Як зробити форму нігтів для манікюру

Найважливішим аспектом красивого манікюру є правильно підібрана форма нігтів (у вигляді квадрата, овалу, кола, опукла, кругла, з гострими гранями), яка створюється пилкою. Існує безліч варіантів форми, тому без праці можна підібрати собі відповідну. Визначте ваші бажання: ви хочете підкреслити витонченість кисті, скорегувати довжину пальців або заінтригувати оточуючих своїми екзотичними нігтями?

Форми нігтів для манікюру

Додати нігтьової пластини можна абсолютно будь-яку форму, але візуальне сприйняття руки і кисті кардинально змінюється. Приміром, товстим пальцях і коротким нігтикам майстра з манікюру не рекомендують робити загострену форму, т. к. це порушує загальні пропорції кисті. Зате загострений дизайн ідеально виглядає на довгих і тонких пальцях. В манікюрною індустрії виділяють 4 основних варіантів дизайну нігтів: круглий, гострий, квадратний, овальний.

Гостра

Даний дизайн нагідок відображений на фото і призначений для жінок, які не бояться показати оточуючим свою зухвалість. Довгі нігтики з трикутним зрізом вільного краю віддають перевагу молоді, впевнені в собі леді. Гостра форма підкреслює витончені кисті, довжину і тонкість пальців. До недоліків відносять процес створення: для загостреності потрібна міцна нігтьова пластина, що буває рідко, тому застосовується нарощування.

Квадратна

Класичний варіант нагідок має форму квадрата і підійде жінкам будь-якого віку. Виграшно виглядає французький манікюр на нігтьовій пластині квадратної форми. Головним плюсом описуваного манікюру є те, що для створення форми квадрата не потрібні довгі нігті, а підійде оптимальна довжина. Квадрат візуально розширює вузьку нігтьову пластину. Натуральний і природний манікюр на невеликої та середньої довжині був головним трендом 2014 року. Забороною на квадрат є товсті і короткі пальці, широкі кисті.

М'який квадрат

Види нігтів «квадрат із закругленими краями» є різновидом основної форми. На відміну від класичного дизайну квадратних нігтів, обмежень даної форми немає: вона ідеально виглядає на пальцях будь-якої довжини, на руці з вузькою пензлем або широкою. М'який квадрат практичний, підійде будь-якого образу. Процес створення манікюру простий: нігтьової пластини має форму квадрата, але гострі краї стають більш плавними.

Скошений квадрат

Паркер або скошений дизайн вимагає вправності: важливо стежити, щоб у всіх нігтьових пластин присутній рівномірний скіс і однакова довжина. В іншому випадку, вийде негармонійно. Скошений квадрат відноситься до неординарного виду манікюру, виглядає незвично. До недоліків такого дизайну відносять ризик пошкодження нігтьової пластини: манікюр робиться на довгих нігтях, гострі кінчики можуть зачепитися або зламатися навіть у акрилових, гелевих нігтів.

Овал

При виборі такого манікюру слід врахувати, що овальні пропорції візуально подовжують пальці, роблять ніготь більше в ширину і довжину, нагадують мигдаль з заокругленим кінчиком. Овал підійде довгим або середнім нігтям. Універсальний варіант: кольоровий манікюр з різними малюнками. Для створення манікюру застосовується спеціальна овальна пилка. Недоліків у даної форми нігтьової немає: нігті не ламаються, а манікюр виходить дуже практичний.

Овальний квадрат

Відмінним вибором для коротких нігтів буде створення квадратно-овальних пропорцій. Для початку необхідно зробити квадрат, а потім вільний край трохи закруглити. При створенні манікюру пилку потрібно рухати по дузі. Овально-квадратний варіант підходить для закругленою кутикули. Чудово виглядає в короткому виконанні. Мінусів у описуваному манікюрі не існує, також як і у простий овальної форми нігтів.

Кругла форма нігтів

Дизайн вважається універсальним і його запросто можна створити самостійно. На круглі нігті наносять будь-які відтінки: від насичених яскравих кольорів до нюдовых природних. Головною перевагою кола виступає можливість її створення на слабких нігтях, які погано ростуть. Коло є самою нетравмоопасной формою і міцною, за таким дизайном легко доглядати. Підходить для великих жінок, які мають широку нігтьову пластину, великі пальці.

