Матовий манікюр - особливості та засоби для оригінального покриття, ідеї стильних малюнків на нігтях з фото

Жінку, яка стежить за собою, можна безпомилково визначити по красивих і доглянутих рук. Зараз величезною популярністю користується незвичайний манікюр – матовий. Нігті без глянцевого блиску виглядають благородно, вишукано. Вони розкішно виглядають в будь-якому відтінку, привертають до себе увагу оточуючих. Якщо хочете здивувати себе і інших, неодмінно спробуйте матове покриття. Розроблено кілька способів виконання такого дизайну.

Особливості матового манікюру

У неблестящего покриття є тонкощі нанесення, які необхідно знати, щоб зробити нігтики ідеальними. Правильно виконаний манікюр з матовим лаком виглядає привабливо, натурально передає глибину кольору, виходить виразним. Для нього абсолютно не характерна вульгарність. Створюється враження, ніби нігті покриті дорогим оксамитом. Особливості манікюру з матовим ефектом:

  1. Перед тим, як нанести лак, поверхню потрібно підготувати. Вона повинна бути повністю рівною, тому що оксамитове покриття підкреслить вади.
  2. Неблискучим покриття висихає довше глянсового.
  3. Якщо використовуєте матовий гель-лак, не перекривайте звичайним топом. Це зробить нігті глянцевими.
  4. Практичніше використовувати матовий топ, тому що він наноситься на абсолютно будь-який колір. У такого покриття є свої особливості. Матовий топ наноситься тонким шаром і відразу відправляється в лампу. В іншому випадку на поверхні утворюються лисини і нерівності, тому що засіб швидко розтікається.

Засоби для матового покриття

Є безліч способів виконання манікюру гель-лаком. Вони відносно прості у виконанні. Майстер нейл-арту вибирає той чи інший метод з урахуванням побажань клієнта, особистої зручності і уподобань. Варіанти додання покриттю матовості:

  1. Гель-лак. Виробники випускають лінійки матових покриттів різних відтінків. Таким гель-лаком покривають нігті в один шар сушать в лампі.
  2. Спеціальний топ. Глянцевий кольоровий гель-лак з готовим дизайном висушують в лампі. Зверху нігті акуратно покриваються матовим топом. Покриття знову висушують в УФ-лампі, потім знімають липкий шар. Матовий топ капризно себе веде, лягає з "дірками", розтікається. Щоб уникнути цього, його наносять дуже тонким шаром і відразу ж просушують в лампі.
  3. Шліфування. На нігті наносять глянцевий топ і висушують, знімають липкий шар. Після цього поверхню акуратно обробляють дрібнозернистим бафиком або фрезерують. Важливо періодично міняти напрям рухів і не робити занадто сильного натиску. В результаті поверхня нігтьових пластин стає матовою і злегка шорсткою. Після процедури кожну нігтьову пластину слід ретельно обробити дезінфектором.
  4. Акрилова пудра або пил. Після нанесення кольорових шарів нігті покриваються глянцевим топом, але не просушуються. Кожен з них рясно посипається прозорою акриловою пудрою. Потім їх просушують в лампі. Надлишки порошку зтрушуються спеціальним пензликом. Матова пил накладається не на мокрий топ, а на липкий шар. Її краще не насипати, а рівномірно розподіляти пензлем. Варто відзначити, що манікюр, виконаний таким способом недовговічний.

Домашні засоби

Звичайного лаку надають ефект матовості самостійно, за допомогою підручних засобів. Для цього існують такі способи:

  1. Пар. Цей метод підходить не для гель-лаків, а для звичайних, які сохнуть без лампи. Каструлю або чайник з водою, поставте на вогонь нагріватися. Коли рідина закипить, нанесіть два шари лаку бажаного кольору, трохи підсушіть і потримайте над парою на висоті приблизно 15 см хвилину. Ретельно висушіть. Щоб манікюр вийшов рівномірним, фарбуйте по черзі по 2-3 нігтя.
  2. Крохмаль. Зробіть манікюр лаком вибраного відтінку. Дайте підсохнути. Висипте в тарілку кукурудзяний крохмаль, наберіть на пензлик і покрийте вологий лак. Зачекайте хвилину. Сухим пензликом акуратно змахніть залишки крохмалю, щоб не зачепити покриття. Деякі дівчата капають лак на палітру. Потім у нього додають трохи кукурудзяного крохмалю і швидко ретельно перемішують. Отриманим засобом фарбують нігті.
  3. Шліфувальник. Нігті покривають декількома шарами лаку, а потім закріплювачем. Коли це ретельно просохне, по поверхні акуратно проходяться дрібнозернистим бафиком.
Дизайн нігтів: матовий гель лак. 3 СПОСОБИ зробити матовий ефект

Ідеї для матового манікюру

Кількість дизайнів на основі оксамитових нігтів величезна. Матовим лаком покривають як всі пластини, так і деякі з них. З його допомогою роблять френчі, створюють красиві дизайни з глянцевими краплями. На оксамитовому тлі витончено і жіночно виглядають мережива. Дівчатам, підбирає святкові ідеї манікюру, дизайни сподобаються зі стразами, піском, бісером, наклейками. Головне достоїнство оксамитових нігтів полягає в тому, що вони чудово виглядають в будь-якому кольорі.

