Маска для обсягу волосся

Пишна зачіска – прикраса будь-якої жінки, але не у всіх пасма мають достатню густину, щоб виглядати багато, об'ємно. Візуально можливо збільшити прикореневій обсяг стрижки, сховавши недоліки, ламкі і тонке волосся. На якийсь час укладання допомагає, але реальна щільність зачіски виходить тільки при вирощуванні нових, молодих волосків. Маска для обсягу волосся справляється з цим завданням найкраще. Вона живить існуючі пасма і стимулює зростання нових, зупиняє випадання.

Як зробити волосся об'ємними

Існує кілька методів, щоб збільшити прикореневій обсяг. Найпростіший – укласти феном зі спеціальною насадкою. Потік гарячого повітря направляється до коріння вологих волосся, фіксує їх у положенні «строго вгору», не даючи прилягати до шкіри голови. Створюється ілюзія пишноти зачіски і густоти пасм. Укладання феном протримається кілька годин і до вечора вона спаде.

Як альтернатива, застосовуються хімічні речовини – муси або лаки. Мус – спеціальна піна, завдає вологими руками або гребінцем на коріння волосся, фіксує їх біля шкіри голови, не даючи прилягати. Лак має схожий ефект, але його дія заснована на склеюванні сусідніх волосків. Дія мусу або лаку триває до декількох днів. Тобто на наступний ранок після нанесення вам потрібно буде тільки розчесатися і обсяг повернеться до колишнього рівня.

Вирішуючи питання з видимою частиною зачіски, ви зменшуєте її фактичну густоту. Маска для обсягу волосся відмінно справляється із завданням додання пишності зачіски, живить, насичує коріння, усуває проблеми шкіри голови.

Як зробити маску в домашніх умовах

Для виготовлення більшості засобів не знадобиться дорогих інгредієнтів і спеціальних знань. Покрокові рецепти дозволяють виконати всі процедури з найменшими витратами часу. Більшість надає миттєве дію (візуально збільшують об'єм), додатково володіють лікувальними властивостями, дають видимий результат через 2-3 тижні.

З желатином

Пошкоджені, посічені пасма легко відновлюються з допомогою желатинової суміші. Маска для волосся з желатином заповнює нерівності кожного волоска, покриваючи його плівкою. Пасма насичуються білком, легко розчісується, збільшуються в об'ємі. Це не тимчасовий візуальний ефект - багато косметичні салони використовують желатин для росту волосся. З часом зачіска дійсно стає більш об'ємною за рахунок видужування пасм. Для приготування найпростішого желатинового засобу вам знадобиться додатково бальзам, мінеральна вода і миска.

  1. Закип'ятити мінеральну воду.
  2. Дати охолонути до температури приблизно 40 °С (теплий).
  3. Розмішати желатин в мисці з водою з розрахунку 1:3 – на зачіску середньої довжини вистачає 1 ложки порошку і 3 води.
  4. Накрити миску кришкою – щоб желатин не застиг, дати настоятися 20 хвилин.
  5. Підігріти до 40°С.
  6. Влити в суміш звичайне кількість бальзаму, який ви використовуєте для миття голови, він допоможе легше змити желатин.

Готовий склад наноситься акуратно. По-перше, зверніть увагу, щоб в отриманій суміші не було грудочок – їх дуже складно буде вичесати. Якщо горбки залишилися – акуратно підігрівайте маску, розмішуйте. Готову суміш слід наносити тільки на пасма, уникаючи шкіри голови, т. к. з цієї поверхні вона змивається гірше і може викликати свербіж і подразнення.

З пивом

Пиво містить багато вітамінів групи С і В, фосфор, магній, залізо, мідь, калій. Ці речовини знаходяться в зваженому (вільному) стані, легко проникають в структуру волосків, так і в шкіру голови. Вплив мікроелементів на ріст пасм ви побачите вже після 3-х тижнів. Для приготування найпростішої пивний суміші вам потрібно пиво нагріти до 40°С, сполоснути ним голову після миття. Пиво тримається 15 хвилин і змивається.

