Ванночки для зміцнення нігтів в домашніх умовах. Які робити ванночки для зміцнення нігтів і їх зростання

Якщо нігтьова пластина дуже ламка, то складно зробити красивий манікюр. Є багато домашніх способів її зміцнення, а ванночки в цьому допомагають особливо добре. Робити їх дуже легко, але результат при цьому буде помітний практично відразу. Читайте, як правильно проводити ці корисні процедури.

Як робити ванночки для нігтів в домашніх умовах

Ослаблення пластини, її ламкість і крихкість – все це здебільшого результат неправильного способу життя жінки. На стан нагідок негативно впливають засоби для прибирання, якими ми без рукавичок користуємося щодня. Псуються вони через незбалансованого раціону, зниженого імунітету, нестачі вітамінів, мінералів. Не проходять безслідно ще стреси і неврози. Крім того, певний шкоди завдає нарощування нігтів, покриття звичайними і гель-лаками.

Швидкому зростанню і зміцненню пластин допоможуть з ванночки, є маса рецептів їх приготування. Ви можете вибрати будь-який з них, але запам'ятайте загальні принципи проведення процедур для дбайливого догляду:

  1. Ванночки для зміцнення нігтів обов'язково потрібно робити регулярно, тоді вони перестануть ламатися, ви досягнете не тільки видимого, але і стійкого результату. Бажано завжди проходити повний тримісячний курс процедур. При цьому належить робити два сеанси на тиждень, якщо іншого не зазначено за рецептом.
  2. Обов'язково оцініть, до якого типу належить ваша шкіра, вибираючи компоненти для складу. Якщо ви схильні до алергічних реакцій, то уникайте рецептів з медом, фруктами.
  3. Не робіть ванночки для нігтів з сіллю, якщо на руках є подряпини, ранки.
  4. Як правило, процедура проводиться протягом чверті години, але якщо у вас занадто ніжна шкіра, то можете скоротити цей період.
  5. Після ванночки для зміцнення нігтів бажано нанести на руки зволожуючий живильний крем, це поліпшить стан шкіри.
  6. Слідкуйте за температурою води. Найкращий варіант – 37-38 градусів. Така водичка розпарить шкіру, але не позбавить компоненти складу корисних властивостей.

Ванночки для нігтів з морською сіллю

Інгредієнт дуже корисний і часто використовується для рецептів. Сіль містить багато йоду, натрію, калію, кальцію. Усі ці компоненти сприяють живленню, швидкому зростанню нігтьових пластин, допоможуть зміцнити їх, добре відбілюють. Морська сіль допомагає ранок гоїтися швидше. Рецепт лікувального розчину:

  1. Розведіть жменю морської солі на півлітра теплої води.
  2. Занурте на чверть години руки.
  3. Ретельно просушіть пальці після процедури, скористайтесь живильним кремом.
  4. Повторюйте не більше пари раз за тиждень, інакше можете пересушити шкіру.

Олійні зміцнюють ванночки для нігтів

Існує кілька рецептів:

  1. Розігрійте на паровій бані 0,1 л оливкової олії. Туди додайте по три крапельки масляних екстрактів бергамоту, сандалу, іланг-ілангу. Потримайте там пальці чверть години. Не змивайте лікувальний склад, а втирайте його в ручки масажними рухами.
  2. Розчиніть 30 г кухонної крупної солі у теплій воді (склянку). Влийте кілька крапель трояндової олії. Тримайте в такому складі пальці 10 хвилин.
  3. Четверту частину склянки кунжутного масла підігрійте, додайте стільки ж яблучного оцту. Опустіть туди пальчики хвилин на 10, а потім промокніть серветкою і втирайте в шкіру суміш.

