Як використовувати вітамін Е для волосся

У сучасний століття стресів, поспіху організм як жінок, так і чоловіків, стикається з виснаженням запасів мінералів, вітамінів, втратою імунних сил. Це неминуче відбивається на стані волосся, які перестають радувати нас своїм блиском і густотою. Давні слов'яни вірили, що в наших пасмах криється сила людська, і захист, тому відповідально слідкуйте за їх станом. Надати допомогу зможе вітамін Е для волосся або токоферол: він вважається важливою речовиною в сприянні поліпшенню наших прядок. Завдяки токоферолом волосся швидше ростуть, стають сильними і блискучими.

Користь вітаміну Е

Користь токоферолу вже давно вивчена провідними фахівцями в області косметології і трихолог. Нам залишається тільки ознайомитися з його цілющими властивостями і прийняти до уваги. Отже, основна функція даного з'єднання полягає в здатності покращувати циркуляцію крові, що стимулює відновні процеси в клітинах. Крім того, цей вітамін підтримує імунні сили, захищає клітини, допомагає засвоюватися корисних речовин, уповільнює настільки ненависне жінками старіння, є антиоксидантом. Яке ще впливає токоферол на волосся?

  • Захист від негативної реакції на ультрафіолетові промені, які здатні пошкодити волосся.
  • Активізація транспортування кисню і поживних есенцій до волосяних цибулин, що позитивно позначається на зростанні.
  • Відновлення ослабленою, позбавленої енергії, пошкодженої волосяний структури.
  • Зняття свербіння, загоєння мікротріщин, запальних явищ голови.
  • Покращення загального вигляду волосся.
  • Уповільнення процесів, що ведуть до утворення сивини.
  • Допомога в усуненні втрати волосся.

Джерела вітаміну Е

Оскільки вітамін Е не виробляється організмом, його резерв поповнюється двома способами:

  • Використання капсул токоферолу зовнішньо і всередину.
  • Регулярне споживання продуктів, які багаті даними з'єднанням.

У добу людині необхідно близько 15 мг токоферолу. За його недобір ніякі хитрощі не дозволять вам створювати розкішні зачіски. Тому приймати вітамін Е для волосся рекомендується внутрішньо і зовнішньо. Для збагачення раціону токоферолом зверніть свій погляд на продукти харчування з великим відсотком вмісту цієї речовини:

  • бобові, горіхи;
  • плоди шипшини;
  • рослинні олії;
  • брюссельська капуста, брокколі.

Отже, з раціоном ми розібралися, тому приступимо до використання рідкого токоферолу. Це з'єднання знаходиться в олії плодів оливи, кореня лопуха, рицини, а також продається як капсули. Вітамін Е є в складі медичних вітамінних продуктів, показаних при авітамінозі. Одночасно з прийомом лікарських засобів з аптеки слід втирати у волосся рідкий розчин токоферолу.

Як використовувати вітамін Е при випаданні волосся?

Гостра нестача цього вітаміну може спровокувати таке неприємне для жінок явище, як втрата дорогоцінних волосинок. Якщо хочете, щоб ваші пасма радували вас своїм бездоганним виглядом і здоров'ям, то радимо регулярно поповнювати запаси токоферолу. Для запобігання волосяних проблем, використовуйте його внутрішньо і зовнішньо. Про внутрішньому споживанні даного з'єднання вже було сказано вище, але варто повторити, що токоферол отримують з аптечних засобів і продуктів харчування.

Поговоримо про зовнішньому застосуванні. Вітамін Е для волосся – найпоширеніший інгредієнт у складі різних засобів косметології: це спеціальні емульсії, бальзами, шампуні. Дане з'єднання здатне проникати в шкірні покриви, тому токоферол застосовується в приготуванні масок з метою додання волоссю сили, боротьби з випаданням, усунення спалених кінців. Вітамін може допомогти у зміцненні вій: для активізації їх зростання використовуються масла рослинного походження.

Вітамін Е в капсулах зручно додавати в саморобні маски. Рецептур дуже багато, їх приготування забере мінімум часу. Маски використовуйте курсами по 10-15 процедур, 2 рази в тиждень. Даний підхід дозволить вам істотно поліпшити якість пасм, зупинити випадання волосся, активізувати зростання. Нижче ми наведемо вам декілька ефективних рецептів.

Маски з вітаміном Е для волосся

Масляна маска з токоферолом здатна оживити волосся, додати їм шовковистість, зупинити процес випадіння.