Чорний матовий манікюр

Нігтики, виконані в цьому кольорі, виглядають розкішно, створюється враження, ніби вони покриті оксамитом. Чорний манікюр підійде для створення вечірнього образу. На ньому красиво виглядають декоративні елементи: стрази, блискітки, золотисте лиття. Декоративні елементи краще виконувати тільки на деяких нігтях, наприклад, на безіменному пальці. Чорний колір добре буде виглядати в місячному манікюрі та ефекті омбре з темними або світлими відтінками.

Червоний манікюр

Є ряд кольорів лаків для нігтів, які ніколи не виходять з моди. Безперечним лідером серед них є червоний – символ кохання, пристрасті. Він привертає увагу, підкреслює сексуальність жінки. Зараз найпопулярнішими відтінками червоного є бордо, марсала, червоний, вишневий, шоколадний. В манікюрі колір можна поєднувати з білим, рожевим, золотим, чорним.

Синій

Цей колір – один з найбільш виграшних для оксамитового покриття. Найкрасивішим буде манікюр з матовим покриттям в насиченому соковитому синьому відтінку. Тони можете вибирати практично будь-які. Для холодної пори року підійдуть нігті в синяво-чорному, кобальтовом, сапфіровому, ультрамариновому. Глибокі кольори виглядають привабливо, стильно та елегантно. Якщо ж вам потрібен річний синій манікюр, придивіться до бірюзовому, блакитного, лазурному, васильковому, і кольору морської хвилі.

Синій матовий манікюр зі стразами || Good Anna

Рожевий

Цей колір – символ жіночності та ніжності. У нього дуже широкий діапазон відтінків: зефірний, фуксія, курний і багато інших. Завдяки цьому можна створити величезну кількість різних дизайнів. Рожевий чудово поєднується з білим, відмінно підходить для місячного манікюру, френча, так і в однотонному варіанті відмінно виглядає. Він буде ідеальним фоном під такі малюнки:

  • тонка квіткова розпис;
  • чорні мережива та інші малюнки за трафаретом;
  • графічне орігамі;
  • геометричний принт;
  • махрові білі вензелі.

Бежевий

Цей колір – найкращий вибір для ніжного повсякденного манікюру, особливо якщо жінка працює в організації з суворим дрес-кодом. Бежеві відтінки – легкі, романтичні. Вони хороші не тільки самостійно, але і як база під малюнки. Бежевий часто використовують для весільного манікюру і френча. Він відмінно виглядає у поєднанні з білим і в ефекті омбре. Елегантно виглядає і чергування бежевого з чорним.

Білий

Чистий колір самостійно виглядає трохи нуднувато навіть в оксамиті, тому краще використовувати його в якості основи під малюнки й поєднувати з іншими відтінками. Складності виникають з тим, що білий – один з найскладніших у нанесенні лаків. Він часто лягає смужками, а не однорідним шаром. На лаку білого кольору бажано не економити.

З малюнком

Покриття з візерунками дуже актуально, особливо в весняний і літній період, коли хочеться чогось незвичайного. За допомогою малюнка ви зможете перетворити звичайний стриманий дизайн нігтів в оригінальний, додати нотки унікальності. Якщо ви віддаєте перевагу класиці, виберіть лаконічні візерунки в стилі мінімалізму: смужки, дрібні завитки і вензелі, точки різних розмірів, мережива, рослинні орнаменти. Якщо вам подобаються більш сміливі і великі малюнки, то робіть їх на одному-двох нігтях, зараз це дуже модно.

Омбре

Плавний перехід з одного відтінку в інший виглядає чарівно. Градієнт може переходити від одного пальця до іншого. У цьому варіанті використовується 3-5 відтінків. В іншому випадку перехід роблять прямо на нігтьовій пластині. Техніка виконання трохи складніше, але результат того вартий. Найпопулярніші варіанти омбре: жовто-оранжевий, бордово-чорний, бузково-фіолетовий, біло-блакитний.

Матовий омбре манікюр

З блискітками

Виділивши кілька нігтів блискучим матеріалом, ви зробите манікюр, який підійде для урочистого випадку. Блискітки можна брати будь-якого кольору. У більшості випадків використовують золотисті і сріблясті, тому що вони універсальні і підходять до всього. Ще дуже красиво буде виглядати дизайн з блискітками або паєтками в тон лаку. Працювати з ними дуже просто, а результат вийде вражаючим.

У комбінації з глянцевим покриттям

Поєднання матової поверхні з дзеркально-блискуча виглядає приголомшливо красиво. Зараз поширені два варіанти такого манікюру. У першому частину нігтів роблять оксамитовими, а іншу глянцевими, всі одного кольору. У другому блискучим лаком прорисовують лише деякі деталі. Найяскравіші приклади – дизайн з краплями роси, френч з матовим підставою і глянсовою лункою, вензелі, смужки. Комбінований манікюр краще всього виглядає в темних кольорах: чорному, фіолетовому, синьому, зеленому, бордовому.

Френч

Матове покриття допомагає по-новому обіграти стару добру класику. Дівчата вже звикли до того, що французький манікюр можна зробити не в звичному поєднанні білого кінчика і натурально-рожевого підстави, але і в інших. А завдяки матовим лакам можна змінювати не тільки колір, але ще і фактуру. Їх використовують самостійно або поєднують з глянцевими покриттями. Такий френч виглядає дуже екстравагантно.

Чорний френч матовий (з трафаретами) | Манікюр в горошок Вуаль | Negative Space Nails + Black french

Відео

Шикарний матовий манікюр Зірки з стразМатовий манікюр з дотсом
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!