Як дізнатися свою вагу без ваг - формула розрахунку нормального або надлишкового за віком та зростання

Якщо вдома зламалися ваги, а дієта або спортивний режим вимагають стежити за вагою, можна з'ясувати, як дізнатися свою вагу без ваг, зробивши його приблизний розрахунок з урахуванням віку і зростання.Абсолютної точності при такому обчисленні чекати не варто, але приблизну цифру підрахувати цілком можливо: варіант підійде, наприклад, для жінок після пологів.

Як розрахувати норму ваги

Оптимальну масу тіла люди мають у віці 18 років. З роками ми трохи гладшаємо, і цей процес цілком нормальний. Щоб зрозуміти, в нормі вага, потрібно розрахувати оптимальну масу тіла з урахуванням інших параметрів.

У прагненні розпрощатися із зайвими кілограмами, важливо правильно розрахувати норму ваги, а не рівнятися на дівчат модельної зовнішності. Кожна людина має свою структуру тіла, тому масу потрібно розраховувати індивідуально. Найпоширенішим способом є визначення цього параметра співвідношення зросту і віку людини.

Для цього використовується така формула розрахунку ваги: 50 + 0,75 (Р – 150) + (У – 20) : 4 = індекс маси тіла, де Р – це зростання, а В – вік.

Варіант, як дізнатися свій оптимальний вага без ваг, не підходить годуючим матерям, вагітним жінкам, спортсменам, людям молодше 18 років і старше 65 років. Для них нормальні коливання ваги.Існують таблиці, за якими можна дізнатися оптимальна кількість кілограмів для жінок і чоловіків будь-якого віку.

Як визначити вагу без ваг

Щоб дізнатися вага без ваг в домашніх умовах, можна використовувати формулу Брокка: від свого зросту в сантиметрах чоловіки віднімають цифру 100, жінки – 110, а різниця множиться на 1,15. Отриманий результат – середня вага, який буде для вас оптимальним.Щоб розрахувати свій вага іншими способами, потрібні сантиметрова стрічка, ванна і невеликі пізнання в області фізики.

По зап'ястю

Існує взаємозв'язок між схудненням і розміром кінцівок. Їх обсяг при зниженні ваги відразу зменшується, тому можна дізнатися і визначити вагу по зап'ястю. Для цього спробуйте обхопити його великим пальцем і вказівним. Якщо вони замикаються, ви астенік – людина, що володіє нормальною стрункою фігурою. У цьому випадку кількість кілограм можна порахувати таким методом: вирахувати 10% від зросту в сантиметрах і відняти отримане число від останніх двох цифр параметра зростання.

Якщо пальці на зап'ястку не змикаються, ви гіперстенік – людина, що страждає проблемою ожиріння. Виміряти і дізнатися приблизну кількість кілограм ви можете наступним чином: вирахувати від зросту в сантиметрах 10%, додати отримане число до двом останнім цифрам.

За обсягом талії

Якщо вас цікавить, як зважитися без ваг, спробуйте дізнатися вагу за об'ємом талії: знадобиться лише звичайна сантиметрова стрічка. Нею необхідно виміряти обсяг своєї талії на відстані приблизно двох сантиметрів вище пупка, потім від цієї цифри відняти 5. Отриманий показник – приблизна маса тіла в кілограмах.

За законом Архімеда

Спробуйте один з точних, але трудомістких способів – обчислити вагу за законом Архімеда. Для цієї процедури не доведеться нічого зважувати або вимірювати. Вам знадобиться ємність великого розміру, в яку ви поміститеся, наприклад, ванна. Її необхідно наповнити водою, повністю зануритися, зробити відмітку. Далі слід взяти звичайну літрову банку і наповнити з її допомогою ванну водою до позначки. Порахуйте, скільки літрів води долили - їх кількість буде дорівнює вашої масою в кілограмах.

Відео: як дізнатися вага без ваг

Як виміряти вагу без ваг. Маленькі домашні хитрощі

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!