Як схуднути за 2 тижні в домашніх умовах - найбільш ефективні дієти і комплекси вправ

Турбуючись про фігуру, багато шукають, як схуднути за 2 тижні. Важливо розуміти, що навіть кардинально змінивши меню, скинути більше 5-7 кг за цей період не вийде т. Як вибрати для себе ефективний спосіб зменшити параметри і чи можна схуднути за 2 тижні кардинально?

На скільки можна схуднути за 2 тижні

Людям властиво турбуватися, як вони виглядають, перед важливими заходами і літнім періодом. Чи вдасться схуднути за 2 тижні і позбутися «дареных» пиріжками кілограм? Все залежить від того, яку комбінацію скидання ваги ви для себе обрали: дієти, систему здорового харчування, заняття спортом. Два тижні – маленький термін, тому, щоб одержати результат, потрібно інтенсивно займатися і обов'язково в комплексі «харчування плюс спорт».

Як скинути 10 кг за 2 тижні

Заявка на мінус 10 кг за 2 тижні здійсненна, але потрудитися доведеться багато. Справа лише обмеженням від шкідливих продуктів не обійдеться. Потрібно змінювати свої звички, щоб накопичений вага йшла швидше. Що зробити, щоб схуднути на 10 кг за 2 тижні:

  1. Незадовго до прийомів їжі і натщесерце випивати склянку очищеної води (мінеральної, але не газованої). Якщо немає проблем з ШКТ, то краще вичавити в склянку ще сік лимона.
  2. Прийом сніданку – обов'язкова частина режиму харчування. Завдяки ранкової їжі ви не будете відчувати страшний голод протягом дня. Також їжте дрібно.
  3. Не їжте перед самим сном, а якщо сильно хочеться, то випийте 200 мл кефіру (якщо його жирність низька).
  4. Шкідливі напої (газована вода, алкоголь, покупні соки), харчування швидкого приготування, випічку, копченості, солодке потрібно виключити. При схудненні все це – табу.
  5. Вибирайте правильні процеси обробки продуктів: варіння, тушкування, запікання без масла, обробка парою, гриль краще, ніж смаження або фритюр.
  6. Їжте мало, але активно спалюйте калорії посиленими навантаженнями.

5 кг за 2 тижні

Перспектива скинути 5 кг за 2 тижні приваблива. Це здійсненне завдання. Встановивши деякі обмеження в їжі, додавши спорт, вдасться звільнитися від зайвої п'ятірки кілограм, не особливо виснажуючи себе. Виробіть звички, щоб схуднути на 5 кг за 2 тижні:

  1. Перед сніданком випивайте склянку очищеної води з лимоном (за умови, що немає гастриту з підвищеною кислотністю).
  2. На сніданок – грейпфрут або апельсин, можна горіхи.
  3. Обід – білковий на 100% (куряче м'ясо, йогурт, сир).
  4. Перекуси повинні бути тільки корисними. Замість чіпсів краще з'їсти трохи салату або фруктів.
  5. Нехай вечеря буде ранньою і простим, ніяких вуглеводів.
  6. Тренування проводите, опрацьовуючи не тільки «проблемні» зони, але і всі групи м'язів.

Як скинути 7 кг за 2 тижні

Якщо обмежувати себе не завжди вдавалося, а на боках, стегнах, талії помітні зайві сантиметри, то доведеться активно попрацювати. Завдяки спортивним заняттям і харчовим обмеженням вам вдасться схуднути за два тижні на 7 кг, а при виході з дієти – ще і зберегти результат. Як це зробити:

  1. У добу не перевищувати норму споживання – 1000 ккал. Це невелика кількість їжі, але так легше скинути зайве за 2 тижні. Має значення, що ви їсте. Не можна схуднути, харчуючись в добу одним шоколадним тортом на 1000 кілокалорій: так швидше можна помітити занепад сил, а зайві кілограми не підуть.
  2. Дотримуйтеся здорового харчування, ведіть щоденник з вашими тренуваннями і меню.
  3. Займайтеся спортом помірно: споживати їжі ви будете мало, тому посиленим навантаженням краще віддати перевагу плавання, розмірене тривалу ходьбу, біг.
  4. Багато пийте води, а на ніч, щоб «убити» почуття голоду, випийте чашку теплого чаю без меду, стевії та цукру. Щоб схуднути за 2 тижні, все підсолоджувачі з рідин потрібно прибрати.
  5. Не намагайтеся зосередитися на схудненні, займіть себе корисними заняттями, приділіть час хобі, роботі.

