Як зняти набряк з особи

Прокидаючись вранці, кожна жінка хоче бути красивою, свіжої, мати відпочив вигляд. Не завжди вдається домогтися бажаного ефекту, особливо якщо на ніч ви випили чашку чаю, а вранці не знаєте, як зняти набряк з особи. Причиною набряклості є не тільки зловживання рідиною перед сном, але і більш серйозні сигнали– від хронічної втоми до суттєвих вад у здоров'ї людини.

Причини появи набряків на обличчі

Перед тим як почати боротися з припухлостями, намагатися зняти їх самостійно або з допомогою косметичних процедур, необхідно з'ясувати, чому вранці набрякає обличчя. Причини можуть бути наступні:

  • Порушення режиму сну. З'являється припухлість як при недосипанні, так і внаслідок надмірного сну. У цьому разі особа виглядає одутлим в області повік.
  • Хронічна втома. При цьому з'являються мішки під очима, опухає область носогубних складок.
  • Велика кількість рідини в раціоні перед сном обов'язково позначиться вранці на стані шкіри обличчя у вигляді мішечків і набряклості, особливо якщо вам за тридцять. Пояснюється це порушенням обміну речовин, з цього віку метаболізм сповільнюється.
  • Після застілля, яке за традицією супроводжується великою кількістю алкоголю, солоної, жирної та закускою. У ранковому похмілля завжди мучить спрага, але рідина не встигає перероблятися і це проявляється мішками.
  • У період холодів центральне опалення, яке висушує повітря в спальні, може викликати набряки і почервоніння шкіри. Це явище легко зняти, регулярно провітрюючи приміщення.
  • Одутлість особи виникає у разі остеохондрозу шийного відділу. Це захворювання супроводжується періодичною набряком і онімінням ділянок, починаючи з підборіддя і закінчуючи скроневою областю.
  • Проблеми серцево-судинної системи супроводжуються набряком обличчя і кінцівок.
  • Хвороби нирок або слабка їх робота призводить до набряклості.
  • Алергія. Вона виникає на все що завгодно: харчові продукти, побутова хімія, косметичні засоби, пил з токсичними елементами, квітучі рослини, укуси комарів і мух. Якщо виникає алергічний набряк, то потрібно негайно звернутися до лікаря.
  • Запальні процеси в ротовій порожнині, в шийних лімфатичних вузлах нерідко тягнуть за собою набряклість.
  • При вагітності набряклість обличчя нерідко мучить жінок.

Що робити при набряку на обличчі

Якщо явище з'являється все частіше стає невід'ємною частиною вашого обличчя, то лікарі рекомендують не ігнорувати такий симптом, а звернутися за допомогою. На прийомі лікар призначить аналізи, зробить діагностику організму на наявність захворювань, призначить лікування, відповідне результатами. Опухлості, мають незначний характер, з'являються зрідка, коли ви перестаралися з чаєм на ніч, мають звичай проходити самі.

Навіть незначна припухлість помітна неозброєним оком у відображенні дзеркала і на фото. Якщо вам необхідно швидко позбутися від неї, то скористайтеся порадами, які допоможуть усунути неприємність:

  • Відкрийте вікна, добре провітріть кімнату. Шкіра, наситившись киснем, швидко прийде в норму.
  • Випийте склянку прохолодної води з лимоном. Кислота, що міститься в цитрусових, здатна моментально усувати мішки під очима.
  • Зробіть масаж. Постукуючими рухами, починаючи з лобової частини, масажувати подушечками пальців з натиском на межі болю. Опускаючись нижче брів, зменшуйте тиск у скроневій області і зовсім легкими дотиками натискайте на повіки, район навколо очей.

Після сну вранці

Багато жінок страждають набряком під очима вранці. Це відбувається в основному внаслідок вживання великої кількості води або чаю на ніч, від недосипу, сильної втоми. Як зняти набряки з особи в таких випадках? Є багато перевірених способів, за допомогою яких ви легко подолаєте цей симптом, і ваш вигляд буде свіжим:

  • Компрес. М'яку тканину (невеликий рушник) змочити в холодній воді, віджати і накрити ним особа. Така процедура займе десять хвилин, протягом цього часу кілька разів змочуйте рушник, т. до. воно нагрівається від тіла.
  • Аплікації зі свіжого огірка. Цей овоч здатний не тільки віддавати шкірі корисні вітаміни і мінерали, зволожувати її і робити свіжою, але і вбирати зайву рідину глибоких тканин і зменшувати припухлість. Огірок слід нарізати на тонкі скибочки і накрити ними обличчя, повіки. Необхідно розслабитися і полежати з такою маскою десять хвилин.
  • Обтирання шматочком льоду. Нехай в морозилці на такий випадок буде заздалегідь заморожена вода в силіконових або поліетиленових формочках, ще краще, якщо це буде відвар трав, таких як ромашка, чебрець. Добре прибирає мішки навколо очей заморожений заварний кави.