Для збільшення обсягу готується суміш з пива і яйця.

  1. Налийте 100 мл пива в посуд для міксера.
  2. Додайте 1 жовток.
  3. Перемішайте міксером.
  4. Нагрійте вище кімнатної температури.

Нанесіть суміш на волосся, втирайте в шкіру і тримайте 20 хвилин під шапочкою. Змийте проточною водою. Блондинкам слід робити маску тільки зі світлих сортів пива, т. к. темний напій може трохи затемнити. Для стимулювання росту в суміш додається оливкова або мигдальне масло – 1 ч. л. Пивний запах після змивання тримається близько 2-х годин, враховуйте цей факт при плануванні дня.

З медом

Цей бджолиний продукт благотворно впливає на ріст волосся, стан шкіри голови, посилення структури пасм. Мінерали, вітаміни, мікроелементи, що містяться в меді, легко проникають в організм людини, тому він дуже часто застосовується в косметології. Суміш готується просто:

  1. Підготуйте 100 г меду і 100 г води.
  2. Всипте 1 ст. л. кориці, 1 ст. л. оливкової або мигдального масла.

Наносити рівномірно по всій довжині пасма з використанням спеціального пензлика. Майте на увазі, що кориця має невеликий забарвлює ефект, тому для світлого волосся її кількість в рецепті дозволяється зменшити вдвічі. Найкращий ефект дає засіб, зроблене на основі квіткового або гірчичного меду. Не використовуйте соняшниковий, лісової і вже тим більше штучний. Такий мед не буде ефективним.

З дріжджів

Самі по собі ці гриби не застосовні в якості маски. У взаємодії з іншими речовинами насичують шкіру голови величезною кількістю корисних речовин, живлять, посилюють коріння. Приготування і використання:

  1. Розмішати 2 ч. л. дріжджів 100 г молока, дати настоятися 1 годину.
  2. Додати 1 ст. л. меду і 100 г кефіру. Все ретельно розмішати
  3. Нанести суміш втерти в коріння. Накрити шапочкою.
  4. Змити теплою водою.

З солі

Сіль може втиратися масажними рухами в шкіру голови відразу після миття. Після цього одягається шапочка, все змивається проточною водою. Наносити сіль по всій довжині волосся не має сенсу, т. к. впливу на внутрішню структуру не відбувається. Не застосовуйте суміш для сухого волосся, т. к. це може їх ще більше потоншити. Для процедури краще всього підходить морська сіль.

Найкраща маска для довгого волосся

Шевелюра нижче плечей або закриває всю спину потребує регулярного ретельного догляду. Для турботи про довгих пасмах, для створення об'єму необхідно періодично живити їх. Такі процедури значно омолоджують зачіску, живлять, насичують мікроелементами, змушують блищати. Пропонуємо вам кращі маски для волосся, по догляду за пасмами, надання їм обсягу.

Коньячна

Маса з використанням коньяку має дуже сильний вплив на зачіску. Протипоказанням до всіх сумішей на основі коньяку є мікротріщини на шкірі голови, сухі, пошкоджені волосся, алергічна реакція. Для перевірки реакції шкіри на коньяк – нанесіть на непомітний ділянку (наприклад за вухом), залиште на півгодини. Волосся перевіряють на незначній пасма в потиличній частині. Ні почервонінь шкіри, ні висушення бути не повинно.

Використовуйте тільки якісний, дорогий коньяк – він не залишить, на відміну від горілки, на волоссі спиртового запаху, містить більше корисних елементів в своєму складі. Популярна маска з коньяком і додаванням меду готується і застосовується наступним чином:

  1. 100 мл коньяку змішується з трьома ст. л. меду.
  2. Маса нагрівається на повільному вогні до температури 40 °С.
  3. Наноситься на чисте вологе волосся на 10 хвилин, змивається водою.

Лимонна

Маски для тонкого волосся із застосуванням лимона володіють невеликим освітлюючим ефектом, тому будьте обережні при їх застосуванні. Лимон багатий різними вітамінами, але найбільше він живить шкіру голови і пасма вітаміном С. Його структура видаляє надлишки жиру, надає локонам здоровий блиск, м'якість.

