Як швидко знебарвити волосся в домашніх умовах

Така вже дівоча натура - постійно шукати себе, експериментувати із зовнішністю, змінювати те, що дано природою. Зміни зачіпають і наші волосся: брюнетка хоче володіти сніжно-білим волоссям, блондинка – пробує стати рудою або чорної, шатенка прагне пофарбувати волосся у винний колір і так до нескінченності. Але багато жінок мріють про світлих волоссі, дивлячись на фото блондинок, і задаються питанням, як знебарвити волосся в домашніх умовах?

Як ефективно і швидко освітлити волосся – інструкція

Найефективнішим методом за отримання світлої копиці є використання перекису або спеціальної освітлювальної фарби. На який би засіб не впав ваш погляд, вам потрібна чітка практична інструкція до дії. Адже важливо не тільки отримати бажане, але і по максимуму уберегти волосся від негативного впливу засобу.

Перед знебарвлення не варто мити голову близько двох або трьох днів – це важлива умова. Для чого це потрібно? За цей період утворюється природний шар жиру, який захищає кожну волосинку. Вибраний засіб для знебарвлення наноситься щіткою з синтетичної щетини або паличкою з дерева з намотаним ватним шаром. Починати слід з потилиці, пасмо за пасмом просуваючись вперед. Ще одна умова полягає в змазуванні чола біля коренів волосся жирним кремом або вазеліном. Це вбереже шкіру від хімічного опіку.

Щоб освітлюючий склад не розприскувався, не стікав з волосся, додайте в нього трохи рідкого мила, але не шампуню, інакше процес освітлення загальмується. Швидше всього осветлятся коріння волосся за виділяється з шкіри голови тепла. Тому враховуйте це при нанесенні і починайте із решт, розподіляючи засіб по довжині. Після почекайте до одержання бажаного кольору, зволожте пасма повторно і нанесіть на корені освітлюючий склад. Так ви зможете досягти рівномірного кольору.

Коли пасма знайшли бажаний колір, обережно промийте їх водою, температура якої комфортна для вашої голови. Під час миття легкими рухами масажуйте голову подушечками пальців. Шампунем краще не користуватися, замінивши його милом без лугу. Коли волосся вимите, зробіть ополіскувач з води з додаванням соку лимона або оцту і нанесіть на волосся. Це злегка відновить локони, а також нейтралізує перекис водню.

Чим освітлити темні, русяве і мелированые волосся

Як знебарвити волосся в домашніх умовах, для цього використовувати? Традиційно застосовуються такі засоби:

  • Біла хна або супра;
  • Народні засоби;
  • Магазинна фарба;
  • Гідроперит;
  • Перекис водню.

Гідроперит

Елементарний метод знебарвлення волосся на кілька тонів, який не вимагає особливих витрат.

  • Спосіб приготування: потрібно чайною ложкою розкришити дві таблетки гидроперита. Отриманий порошок в керамічному або скляному посуді розвести двома ампулами нашатирного спирту, столовою ложкою шампуню.
  • Застосування: отримане в результаті засіб наносимо на волосся, залишаємо на п'ять хвилин. Через зазначений час ретельно промиваємо голову теплою водою. Пам'ятайте, що відразу домогтися білосніжних пасм вам не вдасться. Спочатку волосся будуть віддавати жовтизною, тому процедуру потрібно робити повторно.

Перекис

Використання перекису – ефективний метод знебарвлення. Тут важливо дотримуватися деяких правил:

Для твердих і товстих пасм використовується 8-12% перекис водню, для тонких – 5%, а для локонів середньої товщини – 6% складу;

Для посилення реакції, якщо концентрація низька, додається нашатирний спирт, або двовуглекислий амоній. Це відкриває волосяні лусочки і активізує виділення з перекису водню.

Сам склад необхідно розводити в емальованому, фарфоровому або пластмасовою мисочці, а наносити його синтетичної щіткою або пластмасовим гребінцем. Перед процедурою бажано не мити голову, щоб природний жир охороняв волосся від опіків. Розчин готується з 60 г перекису, 50 г води, 40 г шампуню, трьох чайних ложок нашатирного спирту або двовуглекислого амонію.

Перед початком змастіть лоб жирним кремом, захистіть руки рукавичками і проведіть тест на шкіру за вухом, щоб упевнитися у відсутності алергічної реакції. Склад нанесіть на всю довжину волосся: для власниць світлого волосся вистачить одного разу, а для шатенок процедуру необхідно повторити через деякий час (2-3 тижні). Після голова промивається доглядають засобом, обполіскується підкисленою водою, щоб зупинити освітлення і згладити лусочки.

Супра

Супра або біла хна являє собою хімічний засіб для знебарвлення волосся. В її складі присутній перекис магнію, амонієва сіль, окис магнію.

