Димексид для обличчя від зморшок

Диметилсульфоксид являє собою прозору рідину, практично не володіє запахом. Продається засіб у невеликих тюбиках у вигляді настоянок, мазей або гелів. Димексид від зморшок відноситься до числа найбільш ефективних препаратів, дія яких можна порівняти з косметичними операціями. Головною особливістю і унікальною властивістю речовини вважається його здатність миттєво проникати в кров. Воно добре поєднується з іншими компонентами, завдяки чому його використовують в численних рецептах омолоджуючих масок.

Склад і корисні властивості Димексиду

Спочатку диметилсульфоксид застосовувався в хірургії. Препарат використовували для усунення негативних наслідків операцій і лікування суглобів. Поступово фахівці стали звертати увагу на інші властивості настоянки, завдяки чому вона стала одним з найефективніших засобів у косметології. Однією з найпоширеніших сфер застосування концентрату вважаються процедури по омолодженню і позбавлення від зморшок.

Склад «Димексиду»:

  • диметилсульфоксид;
  • допоміжні речовини (нипазол, нипагин, очищена вода, кармеллоза натрію).

Корисні властивості «Димексиду»:

  • могутній антисептичний ефект;
  • створення бар'єра для проникнення токсинів і шкідливих бактерій в клітини шкірних покривів;
  • посилення ефективності омолоджуючих засобів.

Показаннями до використання диметилсульфоксиду є численні проблеми зі шкірою. До їх числа відноситься старіння, поява висипки, роздратування. Препарат має здатність розгладжувати складки на обличчі, усувати обвисання шкіри. Засіб добре поєднується з іншими компонентами. Підбираючи інгредієнти, можна посилити ефективність усіх складових частин. Розчин прискорює проникнення поживних речовин в організм, завдяки чому результат стає помітним з перших процедур.

Інструкція по застосуванню для особи

Диметилсульфоксид не можна використовувати в чистому вигляді. При неправильному застосуванні виникає ризик отримання сильного опіку шкіри. Наносячи засіб з препаратом, треба виключити попадання суміші на слизові оболонки. Перед використанням засобу необхідно провести тест на чутливість. Для цього невелику кількість суміші наноситься на руку. Якщо протягом кількох хвилин не з'являється почервоніння, то негативної реакції шкіри немає, маску можна застосовувати для особи.

Правила використання димексиду від зморшок:

  • купувати диметилсульфоксид рекомендується тільки в аптеках;
  • перед використанням засобу треба обов'язково ознайомитися з пунктом «Протипоказання» у інструкції;
  • інструкція повинна містити докладний опис препарату (форма випуску, показники, склад, побічні ефекти);
  • для масок від зморшок підходять мазі і гелі «Димексид» (розчин для таких цілей використовують рідко);
  • наносити димексид від зморшок треба тільки на чисту шкіру;
  • суміш не повинна засохнути на обличчі, тому рекомендується періодично збризкувати шкіру водою;
  • суміш з лікарським засобом не можна наносити на область під носом і очима (шкіра на таких ділянках дуже ніжна);
  • кількість «Димексиду» не варто збільшувати або зменшувати (існують певні правила, які треба дотримуватися в точності за приписами);
  • частота застосування масок з димескидом від зморшок залежить від стану шкіри (для профілактики процедуру треба робити кілька разів на місяць, а при наявності проблем з шкірою протягом 10-14 днів по три рази на добу).

Рецепти масок проти зморшок з димексидом

Найпростішим рецептом маски з димексидом від зморшок вважається варіант змішування препарату з водою. Засіб з'єднується з рідиною пропорцією один до десяти (на одну чайну ложку препарату знадобиться десять чайних ложок води). За допомогою ватного диска або марлі суміш треба нанести на шкіру. Відразу після цього використовувати будь-який крем для пом'якшення ефекту.

Із солкосерилом

Диметилсульфоксид добре поєднується з іншими лікарськими засобами. Якщо після протирання обличчя нанести на шкіру «Солкосерил» у вигляді крему, то ефективність процедури посилиться. Основна речовина змішується з водою в пропорції один до десяти, а відразу після його нанесення використовується другий препарат замість крему. Процедури повторюють три рази в день на протязі двох тижнів. При появі необхідного ефекту можна на час припинити застосування масок. Шкіра розгладжується, а дрібні зморшки зникають.

