Колорування на темне волосся: відтінки фарбування з фото

Для створення гарної, унікальною і стильної зачіски дівчата все частіше вибирають колорування. Існують десятки його різновидів, що відрізняються кількістю використовуваних кольорів і технікою фарбування пасом. Тим не менш, зараз у тренді природність, тому для колорування на темне довге волосся в більшості випадків використовуються тони, близькі до натуральних.

Що таке колорування

Процедура колорування передбачає одночасне фарбування різних прядок в різні кольори. Причому стилісти, враховуючи побажання клієнток, можуть використовувати від 2 до 15 і більше відтінків (при використанні одного відтінку забарвлення вже називається мелірування). Для створення ж офіційного образу потрібно підбирати відтінки одного кольору. Любителькам ж експериментів, а то й епатажним дівчатам, подобається використовувати яскраві пасма контрастних тонів.

Колорування дозволяє створити ефект об'ємної зачіски і акцентувати увагу на її текстурою. Професіонали ж за допомогою даної техніки здатні створити навіть так званий «ефект світіння» ваших локонів. Для цього необхідно забезпечити перехід кольорів. Суть техніки полягає у використанні темного відтінку для фарбування коренів, більш світлого – для всієї довжини волосся, кінчики максимально освітлюються. У підсумку, локони виглядають, як вигорілі на сонці. Мало хто зрозуміє, що насправді вони пофарбовані. Давайте дізнаємося, які бувають види колорування:

  • Повне. Спочатку волосся повністю перефарбовуються у вибраний колір. Після цього локони вже відтіняються контрастними тонами. У результаті створюється ефект строкатих пасм. Така зачіска виглядає стильно і вишукано.
  • Горизонтальне (або поперечне). Такий вид колорування може бути виконаний двома різними способами. У першому випадку майстер створює ефект поступового переливу відтінків-від коренів до кінчиків локонів. У другому – на волоссі виділяється чітка грань між різними квітами. Вона спеціально робиться помітною, оскільки образ є геометричним.

  • Зональне. При зональному колорировании забарвлюються пасма тільки в одній обраній зоні. Наприклад, область скроні, чубчик, потилицю і т. д.
  • Поздовжнє. При виконанні поздовжнього колорування всі пасма тонуються повністю – від коренів до кінчиків. Тим самим створюється ефект переливаються відблисків на локонах. Поздовжнє колорування чудово виглядає на володаркою як коротких, так і середніх або довгих волосся. Зазначимо, що фарбування таким способом візуально омолоджує жінку.
  • Багатобарвне. Використовується 4-5 і більше відтінків і півтонів, близьких до натурального кольору.
  • Каліфорнійське. Передбачає фарбування з поступовою зміною кольору від темного до світлого – починаючи від коренів і закінчуючи кінцями волосся. Це – один з видів фарбування шатуш, що виконується, в основному, без фольги. Ефектніше всього таке колорування буде виглядати на темних від природи локонах. Зазначимо, що каліфорнійське колорування створює цікавий ефект, при якому волосся зверху залишаються темними, а по мірі наближення до кінців стають все більш світлими, причому, ширина пасом відрізняється.

  • Візерункове. Для такого колорування на темне середні волосся застосовуються спеціальні трафарети. Процедура вважається порівняно важкою, довіряти її виконання варто лише кваліфікованим фахівцям. Основний ефект створюється за рахунок підбір контрастних відтінків.
  • Неонове (часто називається Coloring Parrot). Для колорування обираються виключно яскраві, часто навіть кислотні тони. Неонове колорування затребуване, в основному, представницями панк-культури, прагне шокувати оточуючих усіма можливими способами. Тут немає ніяких обмежень: будь-які відтінки можуть наноситися як уздовж довжини локонів, так і впоперек в самих неймовірних комбінаціях. Якщо ви бажаєте поекспериментувати, але боїтеся опинитися розчарованою – виконайте фарбування не стійким засобом, а тоніком, який легко змивається.

Як вибрати відтінок для фарбування

Щоб підібрати оптимальні відтінки для колорування, необхідно врахувати вік, стрижку, колір локонів і особливості вашого особистого стилю. Юні модниці люблять виділятися з оточення, використовуючи яскраві кольори – синій, рожевий, фіолетовий. Однак і для жінок більш старшої вікової категорії є чимало можливостей освіжити свій імідж, сакцентировав увагу на своїй індивідуальності.

Брюнеткам добре підходить поздовжнє колорування з послідовним нанесенням світло-шоколадних і медових відтінків. Вибір ще більш світлого кольору для частини пасм візуально омолодить вас. Брюнеткам відмінно підійде і зонування – виділення чубчика або кінчиків волосся контрастним кольором. Подібний прийом підкреслить колір особи і подарує локонам максимальний блиск. Зазначимо, що натуральним брюнеткам найважче виконувати колорування в домашніх умовах. Оптимальним варіантом буде відвідування салону.

