Нарощування нігтів на тіпси: інструкція для початківців

Довгі нігтики – мрія будь-якої жінки. Вони роблять пальці візуально тонше, а ручку витонченіше, але з генетикою щастить не всім. У одних нігтики постійно ламаються, в інших ложі таке коротке, що відростити потрібну довжину природним шляхом не представляється можливим. Вихід з цієї ситуації є. Нарощування нігтів на тіпси можна провести навіть самостійно вдома, це не займе багато часу і сил.

Що таке тіпси

Слово «тіпси» походить від англійського tip (у множині tips) – кінчик. Це спеціальні накладки-каркаси, виконані максимально близько до натуральним нігтям і здатні їх подовжити. Вони розрізняються за розміром, формою, ступенем зігнутості. Тіпси – це один з найпростіших способів отримати красиві довгі нігті швидко. Продаються пристосування в наборах. Виконуються з пластику, нейлону або полифлекса.

Більшість типс мають дві частини: коротку, накладывающуюся безпосередньо на нігтик, і довгу, надає йому форму. Цей вільний край можна підточувати, змінюючи його за своїм бажанням. Матеріал, з якого виготовляється накладка, буває білим і прозорим. Деякі пристосування вже мають малюнок, бо все, що потрібно – це зробити звичайний манікюр і наростити нігтик.

Перша згадка про типсах з'явилося в 70-х роках минулого століття. Тоді каркаси виготовляли вручну, вони коштували дорого і тому їх могли використовувати тільки представниці вищого суспільства. Крім того, такі накладки були однієї довжини, товсті і незручні. У 1974 році технологію їх виробництва автоматизували – виконували з пластику, спочатку нагрітого до 150 градусів в металевій формі, а потім охолодженого та застиглого. З зростанням популярності пристосувань виготовлення стало масовим.

Матеріали для тіпсів

Для виробництва каркасів в сучасних умовах використовують не тільки пластик, але й інші матеріали. Головна вимога до них – еластичність і міцність. Щоб перевірити тіпси на якість, її необхідно зігнути – у пристосування з поганого матеріалу на місці згину з'явиться біла смуга. Найчастіше використовують три виду речовин:

  1. Полифлекс. Еластичний матеріал, який не руйнується із-за впливу ацетону. Основна перевага: швидке і міцне зчеплення з нігтиком. Використовується при нарощування гелем.
  2. АВЅ пластик. Найбільш часто використовуваний матеріал. Модифікована версія класичного пластику. До складу входять акрилонітрил, бутадієн стирол, абревіатура з яких дала назву новому речовині. Накладки з ABS пластику міцні, добре зчіплюються і володіють необхідною гнучкістю.
  3. Нейлон. Дуже міцний і ударостійкий матеріал, добре тримає форму. Крім того, він володіє найбільш високою еластичністю і відмінно моделюється. З недоліків: нейлон складно приклеювати, тому для домашнього нарощування нігтів на тіпси він не підходить.

Види типс

На ринку представлено різноманітність варіантів каркасів для нарощування, відрізняються один від одного не тільки матеріалами виготовлення. Три основних фактора:

  • Контактна зона. Це та частина тіпси, яку приклеюють до натурального нігтя при нарощуванні. Виглядає як невелике поглиблення. Довжина варіюється від 3 до 6 мм, підбирається, виходячи з нігтьової пластини (чим коротше – тим менше). По цьому фактору накладки діляться на контактні і безконтактні. Другі використовують для манікюру типу «френч». При необхідності контактна зона спиливается відразу (в процесі нарощування її в будь-якому випадку прибирають, тому, щоб не порушити дизайн, новачкам рекомендується починати з першого виду). Крім того, виїмка буває:
    1. з кількома прорізами;
    2. круглої;
    3. глибокій;
    4. V-образної.
  • Форма. Має важливе значення, оскільки повинна підходити до типу нігтьової пластини. Буває:
    1. Класичною. Підходить для всіх, використовується в більшості випадків, вільний край – плавний, продається в наборі з 50 каркасів, вартість від 250 рублів.
    2. Прямий. Безконтактні тіпси для френча, упаковку з 100 накладками можна купити від 150 рублів.
    3. Звуженою. Підходять для створення стилетів.
    4. Загнутою («Американка»). Такий вид ділиться ще на декілька типів за ступенем зігнутості.
    5. Мигдалеподібної. З контактною зоною або без, різної довжини, ціна за 50 каркасів – від 100 рублів.
  • Колір. Для створення будь-якого манікюру використовують прозорі тіпси для нарощування нігтів. Щоб забезпечити максимально природний вигляд, застосовують тілесні каркаси. Білі накладки продаються без контактної зони і допомагають зробити ідеальний френч. Кольорові каркаси або з готовим дизайном вже мають основний відтінок і/або малюнок.

