Кращі засоби для росту волосся на голові

Густе, шовковисте, здорові волосся – це результат постійного догляду. На їх ріст і красу впливає стан організму, надходження поживних речовин, щодня надходять з їжею. Щоб підтримувати красу шевелюри, існують аптечні препарати для росту волосся, косметичні засоби, народні рецепти.

Аптечні засоби для зовнішнього застосування

Фармацевтичні засоби для швидкого відростання волосся

Дія

Спосіб застосування

Нікотинова кислота в ампулах

При місцевому застосуванні вітамін В3 (РР, ніацин) надає судинорозширювальну дію, посилює кровообіг у шкірі голови. Завдяки такому ефекту коріння забезпечуються поживними речовинами і киснем. Ніацин сприяє прискореному відростання волосяного покриву, відновлення природного пігменту, блиску.

Перед використанням миють голову, злегка просушують волосся. Відкривають ампулу, змочують пальці водорозчинним вітаміном і легкими масажними рухами втирають у шкіру голови. Повторюють процедуру щодня протягом двох тижнів. Ампулу вітаміну В3 можна розбавити водою 1:1 або додати до масці.

Рибофлавін мононуклеотид

Вітамін В2 (лактофлавин) постачає кисень клітинам шкіри голови, регулює обмінні процеси, поліпшує кровообіг. Волосяні фолікули отримують максимум поживних речовин. При регулярному застосуванні рибофлавіну волосся починають рости швидше, стають густими, сильними, шовковистим.

На шкіру голови після миття наносять рибофлавін в рідкому вигляді. Ретельно втирають у коріння, змивати не потрібно. Робити процедуру рекомендується 2-3 рази в тиждень протягом місяця. Вітамін В2 можна додавати до шампуням або масок.

Ціанкобаламін в ампулах

Вітамін В12 сприяє швидкому поділу і оновленню клітин. Ціанкобаламін називають «вітаміном зростання». Речовина виконує роль каталізатора, який прискорює метаболізм і регенерацію тканин. Після курсу вітамінотерапії цианкобаламином волосся починають швидше рости, збільшується густота, відновлюється їх здорова структура.

Вітамін В12 біологічно сумісний з більшістю водорозчинних вітамінів. Кращий «союзник» ціанкобаламін – піридоксин (В6). З цієї причини В12 краще використовувати самостійно, втираючи у волосисту частину голови після миття або додавати до масок.

Альфа-токоферолу ацетат

Вітамін Е покращує мікроциркуляцію крові і лімфи в судинах шкіри голови, насичує волосяні фолікули киснем. Токоферол бере участь у синтезі колагену, який робить волосся гладеньким, блискучим. Альфа-токоферолу ацетат прискорює метаболізм, запускає процеси відновлення, що призводить до швидкого збільшення довжини.

Масляну рідину токоферолу наносять на шкіру голови і волосся по всій довжині – варіант ідеально підходить тим, у кого волосся сухе, ламке, ослаблені. Власникам жирного типу краще додавати вітамін Е к маскам. При комбінованому типі (жирні біля коріння і сухі на кінцях) альфа-токоферол наносять на посічені кінчики.

Димексид

Лікарський засіб сприяє проникненню корисних компонентів до волосяних цибулин.

Димексид сам не впливає на стан волосся, тому застосовується тільки в комплексі з іншими речовинами. Його додають до маскам у кількості, що не перевищує 1 чайної ложки на одну процедуру.

Перцева настоянка

Перцівка посилює кровообіг за рахунок капсаїцину. Речовина дратує шкірні покриви голови, активізуючи обмінні процеси. Посилений приплив крові сприяє постачанню волосяних фолікулів киснем і цінними поживними мікроелементами. Волосяний покрив починає рости швидше, збільшується густота, поліпшується якість кожного волоска.

Настоянка червоного перцю – агресивне засіб, використання в чистому вигляді небажано. Для втирання в шкіру голови складу розводять водою 1:1. Перцівку додають до масок.

 

Препарати з аптеки для прийому всередину

Аптечне засіб для швидкого росту волосся для прийому всередину

Дія

Спосіб застосування

Перфектил Трихолоджик

Допоможе зупинити випадання волосків, запобігти раннє посивіння. У комплекс включені вітаміни для зміцнення, зволоження, харчування, оздоровлення.

Згідно інструкції приймають полівітаміни 30 днів по 1 капсулі в день під час денного прийому їжі.

Ревалід

Поліпшення трофіки волосяних цибулин, зміцнення коренів, швидке збільшення довжини.

Курс становить 9-12 тижнів. Вітамінний комплекс застосовується під час їжі 3 рази на день по 1-2 таблетки.

Пантовигар

Препарат містить комплекс вітамінів для формування повноцінної структури волосся. Збільшуються темпи росту і якість волосяного покриву.