Колорування чорних локонів рідко обмежується одним кольором фарби. Юні модниці в такому випадку використовують цю можливість по повній, експериментуючи з яскравими кольорами – зеленим, червоним, оранжевим і т. д. Зачіска виглядає ефектно і стильно. Жінкам же зрілого віку з вугільно чорними кучерями майстри радять освіжати їх за допомогою каштанових або платинових тонів. Давайте ж дізнаємося про загальні правила вибору відтінків для колорування:

  • Власницям теплою зовнішності з темним волоссям, особливо з очима зеленого кольору, варто віддавати перевагу відтінкам коричневого. Протипоказані синій і фіолетовий кольори, при їх використанні особа буде виглядати жовтим.
  • Для теплого типу зовнішності із зеленими і блакитними очима підійдуть мідні та золотисті відтінки. Виключіть бежевий і попелястий.
  • Власницям веснянок і світлої шкіри з карими або рудуватими очима варто вибирати золотистий або каштановий кольори.
  • Блондинкам зі світлою шкірою і карими очима підходить червоний і оранжевий кольори.
  • Чорнооким жінкам з шкірою оливкового відтінку варто використовувати для колорування фіолетові тони, завдяки яким шкіра буде виглядати більш теплою. Уникати потрібно золотистих кольорів.
  • Оптимальний варіант для дівчат темного теплого типу зовнішності з темними очима – відтінки попелястого, холодний блонд. Відтінки червоного їм не підійдуть.
  • Нарешті, жінкам світлого холодного типу зовнішності з блакитними очима підійдуть відтінки медового та пшеничного квітів.
  • Відмінний вибір для смаглявих дівчат з сірими та блакитними очима – чорні тони. Світлі не рекомендуються.

Як зробити колорування в домашніх умовах

Тотальна зайнятість сучасної жінки і постійна нестача вільного часу змушують вчитися самостійно доглядати за власною зовнішністю. Колорування реально виконати в домашніх умовах. Найголовніше-правильно підібрати колір для тонування. Не варто відразу ж намагатися пофарбувати волосся десятком різних кольорів, для першого досвіду домашнього фарбування вистачить двох, максимум трьох відтінків.

Пам'ятайте про те, що за 2-3 дні до колорування не можна мити голову або використовувати будь-які косметичні засоби для догляду за волоссям. Для самого ж фарбування вам знадобляться гумові рукавички, барвник засіб, ємність для її розведення, жирний крем для зволоження, кисть, гребінець для поділу пасом та фольга, розділена на вузькі смужки шириною максимум в 5 см кожна. Нижче представлена детальна покрокова інструкція:

  1. Змастіть шкіру на шиї, вуха і верх чола жирним кремом, щоб вони не забарвилися в процесі. Накиньте на плечі рушник, це захистить від забруднення одяг.
  2. Змішайте компоненти фарби. Дійте згідно інструкції.
  3. Розділіть волосся на вузькі пасма, нанесіть на них барвник засіб, загорніть кожну пофарбовану пасмо в алюмінієву фольгу. Важливий момент: починати потрібно з пасом на потилиці, а потім поступово просуватися вгору у напрямку до верхівки.
  4. Пофарбувавши все пасма, почекайте 35-50 хвилин (точний час вказується на упаковці фарби). В тому ж порядку (від потилиці вгору) зніміть фольгу і змийте її залишки шампунем.
  5. Нанесіть на голову зволожуючу маску або бальзам для волосся, змийте.
  6. Після висихання волосся оцініть результат.

Майстер-класи: техніка виконання колорування на темне волосся

Техніка колорування вважається фахівцями однієї з найважчих у всіх перукарському мистецтві. Тут важливо наявність певного смаку (навичка правильного підбору відтінків – справжнє мистецтво), ідеальне володіння технікою фарбування локонів. Лише маючи достатній досвід, майстер може уникнути поширених помилок. Пропонуємо переглянути майстер-класи по техніці виконання колорування на темне коротке волосся і не тільки:

На довге волосся

Техніка колорування волосся

На середні

Модне колорування на темне волосся Fashionable coloring on dark hair

На короткі

Колорування Волосся? Як Зробити Колорування?

Колорування світлими відтінками

Тонування Колорування фарбою Оріфлейм. Секретний репортаж

Догляд за волоссям після колорування

Після колорування волосся рано чи пізно втратять початковий блиск і свіжість. Для їх збереження на тривалому проміжку часу важливо використовувати бальзами, відновлюють сяйво локонів. Варто користуватися спеціальними шампунями для забарвлених пасм. Добре, якщо косметика для волосся буде містити в складі натуральні компоненти. Вони покращують структуру волосся і заповнять недолік поживних речовин. Періодично додавайте в шампунь вітамінні комплекси для зміцнення волосся.

Влітку небажано довго перебувати під сонцем волосся можуть швидко вигоріти і стати занадто сухими. Також намагайтеся не допускати їх намокання в громадських басейнах або аквапарках, адже міститься у воді хлор призводить до швидкого вимивання кольору. Лише в крайніх випадках використовуйте плойки або фени. Нарешті, не варто виконувати хімічну завивку волосся: ослаблені волосся надовго втратять здоровий і красивий зовнішній вигляд.

Також дізнайтеся, кому йде карамельний колір волосся і як домогтися такого відтінку.

Скільки коштує процедура в салонах Москви

Середня вартість процедури колорування волосся середньої довжини в столиці – від 3500 до 5000 рублів. Власницям короткого волосся (менше 20 сантиметрів) необхідно буде заплатити від 2000 до 4000 рублів. Середня ціна колорування довгих волосся – від 5000 до 7000 рублів, в деяких салонах вартість послуги перевищує 10000 рублів. Відзначимо, що вартість фарби враховується окремо.

Дізнайтеся, який колір волосся підходить до зелених очей.

Колорування на темне волосся фото 2019

Колорування темних волосся – один з найпростіших способів створити красивий, стильний і модний образ. До того ж, зараз цей вид фарбування знаходиться на піку популярності. Мода на певні відтінки і способи колорування вкрай нестабільна: одні тенденції дивують своєю простотою, а інші – оригінальністю та унікальністю. Так що, правильніше за все буде не гнатися за модою, а вибирати варіант, який вам подобається. Наступна фотопідбірка допоможе вам визначитися:

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!