  • Приготування: базове масло, в ролі якого можете вибрати масло жожоба, кропиви, кореня лопуха, мигдальне, лляна, оливкова в кількості 45 мл злегка прогріти, влити масляну ампулу вітаміну Е в кількості 5 мл Залишити масу на сім хвилин.
  • Застосування: нанести маску на шкіру, коріння волосся, по всій їх довжині, укутати голову поліетиленом, а зверху махровим рушником. Тривалість дії маски дорівнює 50 хвилин, після чого слід обполіскування теплою водою.

Маска з димексидом і токоферолом позбавляє від випадіння та ламкості волосся.

  • Приготування: влити в миску димексид 2,5 мл, токоферол 5 мл, масло рицини або реп'яхової в кількості 15 мл, вітамін А 5 мл, змішати.
  • Застосування: нанести маску по пасмам, почекайте шістдесят хвилин.

Наступна маска призначена для позбавлених життєвої сили, сухого волосся, а основою її стає звичайний жовток курячого яйця.

  • Приготування: віночком збити яєчний жовток, вітамін Е та А (по 5 мл кожного), масло з кореня лопуха 30 мл, настоянку елеутерококу 1 ч. л.
  • Застосування: залишити маску на двадцять хвилин, змити водою комфортної температури з шампунем.

Маска для посилення росту волосся позбавить від випадіння, активізує приплив крові до волосяних цибулин, посилить природний блиск.

  • Приготування: з'єднати 15 г гірчиці, масла дерева оливи та кореня лопуха по 5 мл, токоферолу, вітаміну А по 5 мл. Перемішати масу, додати збите яйце.
  • Застосування: розподілити масу по пасмам, залишити на півгодини, потім змити.

Остання із запропонованих масок насичує волосся вітамінами, запобігає їх ламкість і втрату, надає енергію.

  • Приготування: столову ложку квітів липового дерева, ромашки залити склянкою окропу на двадцять хвилин. Відвар злити крізь сито, додати невеликий шматочок житнього м'якушки, по кілька крапель вітамінів В1, А, Е, В12. Настояти двадцять хвилин.
  • Застосування: намазати маску на пасма, коріння на годину, змити водою комфортної температури і шампунем.

Шампуні з вітаміном Е

Ще один прийом для введення в догляд за волоссям токоферолу – це використання шампунів з вітаміном. Не забороняється користуватися вже готовими засобами, збагаченими цим з'єднанням. Такі шампуні володіють масою корисних властивостей:

  • Не дають волоссю швидко забруднюватися.
  • Приводять у норму секреторну функцію потових і сальних залоз.
  • Надають волоссю блиск.
  • Володіють антисептичним ефектом.
  • Зміцнюють коріння волосся, насичує тканини киснем.

Приготувати вітамінний шампунь дуже легко. Для цього вміст однієї капсули токоферолу з'єднується з разовою дозою шампуню і намазується на голову, масажується три хвилини. Шампунь краще вибирати простий, який підходить для вашого типу волосся. Не можна використовувати засоби 2 в 1, інакше це заблокує ефект від токоферолу.

Є ще один рецепт вітамінізації шампуню, коли ми отримуємо чудове відновлюючу засіб, збагачене корисними речовинами, що надає волоссю силу і блиск, прискорює інтенсивність росту.

  • Приготування: шампунь в кількості 250 мл додаємо по три капсули вітаміну Е і А, перемішуємо пензликом. Додаємо половину чайної ложки суміші масел кісточок винограду і жожоба, знову перемішуємо. Далі вводимо по ампулі вітаміну В9, В12, В6, В5, РР, С. Струшуємо пляшку із шампунем.
  • Застосування: на руку видавлюємо разову дозу шампуню, наносимо на корені, масажними рухами вспениваем. Піну розподіляємо по волоссю і знову масажуємо кілька хвилин. Змиваємо водою і при необхідності повторити процедуру.

Як ви вже зрозуміли зі статті, при отриманні токоферолу в достатній кількості ви легко позбавитеся від багатьох волосяних недуг. Цілюща сила вітаміну перетворила його в затребуваний компонент засобів по догляду. Вітамін Е для волосся доступний для кожного, а способів його застосування просто маса, тому не нехтуйте використанням даної речовини, щоб проходять повз чоловіка згортали голову від сліпучого блиску і краси ваших пасм.

Хочете побачити, як діє токоферол? Дивіться відео, яке наочно продемонструє вітамін Е в роботі. Представлена маска здатна відновити виснажені і змучені волосся від коренів до кінчиків.

Супер ВІДНОВЛЕННЯ волосся / Натуральна маска / Вітамін А Е В6

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!