Рідкі тіпси

З'явилися в 2010 році. Являють собою форми з гнучкого полімеру. Рідкими називаються тому, що в них поміщають гель. Він замінює собою клей, тому для нарощування цим видом потрібно придбати лише ці два пристосування + УФ-лампу. Завдяки міцності форм, рідкі тіпси можна використовувати до 200 разів. Набір з 50 каркасів коштує від 1500 рублів, але професіоналам його вистачає на 2 роки – цей вид накладок не тільки зручний, але і економний. Крім того, продаються спеціальні упаковки для початківців, у яких є каркаси і відповідний гель для нарощування.

Нарощування на рідкі тіпси

Цей тип підходить і для домашнього використання, і для салону, завдяки тому, що нарощувати на рідкі тіпси легко. Послідовність етапів:

  1. Видалити кутикулу. Для цього можна розпарити руки в гарячій воді або спеціальним засобом, відсунути паличкою і обрізати зайве, обробити нігтики апаратом.
  2. Провести шліфування нігтьової пластини гладенькою пилкою.
  3. Знежирити ніготь ацетоном, саліциловою кислотою або іншим засобом на спиртовій основі.
  4. Нанести грунтувальну зчеплення.
  5. Підібрати накладку до розміру нігтя, прикласти її до пластини.
  6. Вибрати потрібну довжину (для цього є розмітки на каркасі).
  7. Викласти гель в тіпси пензликом, промазавши до обраної довжини.
  8. Приклеїти каркас до нігтя.
  9. Просушити нігтьову пластину під лампою (10 секунд, притримуючи накладку).
  10. Зняти тіпси.
  11. Нанести ще один шар гелю і знову просушити під лампою.
  12. Зняти липкий шар.
  13. Провести корекцію форми вільного краю пилкою.
  14. Нанести топ-гель (без липкого шару).
  15. Просушити кілька хвилин під лампою.

Акрилове нарощування

Цей матеріал цінують за міцність і за те, що він швидко сохне (протягом 2-3 секунд без ультрафіолетової лампи). Раніше його використовували в стоматології для виготовлення зубних протезів. Крім того, штучні акрилові нігті виходять тонкими, виглядають натурально. З недоліків: специфічний запах, з-за чого процедуру краще проводити в добре провітрюваному приміщенні. Список інструментів, необхідних для того, щоб зробити нарощування нігтів акрилом:

  • безпосередньо акрил (для початківців краще використовувати тільки один колір);
  • праймер – засіб для знежирення нігтів (можна замінити спиртом);
  • мономер – засіб для розчинення акрилу (знадобиться не менше 50 мл);
  • набір каркасів (від 50 штук, щоб можна було підібрати необхідний розмір);
  • пензлик для нанесення акрилу;
  • типсорез або спеціальні кусачки, якими можна відрізати частину каркасу, не пошкодивши його (звичайні ножиці не підійдуть);
  • пилка абразивністю від 100 до 180 грит (показник ступеня шліфування);
  • баф (прямокутник, в якому кожна з граней являє собою окремий вид пилочки, інструмент для полірування нігтів);
  • безворсові серветки;
  • спирт або інший засіб, яким можна знезаражувати;
  • невелика ємність з кришечкою (для мономеру);
  • щітка, якою можна видаляти пил;
  • клей (не обов'язково спеціальний);
  • масло для кутикули і нігтів.