Мигдалеподібна

Загострена форма або мигдалеподібна добре виглядає на середніх, довгих нігтях. Щоб не порушувати загальні пропорції, рука повинна бути з тонкої пензлем. Майстри манікюру часто роблять на таких нігтях французький манікюр (френч) і пірсинг. На жаль, мигдаль не підійде особам, які ведуть активний спосіб життя, вона не дуже зручна в повсякденному житті.

Незвичайні варіанти

З екзотичними формами кінчиків пальців необхідно бути особливо акуратними. Незвичайний дизайн буде відмінно виглядати на нігтях з вузьким, довгим нігтьовим ложем. У 2019 році фаворитом в моді вважається форма нігтів балерина або «пуанти». Для її створення слід рухатися пилою від основи до вільного краю, злегка по діагоналі. Підпиляти вгору вільного краю, трохи закруглити кути. Варіанти екстравагантних форм:

  1. Модні стилети – дуже довгі, гострі - для дівчат, що цінують зухвалість, не звертають увагу на практичність.
  2. Трубочка або «пайп» – квадратно-мигдалеподібна з паралельними бічними гранями, закругленностью вільних країв під кутом 45 градусів.
  3. Едж – складні у створенні, але вельми оригінальні на вигляд: чітке ребро проходить по центру нігтьової пластини, розділяючи поверхню на дві рівні грані.
  4. Бріджит – стиль, що вимагає майстерності: 3 площині на нігтьовій поверхні і дві грані, які сходяться в одній точці.
  5. Місячний манікюр – у вигляді півмісяця.

Як надати форму нігтям

Правильні форми нарощених нігтів і натуральних створюються в салонах або самостійно. Щоб надати нігтикам доглянутий вигляд, потрібно придбати спеціальні інструменти для манікюру. З пилкою і манікюрними ножицями знайомі всі, а про фрезер знають майстра, що безпосередньо працюють у манікюрної індустрії. Фреза або фрезер – електроінструмент, полегшує завдання з виконання педикюру, манікюру і нарощування. Вибрати інструменти просто: потрібно орієнтуватися на мету використання:

Назва манікюрного інструментуРекомендації по вибору
Фрезер
  • тільки для манікюру – швидкість обертання 2000 об/хв, потужність до 30 Вт;
  • для педикюру, манікюру, нарощування – потужність до 60 Вт, швидкість 35000 об/хв;
  • для професійного використання – потужність до 100 Вт, швидкість 45000 об/хв.
Манікюрні ножиці
  • сталь (краще брати леговану);
  • зручність у використанні;
  • гострота леза.
Пилка

Дивіться на зазначені цифри, що позначають ступінь абразивності:

  • 100/180 грит – при штучних нігтях;
  • 240/280 грит – для натуральних,
  • пилка для шліфування – 280/320 грит;
  • полірувальник для блиску – 900/1200 грит.

Коли всі інструменти куплені, слід визначитися з формою: для тонких, довгих пальців вибирайте овальну або мигдалеподібну; повних, довгих – квадратну або овальну; повних, коротких – квадратну з заокругленнями. Процес манікюру відбувається поетапно, що відображено на фото. Для початку готуються інструменти, видаляється старий лак. Потім слідують такі етапи роботи над манікюром:

  • Підпиляти вільний край, створити бажаний вид.
  • Руки опускають у ванну для розм'якшення кутикули.
  • Кутикула може бути обрізана манікюрними ножицями або просто відсунута за допомогою спеціальної палички.
  • Перед нанесенням будь-якого лаку поверхню знежирюється ваткою, змоченою у спирті.
  • Лакове покриття наноситься на оброблену ділянку або після нанесення основи (бази під лак).
  • Після двох шарів лаку наноситься закріплювач.

Фото дизайну різних форм нігтьових

Відео

Як зробити красиву форму нігтів // Догляд за нігтями, подотовка до французького манікюру
Підбір оптимальної форми нігтя

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!