Тональники для проблемної шкіри

Основним правилом ідеального макіяжу є рівний, красивий тон шкіри, тому потрібно вибирати косметичні матуючі засоби дуже уважно. Коли жінка набуває тональний крем для проблемної шкіри, вона повинна зважити всі «за» і «проти», щоб його використання не погіршило ситуацію. Неграмотно вибраний тон підкреслить всі недоліки особи і може завдати непоправної шкоди. Давайте з'ясуємо, на що необхідно орієнтуватися при покупці тональника і як його наносити.

Тональні засоби для проблемної шкіри

Тональні креми для проблемної шкіри відмінні від інших косметичних матуючих засобів: вони виділяються складом. Такий продукт включає в себе особливі компоненти, що усувають сліди запалень шкіри, розгладжують зморшки на обличчі, добре зволожує епідерміс. Додатково до цього, тональники цього виду створюють ідеально рівний тон, приховують всі недоліки на обличчі, а ще значно покращують його колір і дають лікувальний ефект.

Який крем вибрати

Краще тональний засіб для проблемної шкіри – це правильно обрана косметика. Першим орієнтиром для вибору індивідуального косметичного продукту є тип шкіри: суха, жирна, комбінована. Отже, як зрозуміти, який засіб підходить вашій проблемній шкірі? Пропонуємо ознайомитися з порадами кваліфікованого лікаря-косметолога з цього питання.

  1. Якщо у жінки жирна шкіра, то тональна основа, у складі якої є олії та подібні інгредієнти, їй не підійде. Використання такого засобу тільки посилить проблему, краще придбати косметику з матуючим властивостями.
  2. Сухий шкірний покрив навпаки потребує тональнике з масляною основою і зволожуючим ефектом. Варто пам'ятати, що занадто жирний тональний крем не принесе користі, тому що він закриває пори епідермісу, приводячи до утворення вугрів, прищів та інших запальних процесів.
  3. Перед покупкою тонального крему для проблемної шкіри необхідно серйозно оцінити її стан. Якщо на обличчі часто з'являються прищики, то звичайний тональник тут не підійде, краще купити лікувальний тональний крем, у складі якого є речовини, які надають антибактеріальну дію і знімають запалення.
  4. Світлошкірим представницям прекрасної статі бажано користуватися тоналкою з захистом від УФ-променів.
  5. Для зрілого шкірного покриву підходить щільний тональний крем, який «заповнює» зморшки і добре зволожує дерму.
  6. Молодим дівчатам косметологи рекомендують використовувати тональні ВВ-кошти, які відмінно борються з дефектами на обличчі.
  7. Якщо вам потрібно прибрати червоні плями, висип, сховати інші вади, то сміливо купуйте креми, у складі яких є антибактеріальні елементи (наприклад, саліцилова кислота).
  8. Для ефективного зволоження епідермісу підійде тоналка з натуральним маслом (жожоба, мигдальним і т. д.).
  9. Тональні засоби з витяжками з рослин відновлюють, заспокоюють шкірний покрив.
  10. Також косметологи не рекомендують використовувати тональник з великою кількістю мінеральних (і не тільки) жирів і масел. У кремі повинно міститися більше рідини, його головною відмінністю повинна бути легкість.

Як підібрати тон

При виборі тону тональних кремів варто орієнтуватися на певні фактори:

  1. Краще вибирати тон самий близький до натурального кольору. Не варто забувати про індивідуальні особливості епідермісу: веснянках, пігментних плямах та інших нюансах, які ускладнюють нанесення косметики.
  2. Відтінок тональника залежить від типу жирності. Наприклад, жирна шкіра передбачає використання одного кольору для всього обличчя. Підборіддя, носогубні складки, лоб додатково обробляються розсипчастою пудрою більш світлого тону, тому що ці зони «блищать» набагато частіше щік або носа.
  3. Комбінований вид вимагає застосування засобу, наприклад, з легкими флюїдами, але ціна цієї косметики вище середньої. Недорогою альтернативою дорогим матуючим продуктів може стати нанесення тональников двох типів, які максимально схожі за кольором. Крем більш темного відтінку наносимо на вилиці і лоб, а світлим тонуємо інші зони обличчя.
  4. Для сухого типу шкіри підходить будь-який тон, який збігається до неї за кольором.
  5. Перед нанесенням тональника не завадить випробувати засіб на невеликій ділянці щоки. Це дозволить уникнути отримання нерівномірного тони.