Покрокова інструкція

Нарощувати нігті акрилом складніше, ніж робити манікюр на типсах рідкого типу. Щоб все було виконано правильно, чітко дотримуйтесь інструкції:

  1. Дезінфікують руки, це прибере бактерії і заодно знежирить нігтьову пластину.
  2. Видаліть кутикулу і обробіть поверхню нігтя грубої пилою, щоб вона стала шорсткою і втратила гладкість (це важливо для міцного зчеплення); не натискайте занадто, щоб не деформувати пластину.
  3. Уважно підберіть тіпси під розмір нігтя, оскільки ширину, на відміну від довжини, скорегувати не вийде.
  4. Обробіть накладку зсередини пилкою, повністю видаливши ту частину, яка клеїться до нігтьовому ложі.
  5. Нанесіть клей під кутом не менше 45 градусів на ніготь.
  6. Прикладіть тіпси і притисніть на кілька секунд.
  7. Проведіть моделює процедуру: приберіть довжину типсорезом і скорегуйте форму пилкою.
  8. Обезжирьте поверхню праймером, уникаючи кутикули.
  9. Змішайте суспензію з акрилового порошку і спеціального засобу до отримання пластичної субстанції. Будьте обережні з кількістю другого інгредієнта – інакше нігті вийдуть жовтуватими.
  10. Розподіліть акрил по нігтю пензликом. Це потрібно робити швидко з-за швидкості висихання матеріалу.
  11. Обробіть штучний нігтик пилкою, прибираючи зайву товщину. Починайте з боків.
  12. Відполіруйте акрил бафом.
  13. Нанесіть закріплювач або основу для лаку.

Нарощування нігтів гелем на типсах

Цей вид нарощування більше підходить для початківців, оскільки на відміну від акрилу, гелю не сохне на повітрі, тому моделювання можна провести не поспішаючи, і тільки досягнувши потрібного результату, сушити ніготь. З іншого боку, потрібно точно розрахувати час знаходження руки під лампою, інакше не досягнете міцності. Набір інструментів для гелевого нарощування нігтів:

  • клей;
  • тіпси;
  • праймер або інший знежирювачах;
  • гель;
  • типсорез або кусачки для видалення зайвої довжини;
  • ультрафіолетова лампа;
  • спеціальні пензлики, якими наносять гель і клей;
  • набір пилок;
  • ватяні диски або серветки, які не залишають ворсу;
  • засіб, яким розм'якшують кутикулу і інші засоби для манікюру – апельсинові палички і ножиці;
  • дезінфікуючий засіб;
  • рідина для миття пензликів від гелю;
  • засіб для видалення липкого шару;
  • масло для кутикули.

Процес нарощування гелем

Процедура займає близько 3-4 годин. Якщо виконувати всі етапи згідно наступної інструкції, наростити нігті гелем у домашніх умовах легко:

  1. Підготуйте нігті: зробіть апаратний або ручної манікюр, в кінці нанесіть на поверхню праймер.
  2. Приклейте каркаси, потім обробіть їх пилою і надайте бажаної форми.
  3. Відкрийте баночку з базовим гелем, візьміть трохи на пензлик.
  4. Капніть речовина в центр нігтя, потім розподіліть по всій пластині, трохи відступивши від кутикули.
  5. Просушіть в лампі (3 хвилини).
  6. Повторіть пункти 3, 4 з моделюючим гелем.
  7. Видаліть липкий шар спеціальним засобом.
  8. Сформуйте арки штучного нігтика.
  9. Обробіть пилкою вільний край, роблячи його тонше.
  10. Очистіть нігтьову поверхню щіточкою.
  11. Нанесіть фінішний шар гелю.
  12. Поляризуйте нігтьову пластину ще 3 хвилини під УФ-лампою.
  13. Зніміть липкий шар, якщо він є.
  14. Покрийте нігтики бажаним кольором або намалюйте малюнок.
  15. Обробіть кутикулу маслом.

Переваги і недоліки нарощування нігтів на тіпси

Процедура має як плюси, так і мінуси. Нарощування нігтів на тіпси виконується швидко, воно менш трудомістке, ніж аналогічна маніпуляція з формами, підходить при підвищеній ламкості нігтьових пластин. Для проведення процедури будинку потрібні мінімальні вкладення, а виконати її зможе навіть новачок. Крім того, експлуатація накладок не приносить шкоди. З недоліків:

  • Матеріал нарощування (наприклад, акрил) може викликати алергію.
  • Тим, у кого натуральні нігті широкі, каркаси тільки підкреслять цей недолік.
  • Витончені нігтики може зробити не кожен майстер, в деяких випадках вони виглядають товстими, плоскими і деформованими.

Відео

гелеве нарощування нігтів на типсах

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!