Приготування і застосування лимонної маски для зміцнення волосся:

  1. Сік одного плоду лимона змішайте з 50 г соку алое.
  2. Додайте яєчний жовток, перемішайте.
  3. Втирайте в шкіру голови, нанесіть на волосся.
  4. Надіньте шапочку, залиште на півгодини.
  5. Змийте проточною водою.

Шоколадна

Шоколад містить настільки потужний набір корисних речовин, що його вже давно використовують для оздоровлення всі популярні салони краси. Самі по собі какао-боби – джерела незамінних речовин: кофеїн, триптофан, теобромін – все це додає енергії, пружності та еластичності, захищає від згубного впливу навколишнього середовища. Какао – ідеальна маска для сухих кінчиків.

Для приготування цілющої суміші слід використовувати тільки спеціальний, косметичний шоколад, або гіркий чорний без цукру і максимальним % какао (від 72%). Молочні, пористі, білі, інші інші шоколадні плитки не підійдуть для косметичних цілей. Маска для волосся, що січеться наноситься на зволожені пасма перед миттям, т. к. змивається шоколад тільки шампунем.

Приготування:

  1. На водяній бані розтопити одну шоколадну плитку (100 г).
  2. В отриману шоколадну масу додати ст. ложку оливкової олії, один яєчний жовток.
  3. Змішати, нанести на вологе волосся.
  4. Змивати шампунем через 30 хвилин.

Масляна

Дуже популярна, дієва, поживна маска на основі олії. На жаль, підходить не для всіх жирного типів шкіри голови, т. к. має властивість закупорювати пори. Будь-яке масло ви не вибрали – всі вони збагачують шкіру головыполезными речовинами, і головне, вітаміном Е сприяє швидкому зростанню. До основного наповнювача рекомендується також додавати ефірні масла жасмину, кедрове, реп'яхову, жожоба, бей.

Приготування і застосування дієвої маски в домашніх умовах, на основі лляних і оливкових витяжок:

  1. 2 ст. л. олії льону змішайте з рівною кількістю оливкової.
  2. На водяній бані нагрійте суміш до 40°С.
  3. Додайте 6-8 крапель ефірного масла жожоба або бей.
  4. За допомогою пензлика нанесіть на всю довжину.
  5. Помасажуйте сумішшю шкіру і накрийте шапочкою.
  6. Зверху оберніть рушником і протримається не менше 3-х годин. Можливе застосування в якості нічний маски.
  7. Змити шампунем.

Відео

Подивившись відео, ви отримаєте докладну інструкцію по виготовленню супер коштів для пишноти вашої зачіски. Кефірна маска і на основі сирих (живих дріжджів легко виготовляється будинку, а її собівартість дуже низька. У відео показано наочні результати після застосування домашніх косметичних засобів. Ефективні маски допоможуть вашій зачісці бути натуральною і пишною як після відвідування професійного салону.

Кефірна

Кефірна маска для ОБСЯГУ ВОЛОССЯ

Обсяг і блиск

Супер МАСКА для волосся: ОБ'ЄМ і БЛИСК волосся

Відгуки

Лена, 42 рокиЯ завжди думала, як додати обсяг волоссю біля коріння, т. к. у мене коротка зачіска і дуже важливо, щоб вона виглядала пишно. Прочитала рецепт маски з використанням порошку гірчиці та квасу на житньому хлібі. Зараз зачіска виглядає значно краще і я помітила потовщення моїх волосся. Ніколи не думала, що природні засоби настільки ефективні і економічні.
Наталія 33 рокиЯ не знала, як зробити обсяг на тонких волоссі, поки не спробувала маску з використанням кефіру. Пасма стали слухняними і м'якими. Фактично я створила обсяг своєї зачіски за рахунок підвищення кількості нових волосків - вони стали рости вже через 3 тижні після початку процедур. Кисломолочні продукти відмінно живлять шкіру, стимулюючи зростання нового волосся.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!