До повного відновлення волосяного покриву, тривалість – від 3 до 6 місяців. Дозування індивідуальне, дорослому рекомендовано приймати 2-3 капсули в день під час їжі.

Пивні дріжджі

Засіб допомагає зміцнити коріння, збільшити обсяг, активізувати зростання. Від пивних дріжджів волосся стають гладкими, блискучими, пружними.

Таблетки вживають 3 рази на день з їжею по 1 штуці на прийом. Курс становить 1-2 місяці.

 


Косметика для росту волосся

Косметичні засоби для прискореного росту волосся

Дія

Спосіб застосування

Фітовал

Препарат сприяє відновленню і захисту волосяного покриву. Вітаміни у складі Фитовала живлять коріння волосся, амінокислота цистеїн – відновлює пошкоджену структуру.

По 1 капсулі 2-3 рази на день під час або після їжі. Курс лікування 2-3 місяці.

Эсвицин

Лікувально-профілактичний засіб зупиняє випадання волосся, активізує процес зростання, допомагає позбавитися від лупи.

Приймають натщесерце по одній столовій ложці через день 1-2 місяці. Втирають у корені волосся 3-4 рази за тиждень.

Пантенол

Провітамін В5 зміцнює коріння, утримує вологу, відновлює структуру волосся по всій довжині.

Засіб втирають в коріння і розподіляють по всій довжині. Наносять на вимите злегка вологі волосся, змивати не потрібно.

Сульсена

Паста регулює роботу сальних залоз, покращує стан і прискорює відростання волосся.

Засіб наносять після миття на шкіру голови і по всій довжині, витримують 15-30 хвилин і змивають.

 

Салонні процедури

Для курсу виберіть один тип процедур і подивіться на результат. Популярні:

  1. Мезотерапія – в шкіру голови вводять вітамінний коктейль для посиленого харчування волосяних фолікулів. Курс уколів краси позбавляє від випадіння та ламкості волосся.
  2. Дарсонваль – вплив спеціальним приладом на волосисту частину голови для пробудження сплячих фолікулів, поліпшення обмінних процесів в шкірі, прискорення доставки поживних або лікарських речовин до коріння.
  3. Лазерна терапія – проникає в глибинні шари шкіри голови, активізує внутрішні процеси регенерації, пробуджує дрімаючі волосяні фолікули.
  4. Кріотерапія – за рахунок дії низькими температурами (рідким азотом) стимулюються обмінні процеси в фолікулах, зміцнюють волосся, збільшується швидкість їх росту.
  5. Карбокситерапія – ін'єкції в шкіру голови, діючий компонент – медичний вуглекислий газ. Після курсу процедур активуються регенераційні властивості клітин волосистої частини голови, поліпшується мікроциркуляція.
  6. Плазмоліфтінг – волосся краще ростуть, стають здоровішими після курсу введення обробленої крові пацієнта в шкіру голови.

Народні рецепти

Народні засоби для росту волосся

Дія

Спосіб застосування

Маска з реп'яховою маслом і червоним перцем

Розігріваючий ефект сприяє швидкому надходженню поживних речовин до волосяних фолікулів. Регулярне застосування репейной маски з пекучим перцем забезпечує швидке відростання волосяного покриву.

Змішати реп'яхову масло з подрібненим пекучим перцем. Суміш нанести на шкіру голови. Залишити маску на 20-30 хвилин. Стежити, щоб не було занадто пекучого ефекту, відчуття легкого печіння повинні бути комфортним.

Гірчична маска з вітамінами А і Е

Суміш з гірчичного порошку підсилює приплив крові до коренів, що полегшує проникнення вітамінів для росту волосся і поліпшення їх структури.

Розводять сухий порошок гарячою водою до консистенції сметани. Ретельно вимішують до однорідної маси. У готову суміш додають рідкі вітаміни – ретинолу і токоферолу ацетат.

Маска з соку алое з вітамінами В6 і В12

Маска наповнює кожен волосок силою і здоров'ям, робить волосяний покрив шовковистим.

З листка алое середнього розміру знімають шкірку і м'якоть подрібнюють. Додають рідкі вітаміни рибофлавін і ціанкобаламін. Наносять маску на волосисту частину голови, обережно втирають, тримають 30-60 хвилин і змивають.

Муміє з гірчичним і ефірними маслами

Природний органічний комплекс активізує волосяні фолікули, покращує циркуляцію крові в шкірі голови, допомагає усунути лупа, нормалізує роботу сальних залоз, надає волоссю пружність і еластичність

Муміє розводять відваром трав, корисних для волосяного покриву, додають масла (гірчичне, апельсина, розмарину, лимона). Маску наносять на шкіру голови з проділах, витримують 30-40 хвилин, змивають теплою водою з невеликою кількістю шампуню.

 

Відео

5 способів, як швидко відростити волосся

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!