на водяній бані, давши масі набрякнути.
  4. Коли маска для волосся з желатину і яйця готова, її потрібно розподілити по всій довжині чистих пасм, обернути плівкою, замотати махровим рушником.
  5. Почекавши 40 хвилин, можна сміливо змивати колагеновий шар щадним шампунем.
  6. Проводити корисну процедуру потрібно раз на тиждень або частіше, якщо пасма потребують посиленого живлення.

Маска для волосся з гірчицею і желатином

Активувати зростання волосяних цибулин, одночасно вирівнюючи пасма, допоможе маска для волосся з гірчицею і желатином. Гірчиця може викликати алергію, тому після нанесення суміші, контролюйте рівень печіння. Якщо відчувається сильне печіння - негайно змити прохолодною водою з шампунем. Для приготування маски потрібно:

  • пакет желатину;
  • 10 г сухої гірчиці.
  1. Потрібно залити порошок гарячою водичкою (в пропорції 1 до 4), додавши гірчицю.
  2. Змішавши всі складові до однорідності, можна нанести кашку.
  3. Укутати голову рушником і тримати в теплі. Залишити на 35 хвилин до години. Чим довше зберігається контакт пасом з желатиновим желе, тим сильніше вони розгладжуються.

Дізнайтеся та інші рецепти, як приготуватигірчичну маску для волосся.

Маска для волосся з желатином і медом

Колагенова маска для волосся в домашніх умовах з додаванням меду готується дуже швидко. Завдяки м'якому пом'якшувальному впливу меду, суміш підходить для дуже сухих, або мелірованого волосся після хімічної завивки. Блондинки можуть додати в суміш відвар ромашки, а шатенки, або брюнетки – настій звіробою. Маска для волосся з желатином і медом з травами додасть насичений відтінок.

Для приготування знадобиться:

  • пакетик желатину;
  • 1 ст. л. меду;
  • вода (згідно інструкції).
  1. Слід розвести порошок на водяній бані до розчинення.
  2. Змішати інгредієнти.
  3. Нанести, витримати 45 хвилин і змити.

Маска для волосся з желатином і бальзамом

Панночкам з неслухняними або кучерявими пасмами припадуть до душі інгредієнти, які завжди є під рукою. Потрібно:

  • пачка желатину;
  • 1 ст. л. бальзаму-кондиціонера.
  1. Готувати суміш треба інструкції, розбавляючи порошок з водою.
  2. В кінці додати трохи бальзаму.
  3. Дієва желатинова маска для волосся з бальзамом наноситься на 35 хвилин, потім змивається водою.

Маска для волосся з желатину і шампуню

Цей рецепт допоможе зміцнити пасма, повернувши їм насичений відтінок. Для приготування знадобиться:

  • дитячий шампунь;
  • 1 ч. л. желатину.
  1. Змішати в мисці столову ложку шампуню з порцією їстівного порошку.
  2. Маса повинна трохи постояти і набрякнути.
  3. Потім маску для волосся з желатину і шампуню можна втерти в кодом голови й розподілити по всій довжині.
  4. Залишити на 20 хвилин і змити. Повторювати процедуру 1 раз на тиждень.

Відео: желатинова маска для волосся в домашніх умовах

Розвести желатин у воді так, щоб суміш вийшла однорідною і без грудок не завжди вийде з першого разу. Кілька секретів як правильно розчинити желатиновий порошок, представлено у відеосюжетах нижче. Краще подивитися покроковий опис процесу приготування, щоб маска виявилася якісної і допомогла реанімувати сухі кінці.

Желатинова маска для волосся - ефект ламінування

Желатинова маска для волосся (ефект ламінування)

Желатинова маска для росту волосся

Маска з желатину для росту волосся

Желатинова маска для волосся – відгуки

Кіра, 32 рокуПро те, що желатин для волосся ефективний, прочитала багато відгуків. Всього через місяць мої пасма стали слухняними, гладеньким, блискучим. Желатин виправдав мої очікування на всі триста відсотків! Довелося повозитися з приготуванням, але ці клопоти не зрівняються з отриманим результатом.
Олеся, 20 роківЯ довго не могла підібрати стоять уходовые продукти для своїх кучерів. Доводилося часто ходити в салон, вирівнювати, навіть ламінувати. Доводилося часто ходити в салон, вирівнювати, навіть ламінувати. Вже рік роблю маску з желатином, стандартний рецепт кокосовим маслом, від чого волосся стає м'якше і слухнянішою. Всім раджу!
Марина, 38 роківСпочатку думала, що відгуки про масці на основі желе – це брехня, але вирішила ризикнути. У перший раз витратила на весь процес близько години. Результат виявився не таким поганим, як мені здавалося. Пасма стали відчутно більш гладкими, січені кінчики зникли. Мій скептичний настрій випарувався, і я часто повертаюся до желатину.
Олена, 29 роківМої пасма були ідеальними до народження дитини. В салон ходити не було часу, тому спробувала желейну маску. Рекомендую мамам, які хочуть виглядати красиво! Я забула про пасма січені, а чоловік знову почав робити компліменти.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!