Кращі тональні крему

Жінки давно використовують косметику, в тому числі і тональники. За цей час з'явився неофіційний топ найкращих косметичних засобів, що приховують недоліки. Жінки часто віддають перевагу таким брендам, як Клінік, Беліта, Буржуа, Норева. Випущено вже чимало хороших продуктів для жирної і сухої шкіри, серед яких і популярний тональний крем Віші. Розглянемо їх ближче:

Для жирної шкіри

  1. Косметична фірма Clinique використовує для створення своєї продукції сучасні технології, завдяки чому було випущено унікальне тонуючий косметичний засіб для проблемної шкіри. Всі складові компоненти косметики для особи позбавляють шкіру від зайвого жиру, утримуючи під контролем роботу потових залоз. Тональний крем Клінік дозволяє швидко приховати плями або вогнища запалення, а ще створює матове, ідеально рівне покриття на цілий день.
  2. Тоналка-коректор від білоруського косметичного бренду Bielita Classic має спеціальну формулу, за допомогою якої тональник зволожує шкіру, живить її і пристосовується до всіх її нюансів. Основа Беліта добре матує недоліки, забезпечує рівний, красивий тон обличчя, легко наноситься.
  3. Крем Віші для проблемної шкіри відноситься до одних з найбільш затребуваних косметичних продуктів. Тоналка Vichy Normaderm Teint випускається спеціально для догляду за шкірою з підвищеною жирністю. Завдяки цьому крему особа набуває гладенький матовий відтінок, який тримається не менше 7 годин. Тональний крем для жирної шкіри Нормадерм від Віші не закриває пори, але зате відмінно маскує вади.

Для сухої шкіри

  1. BB-крем для проблемної шкіри від компанії Bourjois довго тримається, не закриває шкірні пори, відмінно вирівнює тон і не скочується. Це косметичний засіб випускається в 4 відтінках.
  2. Легкий крем Норева (Noreva) відмінно справляється з коригуючої функцією. Він не просто створює гарний тон, але і відновлює, живить сухе шкірний покрив. З допомогою Норева можна домогтися протизапальної та антигістамінного дії.
  3. Фінська лікувальна основа Anytime заснована на екстрактах рослин, трав, квітів. Абсолютно вся продукція створюється на основі натуральних інгредієнтів. Тональник результативно бореться з надмірною сухістю, відновлює нормальний колір обличчя.

Як нанести тоналку

  1. Перед тим, як обробляти обличчя тональним засобом, необхідно ретельно очистити його від забруднень за допомогою тоніка або лосьйону.
  2. Після цього потрібно нанести базове покриття. У його ролі може виступити нежирний зволожуючий крем або емульсія. Чекаємо, поки база вбереться.
  3. Переходимо до нанесення тональної основи. Для цього застосовують спонжік, спеціальний пензлик або ж пальці. Рекомендується рівномірно розподілити косметичний засіб так, щоб вийшов ідеально гладкий тон. Колір обличчя буде відрізнятися від зони декольте і шиї, тому на них теж доведеться нанести трохи тонирующей косметики.
  4. Якщо на вашому обличчі нерідко з'являються «неприємність» у вигляді прищиків або вугрів, то перед нанесенням коректора їх варто обробити консилером.

Відеопоради на вибір тонального крему

Вибрати тональник для проблемного шкірного покриву не так просто, як думають багато представниць прекрасної статі. Вдвічі складніше визначитися дівчатам, які ще не користувалися такою косметикою. Після перегляду відеоролика стане зрозуміло, яким чином треба вибирати тональну основу, як правильно її наносити. Ви дізнаєтеся про рейтингу кращих матуючих засобів від професійного візажиста. Також читайте і дивіться детальний огляд - як вибрати тональний крем Мейбелин, його види і поради по застосуванню.

Як маскувати прищі

Рейтинг кращих кремів

Вибираємо Тональний Крем! ✩ Мій ТОП Кращих і Гірших Тональних Основ

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!