Спосіб приготування: для проведення процедури в ємність, виготовлену не з металу, засипається супра і заливається активатором, який зазвичай продається в комплекті. В результаті повинен вийти складу з консистенцією сметани. Якщо активатора немає, то скористайтеся 3% або 6% перекисом для розведення. Ємність слід нагріти над свічкою.

Застосування: склад наноситься на волосся, тримається півгодини і змивається без використання шампуню. Далі волосся необхідно висушити і прополоскати підкисленою водою.

Народні засоби для знебарвлення волосся

Всі хімічні методи знебарвлення травмують волосяну структуру і пересушують локони. Барвний пігмент проникає вглиб за рахунок вимивання природних жирів і розпушення кутикули. Для мінімізації збитків, на допомогу приходять домашні засоби для знебарвлення.

Лимон

Сік лимона має освітлюючим ефектом за рахунок неповного руйнування пігменту кислотою, яка входить до складу плода. Підсилюють ефект прямі сонячні промені. Чистим соком лимона знебарвлюються лише окремі пасма, а не все волосся. Оскільки лимонна кислота характеризується вираженим кератолітичну властивістю, після використання цитруса може з'явитися лущення і лупа.

Спосіб приготування: сік половини лимона розведіть водою у співвідношенні один до трьох, додайте ромашковий відвар з розрахунку половини пачки на склянку окропу і дві столові ложки касторової або оливкової олії. Така рецептура допоможе не тільки зробити локони, але і пом'якшити дію кислоти, не допустити пересушування.

Застосування: маска тримається на голові дві години.

Мед

Мед працює як освітлювач за рахунок натуральної перекису водню, що міститься в солодкому нектарі. А перекис, як нам вже відомо, здатна знебарвлювати волосся. Вивільнення цієї речовини відбувається за рахунок заліза в меді. Але кінцевий результат залежить від пористості волосся і того, наскільки вони засвоюють мед.

Спосіб приготування: змішайте мед і оливкове або кокосове масло в співвідношенні два до одного. Додайте в суміш половину банана і перемішайте міксером, щоб не було грудочок.

Застосування: маса настоюється п'ятнадцять хвилин для вивільнення природного водню і наноситься на сорок хвилин на волосся.

Кориця

Ще одним натуральним засобом для знебарвлення вважається кориця. Щоб скористатися цією пряністю, зробіть суміш з нижчеподаного рецептом.

Спосіб приготування:3 столових ложки кориці з'єднайте з трьома столовими ложками меду, розведеного дистильованою водою в співвідношенні два до одного, 100 мл кондиціонера, 2 столовими ложками соку лимона, 100 мл оливкової олії. Залиште суміш на годину.

Застосування: розчешіть вологе волосся нанесіть на них рясно суміш. Заколіть волосся, надіньте поліетиленову шапочку. Залиште суміш від трьох годин до восьми на голові, змийте шампунем.

Ромашка

Ромашка – поширений і простий метод отримання світло-золотистого відтінку волосся.

Спосіб приготування: для цього дві столові ложки сухих квіток необхідно залити склянкою окропу. Ставимо суміш на парову баню, тримаємо п'ятнадцять хвилин.

Застосування: остуджуємо відвар, проціджують і обполіскуємо волосся після миття шампунем. Для поліпшення ефекту до квітів ромашки додайте стільки ж свіжої або сухої кропиви.

Кефір

Можна спробувати трохи освітлити волосся кефирными масками. Цей кисломолочний продукт проникає через волосяні лусочки, вимиває пігмент. Завдяки цьому частково змивається фарба, або трохи змінюється природний колір.

Спосіб приготування: необхідно змішати яйце, половину склянки кефіру, дві столові ложки горілки або коньяку, трохи шампуню, сік половини лимона.

Застосування: отримана маса наноситься на волосся, замотується поліетиленом і рушником і залишають на дві години і більше, аж до восьми годин. Після волосся мити шампунем і бальзамом.

Скільки коштує процедура в салонах?

Ціни на знебарвлення волосся

Салон краси

Вартість знебарвлення волосся в салонах краси Москви руб.

Коротке волосся

Середні волосся

Довге волосся

Цирульник

1500

1750

2000

Задзеркаллі

2050

2750

3150

Paul Mitchell

2200

2800

3800

Cut and Color

2500

3250

4000

Сюзанна

900

1000

1250

Шанталь Естетик

1300

1800

2300

Примітка: відомості не носять рекламний або офіційний характер. На момент перегляду ціни можуть бути не актуальні. Дані були отримані на основі аналіз прайс-листів шести салонів краси Москви, щоб дати загальну інформацію щодо вартість послуги.

Існують і інші способи знебарвлення волосся. Дивіться, як освітлити волосся в домашніх умовах.

Відео: домашня знебарвлення волосся

Освітлюємо волосся корицею в домашніх умовах

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!