Ванночки для нігтів з йодом

Рецепти приготування:

  1. Розведіть 30 г солі кухонної в 0,3 л води. Налийте 15 крапель йоду. Тримайте там пальці 15 хв., зішкребіть зайву рідину серветкою і скористайтеся ефективним зволожуючим засобом.
  2. У 200 мл води розведіть 30 крапель йоду, 30 мл соняшникової олії. Підігрійте суміш на паровій бані до комфортної температури. Помістіть руки туди хвилин на 10-15.
  3. Змішайте 300 мл води і сік, віджатий з одного апельсина. Додайте по 1 чайній ложечці йоду і звичайної солі. Перемішайте рідина, опустіть руки на чверть години. Сполосніть їх, намажте живильним кремом.

Желатинові ванночки для зміцнення і зростання нігтів

Рецепти:

  1. Чайну ложку желатину розведіть склянкою гарячої води, дайте набрякнути. Занурте туди пальці хвилин на 20. Потім сполосніть руки і намажте кремом.
  2. Желатин (15 г) розведіть у половині склянки води. Покладіть 10-15 г меду і налийте 40 мл лимонного соку. Руки тримайте в розчині протягом півгодини.
  3. 10 г желатину розведіть водою. Додайте туди кілька крапель вітамінів А, Е, розмаринового масла. Опустіть пальці на 15 хв. Можете замість чистої води використовувати ромашковий відвар, він принесе користь шкірі. Після процедури не забудьте намазати руки зволожуючим засобом.

Ванночки для нігтів з содою

Рецепти:

  1. З'єднайте по десертній ложці соди, оцту (яблучного), лимонного соку. Розбавте ці компоненти літром води. У цій суміші потримайте руки не довше 15 хвилин. Вимийте їх ретельно, використовуйте живильний крем.
  2. У двох літрах води розмішайте 20 мл лимонного соку, по 30 г морської солі, соди. На 20 хв. помістіть в цю рідину руки. Робіть цю процедуру три місяці поспіль, щоб зміцнити пластини.
  3. 30 г соди розведіть в 1 л води. Додайте туди 15 крапель йоду. Тримайте в отриманому розчині пальці 15 хвилин. Добре вимийте Руки і змастіть живильним кремом. Ця процедура сприяє не тільки зміцненню пластин, але і їх швидкого зростання.
  4. Закип'ятіть літр води. Всипте по 2 столові ложки сушених трав (ромашки, звіробою, лопух). Настоюйте 3 години, потім процідіть. Додайте кілька щіпок соди. Підігрійте розчин на паровій бані. Тримайте там пальці, поки він не охолоне.

Ванночки для нігтів з лимоном

Народні рецепти:

  1. У миску налийте 100 мл оливкової олії і 15 мл свіжого соку лимона. У цьому розчині тримайте руки чверть години. Можете підлити туди ще і пару крапель лимонного ефірного масла. Після процедури для зміцнення промокніть руки рушником, а коли цілющий склад повністю вбереться, нанесіть на руки зволожуючий крем.
  2. З'єднайте 50 мл соку лимона з півлітра води, насипте туди 2 ст. л. солі не ароматизованої морський. Тримайте руки в рідині чверть години.
  3. Змішайте чверть склянки лимонного соку, 50 грам меду, 5 крапель йоду і 100 г гліцерину. Підігрійте суміш на пару і опустіть в нього пальці на 10 хвилин. Подібна процедура сприяє зміцненню пластин, швидкого зростання, забезпечує живлення шкіри рук.

Відео: ванночка для зміцнення нігтів в домашніх умовах

Існує ще безліч чудових народних рецептів. Подивіться в наступних роликах, як і з яких інгредієнтів робляться зміцнюють розчини. Завдяки відеоматеріалів ви переконаєтеся, що процес їх приготування не представляє ніяких складнощів, а сама процедура прийому приносить тільки задоволення. Дивіться ролики, повторюйте рецепти і робіть все, щоб ваші нігтики стали здоровими – і тоді розкішний манікюр вам гарантований.

Сольова ванночка для нігтів

Зміцнення нігтьової пластини лимоном і оливковою олією

Як зміцнити нігті вдома

ВАННОЧКИ і МАСКИ для НІГТІВ в домашніх умовах - КРАЩІ рецепти - ЗРОСТАННЯ і ЗМІЦНЕННЯ

Дізнайтеся та інші способи і засоби для зміцнення нігтів.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!