Дієта на 2 тижні

Раціон при схудненні повинен містити мінімальну кількість калорій, щоб при тренуваннях можна було їх легко спалити. Ефективна дієта на 2 тижні може виглядати приблизно так:

Прийом їжі

Варіант меню 1

Варіант меню 2

Сніданок

Капустяний салат із зеленню, омлет, чай без підсолоджувачів

Відварне м'ясо (150 г), горошок зелений, чай

Другий сніданок

Сир (100 г), чай

Печене яблуко (без цукру і меду)

Обід

Салат (помідор і огірок), курочка на пару або варена, відвар шипшини (200 мл)

Овочевий суп, салат із зелені і капусти (з ложкою масла), запечена риба, компот без цукру

Перекус

Сік без цукру або знежирене молоко (250 мл)

Відвар шипшини або узвар без цукру, тост

Вечеря

Запечена риба і овочі (150 г), чай

Сир (100 г), чай

Перед сном

Кефір (0%)

Яблуко або апельсин

Яєчна дієта на 2 тижні

За період такого харчування можна скинути до 5 кг зайвої ваги і без ушкодження здоров'я знайти бажані форми. Яєчна дієта на два тижні передбачає триразовий прийом їжі і ніяких снеків і перекусів. Найважливіший раціону продукт – курячі яйця всмятку. Можна вживати нежирні сорти м'яса, сир, фрукти (з низьким глікемічним індексом) та овочі (у сирому і приготованому вигляді), зелень. Не можна пити алкоголь, каву, їсти жирне м'ясо, випічку, солодощі протягом 2 тижнів схуднення і після виходу з режиму.

Хімічна дієта на 2 тижні

Кожен тип дієти ґрунтується на обмеженні калорій. Однак щоб схуднути, часто використовують хімічні реакції організму. Існує хімічна дієта на два тижні, суворе дотримання якої дає реальний шанс позбутися від надмірної ваги (5-15 кг). Щоб вдалося домогтися гарних результатів за 2 тижні, потрібно поєднувати дієту і спортивні тренування.

Зразкове меню – в таблиці:

Сніданок

Обід

Вечеря

Понеділок

1-2 яйця, 0,5 цитруса (апельсин, помело, грейпфрут), вода

Куряча грудка, зелень

Фрукти ( крім бананів, винограду) – 1 вид

Вівторок

0,5 цитруса, яловичина або курка на грилі

Тост, знежирений сир або сир, томати

Середа

1-2 яйця, зелений горошок

Нежирна риба (на пару, варена, гриль, запечена)

Четвер

Нежирна свинина і помідор

Фрукти

П'ятниця

0,5-1 апельсин, куряче філе

Хліб, салат овочевий

Субота

Грейпфрут, куряче м'ясо

Риба, салат з капусти та зелені

Неділя

Тост, пара яєць, томат

Курка на грилі, цитрус

Гречана дієта на 2 тижні

Такий тип раціону підійде для людей, які люблять гречку, і таке схуднення не стане для них тортурами. Харчування не дуже щадне, раціон бідний. Гречана дієта на два тижні передбачає меню як в таблиці:

Сніданок

Обід

Полуденок

Вечеря

Понеділок

Гречка, чорний чай

Овочевий суп

Фрукти – 1 вид

Каша з овочами і грибами

Вівторок

Гречана каша, чай зелений

Суп гречаний на знежиреному молоці

Кефір або фрукти

Каша, яйце, салат із зеленню

Середа

Можна їсти тільки гречку і пити воду, якщо стає погано – їжте трохи сухофруктів або мед

Четвер

П'ятниця

Субота

Кава без цукру, каша з вершковим маслом

Курячий бульйон

Курага, родзинки, фініки

Гречка, цвітна капуста

Неділя

Гречка, салат зі свіжих овочів, чай

Окрошка овочева з курячим м'ясом

Йогурт або кефір

Каша, яйце куряче круто

Як схуднути за 2 тижні без дієт

Радикальні обмеження в їжі не завжди дають відповідний результат і не всім під силу. Схуднути за 2 тижні без дієт – реальна перспектива. Голодувати не доведеться, але дотримуватися принципів правильного харчування потрібно. Обов'язковим доповненням має стати заняття танцями (шейпінгом, фітнесом, аеробікою) кожен день мінімум одну годину. Постарайтеся замінити поїздки на автобусі, таксі пішими прогулянками і бігом.

Щоб схуднути за 2 тижні, влаштовуйте собі «розвантаження» раціону, пийте чай, чисту воду, відвари (за відгуками, найкорисніший для схуднення – з шипшини), соки без цукру. Ніяких газованих напоїв, надлишку жирів, мучного. Краще підбирати для раціону білки, розбити весь обсяг на дробові порції, складати тижневу програму різноманітного харчування. Красива, струнка і струнка фігура – це фізична праця і збалансованість меню, а не нескінченне голодування з метою скинути надлишкову вагу.

Вправи для схуднення за 2 тижні

Гантелі, скакалка, степпер, обтяжувачі – все це придумано, щоб допомогти вам знайти бажану підтягнутість. Як швидко схуднути за 2 тижні за допомогою спорту? Ранок не варто починати з інтенсивних вправ: тіло ще «спить» і не готове до сильних навантажень. Краще зробити пробіжку. До максимально посиленим тренуванням, активного позбавленню від зайвих кілограмів, потрібно приступити вдень або ввечері.

Які вправи для схуднення за два тижні ефективні:

  1. експрес-розігрів м'язів (пробіжка, легка зарядка);
  2. робота з гантелями (випади, присідання, нахили);
  3. махи ногами (лежачи на підлозі, стоячи прямо);
  4. випади і присідання в різних темпах;
  5. стрибки на скакалці;
  6. гімнастика;
  7. їзда на велосипеді;
  8. обов'язкова розтяжка після занять.

Відео: схуднення за 2 тижні

Як схуднути на 5 кг за 2 тижні без спортзалу і дієт? Мій досвід!

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!