Протезування нігтів на ногах: методи для відновлення нігтьової пластини

Нігті - це один з індикаторів загального здоров'я організму, тому потрібно уважно спостерігати за їх станом. Після деструкції пластини з-за грибків або травм сучасна естетична косметологія пропонує провести протезування нігтів на ногах (з допомогою геволя, конолина та інших спеціальних матеріалів) для повернення нормального зовнішнього вигляду.

Що таке протезування нігтів на ногах

Процедура передбачає штучне відновлення неотличимого від натурального нігтя за рахунок прикріплення штучного елемента на ділянку матриксу (ділянки, де формується майбутній нігтьова пластина). Часто відсутність пластини стає не лише косметичною проблемою: деформація або повна втрата може заважати повноцінній ходьбі. Протезування нігтьової пластини на ногах повертає нормальний зовнішній вигляд пальцях ніг і можливість носити будь-яку взуття без травмування шкіри і тканин.

Відновлення таким способом не пов'язано з косметологічним нарощуванням акрилом або подібними матеріалами. При відновленні використовуються речовини, максимально наближені до натуральних, еластичні, стійкі до грибкових , бактеріальних інфекцій. Паралельно повертається нормальна чутливість пальців, відчуття опори, захисний механізм нігтя.

У яких випадках виконується

Втрата нігтя може бути спровокована двома факторами: інфекція або травма, коли руйнується матрикс (місце синтезування рогових клітин). Освіта дистального нігтьового валика може спровокувати неправильно зроблений педикюр. З часом ця проблема буде перешкоджати нормальному зростанню пластини. Загальні показання для заміни:

  • травми, що спровокувало руйнування, розщеплення нігтів, порушення розвитку і зростання;
  • грибкові захворювання;
  • вроджені анатомічні дефекти;
  • корекція врослого нігтя;
  • часткова втрата нігтя;
  • реконструкція відсутнього нігтя після хірургічних операцій на пальцях ніг;
  • косметичні дефекти, які неможливо усунути іншими способами.

Підготовчий етап

Перед початком процедури пацієнт проходить кілька етапів обстежень на предмет алергічної реакції на синтетичні матеріали. Саму нігтьову пластину і навколишні тканини слід повністю вилікувати від інфекцій. Ділянка обробляється, щоб він міг повноцінно тримати полімер.

Однак процедура не універсальна. Існують моменти, коли протезування провести не вийде:

  • відкриті травми, пошкодження нігтьового ложа, коли матеріал може потрапити безпосередньо в рану, викликати ускладнення;
  • присутність явної запальної інфекції;
  • повне руйнування матриксу, коли немає можливості закріпити протез на залишках нігтьової пластини.

Як проходить процес

Процес зовні нагадує косметичний нарощування, але функціонально повністю відрізняється від нього. Сама процедура абсолютно безболісна, не займає багато часу. Залежно від особливостей стану пальців ніг вибирають одну з існуючих методик: клей з конолином, Унгизан, гель Геволь. Вартість кожної процедури розрізняється, але первинним чинником вибору залишається доцільність для конкретного пацієнта.

За допомогою Геволя

Гель для протезування нігтів – це полимеризационный склад, штучний матеріал, який твердне під впливом ультрафіолету. Методика з його використанням вважається максимально швидкою і простою. На нігтьове ложе наносяться шари гелю незначної товщини, а в процесі застигання фахівець формує форму протеза нігтя інструментами. Склад містить протигрибкові компоненти і рекомендується для використання на расслоившихся, зламаних і деформованих тканинах. Сам протез можна обробляти ацетоном або схожими речовинами під час педикюру.

За допомогою клею і конолина

Цей метод вважається максимально складною процедурою, але ефективною при наявності грибкових інфекцій пальців ніг. Конолин (натуральний матеріал) накладається пошарово зі спеціальним клеєм, що допомагає домогтися потрібної товщини. Після протез шліфується до необхідної форми. Матеріал відмінно пропускає повітря, володіє хорошими противоинфекционными властивостями. Протезування дозволяє відростити нормальний ніготь без можливого дискомфорту.

За методом Баумана

Набирає популярність методика пропонує два способи створення протеза: заливка двоскладного полімеру Унгизан безпосередньо на нігтьове ложе і подальша шліфовка форми або окреме нарощування нігтя на формі наклеюванням її на залишок матриксу. У сучасній ситуації метод Баумана вважають максимально підходящим при роботі з наявністю грибкових інфекцій. Єдина вимога при використанні – присутність хоча б 3 мм природної пластини.

Особливості протезування при гострій фазі ураження грибком

Протезування нігтів на ногах при грибку не проводять при гострій формі захворювання. Якщо таку процедуру пропонують, то слід шукати інших фахівців, які проведуть нарощування правильно. Для нормального ефекту потрібне видалення пошкоджених ділянок спеціальним приладом, піддається обробці нігтя і відбувається лікування з допомогою таблеток, кремів, спреїв і т. д. Тільки після максимального зниження або ліквідації інфекції можна проводити формування протеза на обробленій поверхні будь-якої з відповідних методик.

Потрібно доглядати надалі за нігтем

Протез потрібно на час формування нормальної пластини (зростання нігтя може зайняти до 1 року). Деякі протези розраховані на 1-3 місяці, тому потрібно спостерігатися у спеціаліста, який проводив процедуру. Обов'язкова обробка протигрибковими препаратами, щоб попередити вторинне поява інфекцій, так як залишається зазор між пальцем і штучним елементом. Забороняється носити вузьку взуття (це стосується туфлі з гострими носками). Бажано робити щоденний масаж пальців ніг і стопи.

Ціна

Протезування ніготь на нозі – це процедура, за собівартістю не надто дорога ціна в середньому не перевищує 1500 рублів. Фінальна вартість повністю залежить від статусу закладу, де проводять установку протеза, виробника полімерів, які застосовують і повного комплексу послуг, що входить у речення. Пацієнту важливо пам'ятати, що вартість не є показником якості проведення процедури. Дивитися слід на відгуки реальних клієнтів на спеціальних сервісах і репутацію самої клініки.

Встановлення протеза ніготь на нозі (використовувані матеріали)

Середня ціна по Москві, руб.

1

Протезування светотвердеющими гелями (Геволь і його аналоги, створення кольору)

800

2

Використання конолина та клею

1000

3

Метод Баумана або пластинчастими протезами

2000

Відео

протезування нігтів

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!