Після п'янки

Вживання алкоголю, навіть у невеликій кількості, викликає набряк шкіри, згубно впливає на весь організм, відбувається отруєння внутрішніх органів: шлунку, нирок, печінки. Це великий стрес для людини, тому сліди вчорашнього веселощів проявляються не тільки хворою головою, але і набряком повік, щік і околоротовой області. Ось декілька порад:

  • Необхідно прийняти холодний душ. Якщо це занадто важко, то контрастний (по черзі включати те холодну, то теплу, закінчуючи процедуру прохолодною водою): такий метод приводить в норму не тільки самопочуття в цілому, але і допомагає прибрати мішки під очима після застілля.
  • Випити склянку холодної води з додаванням будь-якого кислого соку.
  • Легкий масаж обличчя за допомогою похлопывающих рухів.

Після удару

Любителі спорту, особливо боксери, знають, як після удару в обличчя моментально опухає та частина, в яку потрапив кулак. Болючість, набряк шкіри в таких випадках вдається зняти прикладанням холоду до ушкодженого місця відразу після удару, інакше цей метод не подіє. У більш складних ситуаціях допоможуть ліки – спеціальні мазі, які продаються в аптеці. Вони не тільки знімають набряклість, але і загоюють пошкоджену шкіру. Це необхідно зробити і при забитті у дитини – відразу прикласти холодний компрес на опухлу садно.

Після видалення зуба

Після відвідування стоматолога, коли наркоз перестає діяти, нерідко виникає припухлість щоки, яка проходить самостійно через декілька годин. Прискорити цей процес можливо за допомогою холодного компресу. Якщо набряклість зберігається більше трьох годин, супроводжується болем, то необхідно звернутися до стоматолога. Іноді це є ознакою розвитку інфекції в ротовій порожнині, вимагає медикаментозного лікування.

Ефективні методи усунення набряклості

Є безліч способів позбавлення від набряку шкіри. Одні методи допомагають зняти обридлу припухлість, інші не дають ніякого ефекту. Дія будь-яких методів безпосередньо залежить від причини виникнення цієї проблеми:

  • Косметологи стверджують, що найкращим засобом від проблеми є косметичні процедури у вигляді уколів і професійних масок.
  • Лікарі наполягають на тому, що необхідно звернутися за допомогою в лікарню, де призначається медикаментозне лікування.
  • Народні цілителі теж знають, як позбавитися від набряків шкіри за допомогою натуральних природних засобів.

Застосування косметичних засобів в домашніх умовах

У косметології існує величезний вибір засобів, здатних за короткий термін зняти припухлість обличчя в домашніх умовах. Багато з них при тривалому використанні назавжди позбавляють від набряклості. Косметологи відзначають самі ефективні і популярні засоби для зняття набряклості:

  • Маска від припухлості від «Ейвон». Застосовується ввечері на очищену шкіру. Після нанесення залишити на 20 хвилин, потім змити водою. Цей засіб використовується для зменшення набряків і для їх профілактики. Воно живить шкіру, має невеликий відбілюючий ефект. Цю маску рекомендують використовувати не більше одного разу на тиждень.
  • Роликова маска фірми «Гарньєр». Цей незмивний крем наноситься на шкіру навколо очей вранці та ввечері щоденно. Має зручний ролик, з допомогою якого засіб рівномірно лягає. Під час нанесення металевий кулька служить в ролі масажера для шкіри і відмінно знімає набряк навколо очей.
  • Розгладжуючий крем після 35 років від «Ів Роше». Засіб розраховане для боротьби з віковими змінами шкіри, попутно знімає втому і набряклість шкіри. У складі має масло зародків пшениці, яке збагачує особа вітаміном Е.
  • Гель «Ліотон», який виготовлений для зняття набряклості і боротьби з варикозом ніг, успішно бореться з припухлостями особи. Для цього його необхідно нанести на шкіру тонким шаром, після вбирання не змивати, зайве промокнути серветкою і наносити свій щоденний крем або тональний засіб.