З вітамінами

Доповнювати омолоджуючу суміш з диметилсульфоксидом можна численними компонентами. Для приготування суміші від дрібних зморшок, в'ялості, вугрової висипки, знадобиться по 0,5 чайної ложки вітамінів А і Е, основний препарат, розведений водою в пропорції один до десяти. Масу треба нанести на шкіру, змити через 20 хвилин. Повторювати такі процедури рекомендується курсами по 10 днів. Суміш використовується два рази за добу.

Зі сметаною

Розчин Димексиду добре поєднується з інгредієнтами народних рецептів. Для приготування маски знадобиться препарат, розведений водою, пропорцією один до семи, густа сметана. Інгредієнти змішуються і наносяться на шкіру товстим шаром. Через 20 хвилин маска для обличчя з Димексидом змивається теплою водою. Повторювати процедури треба кілька разів за місяць або щодня протягом двох тижнів. Перший варіант підходить для профілактики появи зморшок. Другий спосіб використовується при наявності ознак старіння шкіри.

З маслом чайного дерева

Деякі додаткові засоби здатні змінити результат маски з Димексидом від зморшок. Якщо використовувати масло чайного дерева, то з'явиться ефект зволоження. Для приготування суміші підготуйте три чайні ложки води, десять крапель препарату, п'ять крапель ефірного кошти. Всі інгредієнти ретельно перемішуються. Отриману суміш протягом двох тижнів треба наносити на обличчя вранці і ввечері. Час процедури складе 30 хвилин. Залишки маси змиваються теплою водою.

Протипоказання

Димексид в косметології не використовується в чистому вигляді. Цей препарат має деякі протипоказання, які наводяться в інструкціях. До їх числа належать серцево-судинні захворювання, порушення працездатності нирок і печінки, період вагітності та лактації, катаракта, глаукома, інсульт. З обережністю диметилсульфоксид застосовується після 50 років. У похилому віці його використовувати не рекомендується.

Побічними ефектами неправильного застосування можуть стати нудота, блювання, алергічна реакція, загальна млявість організму. При появі будь-якого із зазначених симптомів використання масок треба припинити. Експерименти можуть завдати шкоди здоров'ю. Маска буде не допомагати, а шкодити організму. Проведення тесту на чутливість є обов'язковою перевіркою реакції шкіри на диметилсульфоксид.

Відеорецепт диво-маски з ефектом ботокса

Про те, як використовувати Димексид для обличчя від зморшок, розповідає відео. З ролика можна дізнатися не тільки рецепти унікальних омолоджуючих масок з ефектом ботокса, але і переконатися в їх результатах за фотоматеріалами. Покрокова відеоінструкція приготування суміші на основі диметилсульфоксиду докладно описує кількість компонентів, правила їх змішування і нанесення на шкіру. Повторити рекомендації в домашніх умовах не складно.

Маска для омолодження шкіри з ефектом Ботокса: як позбутися від зморшок в домашніх умовах.

Відгуки жінок про використання димексиду і думки лікарів косметологів

Карина, 45 років Масками з «Димексидом» я почала користуватися в 35 років. Зараз мені 45. Завдяки цьому секрету я не виглядаю на свій вік, а зморшок у мене практично немає. Доповнюю препарат «Солкосерилом» і наношу їх на шкіру кілька разів на місяць. Зараз збільшила кількість процедур. Маска не доставляє дискомфорту, наносити її легко, а ефект можна порівняти з дією дорогих кремів.
Альбіна, 50 років Про варіант маски від зморшок з диметилсульфоксидом дізналася від косметолога. Вирішила спробувати кілька способів застосування препарату. Експериментувала зі сметаною, маслом чайного дерева і доповнювала засіб іншими препаратами. Мені сподобався найпростіший метод використання на основі води. Після нанесення маски використовую звичайний крем. Ефект відчувається швидко, шкіра виглядає здоровою.
Світлана, 35 років Я косметолог. Своїм клієнткам я рекомендую використовувати «Димексид», як профілактичний і оздоровчий засіб. Препарат володіє рядом корисних властивостей, які спостерігаються не тільки в сфері боротьби з віковими змінами, але і оздоровлення шкіри. У жінок, які користуються такими масками, обличчя виглядає свіжим, сяючим, а зморшки довго не турбують їх.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!