Раптор від мурах: засоби та відгуки

Товарний знак Раптор, що займає лідируючі позиції з продажу своїх товарів на російському ринку, асоціюється з якісними інсектицидами. У бренду є кілька видів засобів, здатних в короткий термін впоратися з навалою мурах. Перед придбанням Раптора проти повзаючих комах варто дізнатися, які інсектициди цього тренда максимально дієві в боротьбі з паразитами.

Гель Раптор

Однією з форм інсектициду від мурах бренду Раптор є гель. Недолік препарату один – комахи гинуть не миттєво, а через деякий час. До його переваг відносяться:

  • Зручний дозатор, що дозволяє рівномірно наносити засіб від мурах навіть у найбільш недоступних місцях.
  • Термін дії отрути – близько місяця. Цього часу цілком вистачає для знищення популяції повзаючих комах-шкідників;
  • Гарантована ефективність інсектициду – однієї обробки приміщення вистачає для 100% позбавлення від всіх видів мурах.
  • Безпека для тварин і дітей (2% токсичної речовини від загальної маси гелю вистачає для знищення мурах, але дуже мало, щоб нашкодити ссавців і людини).
  • Економічність: для 45 м2 передбачено застосування одного тюбика препарату при незначній атаці паразитів.

Гель Раптор від мурах розфасована в герметичні металеві контейнери, оснащені дозатором-носиком. Ароматизатори препарату із запахом абрикоса і ванілі, які залучають істот до місця з отрутою і сприяють поглинанню її паразитами. Нанесений гель можна легко видалити вологою серветкою з поверхні. Характеристики гелеобразного інсектициду Раптор від мурашок:

  • Принцип дії. Призываемые ароматним запахом препарату, комахи поспішають до обробленому отрутою місцем, щоб поласувати. Вони з'їдають засіб самі і переносять інсектицид на лапках на територію гнізда, де відбувається зараження «родичів» і матки. Яйця теж отруюються, завдяки цьому молодняк паразитів не з'являється на світло.
  • Спосіб застосування. Акуратно здавлювати стінки тюбика, одночасно прорисовуючи носиком дозатора пунктирні лінії на поверхнях, де зустрічалися скупчення шкідників.
  • Діюча речовина: лямбда-цігалотрін.
  • Ціна: близько 190 рублів.

Гранули та порошок

Різновидами інсектициду Раптор від мурашок є гранульована і порошкоподібна форма отрути. Час дії препаратів – 2 місяці після обробки приміщення. Тубуси містять 500 г гранул, а пакети саше – по 100 г порошку. Кращий час застосування препарату – ранок або вечір. При обробці веранд будинків, терас та інших місць, які знаходяться на вулиці, погода має бути сухої та безвітряної. Опис кошти Раптор проти повзаючих комах в гранулах і порошку:

  • Принцип дії. За рахунок одного з діючих речовин отрута приманює комах і викликає їх загибель при попаданні в організм. Параліч паразитів, що приводить до смерті, що настає через 8 годин після поїдання гранул (порошку).
  • Спосіб застосування. Існує два ефективних методи використання гранульованого (порошкоподібного) інсектициду:
    1. Розсипати суху отруту в місця переміщення комах, щілини підлоги, біля плінтусів. Використовувати гранули з розрахунку 10 г на 1 м2 в місцях скупчення мурашок.
    2. Приготувати розчин: 10 гранул розчинити в 0,5 л води. Розпорошити отримане засіб у місцях, де присутні мурахи.
  • Діюча речовина. Хімічна речовина атрактанти є приманкою, так як має спеціальний вабливий запах. Отруйний хімікат фіпроніл, що входить до складу інсектициду, надає нервовопаралітичне вплив на паразитів. Параліч призводить до смерті комаха, з'їла інсектицид.
  • Ціна: 150-200 рублів.

Аерозоль

На ранніх стадіях виявлення повзаючих паразитів в місцях проживання людини ефективно застосування аерозолю Раптор. Він здатний позбавити приміщення від паразитів за кілька годин. Об'єм балона з отрутою – 350 мл Его вистачає для обробки поверхонь площею 50 м2. Термін придатності – 3 роки. Середня ціна – 200 рублів. Особливістю інсектициду є те, що він здатний отруювати організм комахи через хітиновий покрив та його дихальну систему.

Діючі речовини – циперметрин і тетраметрин – отруюють паразитів, але безпечні для людини при грамотному використанні. Загибель комах при використанні аерозолю відбувається швидше, ніж у випадку застосування твердих препаратів цього бренду проти паразитів. Мінусом інсектициду є необхідність для людей (тварин) залишати приміщення відразу після обробки і провітрювати кімнату (протягом півгодини) через 15 хвилин після розпилювання отрути. Спосіб застосування аерозолю Раптор:

  1. Проводити обробку, використовуючи засоби індивідуального захисту (рукавички, респіратор).
  2. Перед застосуванням отрути струснути балон.
  3. Розпиляти інсектицид, тримаючи на відстані 20 см від місця скупчення шкідників, забезпечивши вертикальне положення ємності.
  4. Натиснути клапан розпилення і тримати декілька секунд.

Аквафумигатор

Паровий фумігатор Раптор від мурах виробляє холодну водну суспензію з хімічною речовиною цифенотрином. Інноваційний пристрій відрізняється від всіх противомуравьиных засобів тим, що мікрочастинки, насичені інсектицидом, потрапляють у важкодоступні місця приміщення і заповнюють його повітряний простір кілька днів. Характеристика аквафумигатора Раптор:

  • Принцип дії. Діюча речовина цифенотрин розпорошується парообразующим агентом за рахунок термічної реакції і паралізує шкідливих комах з подальшою їх загибеллю. Один аквафумигатор Раптор усуває шкідників на площі 30 м2.
  • Спосіб застосування. Розпакувавши коробку, розкрити пакет з розчином і перелити його в пластикову ємність, яка знаходиться в комплекті аквафумигатора. Зняти захисну плівку з металевого контейнера і помістити в приготовлену банку з рідиною. Переконавшись, що почалася хімічна реакція, покинути приміщення на 2-3 години.
  • Вартість: 300 рублів.

Важливі нюанси:

  1. Вдихати пара, що утворюється в процесі хімічної реакції аквафумигатора Раптор небезпечно. У рідкісних випадках виробляється речовина здатна викликати алергічну реакцію у людей.
  2. Повторну обробку необхідно провести через 2 тижні після першого застосування аквафумигатора Раптор (отрута не діє на яйця паразитів).
  3. Слід прибрати з приміщення всіх тварин, риб на час дії інсектицидної пристрою.
  4. По закінченню роботи парового фумігатора перебування в оброблених кімнатах безпечно для всіх, крім шкідливих комах.

Відео

Аквафумигатор Раптор. Тест, огляд

Відгуки

Наталя, 32 рокиКупила аквафумигатор Раптор в надії позбутися непрошених муравйов в дачному будиночку. Діяла строго по інструкції. Приїхавши на наступний день після обробки кімнати в будинку з «непроханими гостями» здивувалася: складалося враження, що комахам все ні по чому. Бігають, як ні в чому не бувало. Шкодую про витрачені даремно гроші.
Наталя, 47 роківПорадував Раптор гель від комах. Живемо в приватному будинку. На кухні з'явилися мурашки. На наступний день після обробки поверхонь плінтуса (там було найбільше скупчення комах) їх кількість помітно поменшало. Через час шкідники зовсім пропали. Недарма Раптор – такий популярний бренд. Відмінно справляється з повзаючими комахами.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!