Медикаментозне лікування

Якщо ваша кожасклонна до припухлостям, а крему і маски мають слабкий ефект, то лікарі в таких випадках рекомендують використовувати сечогінні засоби для того, щоб вивести затрималися рідину з організму. Сечогінні препарати при набряках обличчя:

  • «Фуросемід» – діуретичний засіб для лікування набряків. Застосовується суворо за призначенням лікаря, який встановлює термін лікування та дозування. Протипоказаний при цукровому діабеті, у період лактації.
  • «Торасемид» – сечогінні таблетки, призначаються страждають набряком, які викликаються проблемами серцево-судинної системи. Цей препарат виводять сечову кислоту, зайву рідину з організму. Приймається згідно з призначенням лікаря. Протипоказаний для застосування під час вагітності.
  • «Амілорид» виводить зайву рідину із тканин, чистить лімфатичну систему. Має хороші відгуки серед жінок. Приймається препарат один раз на добу, відповідно до інструкції.

Народні засоби

Багато в боротьбі з набряками віддають перевагу народним засобам, і це зрозуміло, оскільки ці методи давно зарекомендували себе з хорошого боку. Ось деякі перевірені рецепти:

  • Березовий сік. Цей напій слід пити зранку перед їжею, в необмеженій кількості. Природний еліксир корисний у боротьбі з набряками при вагітності, людям з хворобами серця, нирковою недостатністю.
  • Льон здатний вбирати зайву рідину з організму. Для цього його потрібно включити в свій раціон, попередньо подрібнивши в борошно з допомогою кавомолки. Отриманий порошок розводять теплою водою до утворення рідкої каші. Це відмінний сніданок, який при щоденному вживанні позбавить вас від набряків, наситить організм вітамінами.
  • Відмінний рецепт – ріпчаста цибуля (2 голівки) натерти на дрібній овочевий тертці, засипати цукровим піском (1 ст. л.) або медом (1 ст. л.), настояти кілька годин. Після цього цибулю пропустити через сито, щоб отцедился сік, а макуха викинути. Отриманий сироп пити зранку перед їжею. Це засіб позбавить вас від проблеми вже через два дні.
  • Ще один засіб – свіжий або сухий корінь петрушки (2 ст. л.) дрібно нарізати, залити окропом, краще це зробити в термосі. Настояти не менше трьох годин і відцідити. Отриманий напій потрібно пити замість чаю, вранці після їжі та ввечері за кілька годин до сну. Приймаючи такий настій щодня протягом п'яти днів, ви помітите зменшення набряків особи.

Профілактика набряків

Фахівці відзначають найбільш дієві способи при попередженні появи набряків особи, спрямовані на зміну способу життя:

  • Коригування харчування допоможе зняти набряклість шкіри. Необхідно контролювати те, чим ви харчуєтеся. Відмовтеся від смаженої, жирної, солоної їжі, замінивши її свіжими овочами, соковитими, ароматними фруктами.
  • Загартовування організму відмінно налагоджує серцеву діяльність, впорядковує обмін речовин, що позитивно позначається на роботі нирок, рідина не затримується в тканинах, перестає з'являтися набряк.
  • Відмова від шкідливих звичок робить свою справу при боротьбі з набряками! Вже після семи днів без куріння, алкоголю, вживання міцної кави ви побачите, що вранці набряклість стає все менше, а незабаром зовсім перестане вас турбувати.
  • Сон у добре провітрюваному приміщенні позбавить від набряку шкіри обличчя. При цьому необхідно стежити за положенням шиї і голови під час сну, щоб вона не сильно височіла над рівнем плечей. Подушка повинна бути середнього розміру і помірна по м'якості – це дуже важливе правило у боротьбі з набряками.

Відео: як швидко прибрати набряки з обличчя та очей

У ролику ведуча передачі «Все буде добре» і популярний косметолог розповість про те, як зняти набряки з особи народними методами. Вони наочно продемонструють покрокові рецепти приготування засобів, які допоможуть вам перемогти проблеми з шкірою, розгладити вже наявні зморшки. Подивившись відео, ви побачите багато секретів позбавлення від припухлості, почервоніння й сухості шкіри. Обов'язково догляньте ролик до кінця і дізнаєтеся, за допомогою якого кошти миттєво знімають набряк актори, як прибрати мішки під очима в домашніх умовах, використовуючи підручні засоби.

Прибираємо набряки очей за допомогою петрушки - Все буде добре - Випуск 51 - 26.09.2012

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!