Ортопедична подушка для сну на спині - як вибрати за матеріалом виготовлення і вартості

Незручна подушка є причиною поганого сну, болю, скутості м'язів шиї і плечах особливо це актуально для людей, які страждають шийним остеохондрозом. З таким діагнозом рекомендується спати на спині, а після зняття гострого періоду, використовувати ортопедичну подушку.

Як вибрати ортопедичну подушку для сну на спині

Анатомічні подушки для сну підтримують шию у фізіологічно правильному положенні, що зменшує можливість загострення захворювання і сприяє правильному циркулювання крові в судинах, які знаходяться поряд з хребцями.

Вони мають прямокутну форму, з двома валиками по краях і поглибленням в середині для голови. Коли людина лягає на такий виріб шийний відділ не провалюється, як на звичайних подушках, а підтримується в правильному положенні за рахунок ортопедичного валика. Для того щоб підібрати модель під себе потрібно враховувати кілька критеріїв:

  • Розмір. Стандартними вважаються параметри 40*60 см, 60 на 80 см, 50 на 30 див.
  • Ширина і довжина. Виріб має бути не більше вашого матраца, а його ширина пропорційна ширині плечей.
  • Висота валика. Людям середнього зросту підійде 8-12 см, високій людині з широкими плечима рекомендується вибирати валик в 13-16 см заввишки. Для обчислення цього параметра виміряйте лінійкою відстань від початку плеча до краю шиї, додайте до отриманої цифри ще 2 см (похибка прогину матраца).
  • Жорсткість. Людям, які сплять на спині, підійде подушка середньої жорсткості. Крім підтримки шию в правильному положенні, вона допоможе позбутися хропіння і усунути біль в попереку. М'яке виріб підійде тим, хто любить спати на животі.
  • Наповнювач. Натуральний (пух, перо, гречане лушпиння) – сприяє прискореної циркуляції крові, знімає мігрень, лушпиння добре тримає форму. Синтетичний наповнювач низкоаллергенен, має більш низьку цінову категорію. Латекс чудово підтримує і зберігає форму, рекомендується для сну на спині. Незалежні пружини добре зберігають форму. Наповнювач з пінополіуретану володіє ефектом пам'яті, при натисканні він підлаштовується під всі опуклості голови і шиї.

Поверхня деяких ортопедичних подушок покрита охолоджуючим гелем, який нанесений у вигляді капсул на поверхню виробу, він може розташовуватися і всередині основного наповнювача. Гель запобігає перегрівання шкіри, що виключає потіння голови під час сну і має омолоджуючий ефект. Ще можна зустріти подушки, наповнювач яких можна додавати або зменшувати по мірі необхідності, за рахунок цього варіюється висота і жорсткість ортопедичного виробу.

Якщо під час або після сну ви відчуваєте болю в шиї і спині, запаморочення, скутість, оніміння м'язів, то ортопедична подушка для сну на спині підібрана неправильно, можливо, вона занадто низька або висока. Навіть на вірно обраному виробі в перші дні спати буде незручно, при перших ознаках невеликого дискомфорту не поспішайте позбавлятися від нього, звикання відбувається поступово протягом 1-2 тижнів. Остаточно визначитися з вибором вам допоможе рейтинг ортопедичних подушок для сну.

Ортопедичні подушки фірми TRELAX

Всі ортопедичні подушки фірми TRELAX призначені для реабілітації та профілактики захворювань хребта. Продукція виготовляється з екологічно безпечних матеріалів. Фірмою проводяться 3 види ортопедичних подушок для дорослих:

Модель

Особливості

Ціни в рублях

Плюси

Мінуси

Optima П01

Є два розміру S (33х50х10) і М (33х50х14), оптимальне поєднання щільності і жорсткості. Призначена для реабілітації після травм і захворювань, для комплексної терапії остеохондрозу.

3490

Перфорація в наповнювачі для забезпечення повітрообміну, зручно спати на спині, в комплект входить наволочка з тканини з волокнами TENCER.

Довгий звикання, жорсткість наповнювача.

Respecta П05

Складається з двох валиків з відстанню в 2 див. Проводиться в розмірах S (38х60х(8)10), M (38х60х(10)12), L (38х60х(12)14). Забезпечує здоровий сон, зменшує болі в шиї і плечах.

Чотири тисячі дев'ятсот дев'яносто

Наявність ефекту пам'яті, в комплекті наволочка (35% – лиоцелл-TENCER, 65% – поліестер).

Sola П30

Має валик заввишки 11 см для розміру S, або 14 см в розмірі М. Довжина виробу 60 см

3950

Володіє ефектом пам'яті, виїмка у нижнього підстави для плеча.

Незручно спати на животі.

LUOMMA

Продукція для сну фінської фірми LUOMMA зроблена зі спеціального в'язкого матеріалу, який володіє ефектом пам'яті. Всі вироби виготовляються з гіпоалергенних матеріалів:

Модель

Особливості

Ціна в крб.

Плюси

Мінуси

Подушка тришарова Lum F-515

Розмір 31х52, висота валиків 9 і 14 см, 5 і 10 див. Запобігає болю в шийному відділі.

2100

Ефект антидавления, гіпоалергенна, можна регулювати висоту виробу.

Блоки складаються із звичайного поролону.

Lum F-500

Матеріал з ефектом пам'яті. Розмір виробу 48х30, висота валиків 7/10.

2285

Наповнювач під впливом людського тепла розм'якшується і приймає точну форму голови і шиї.

Незручно спати на боці.

Класична ортопедична подушка Lum F-518

Має прямокутну форму розміром 45х65 см, підбирається в залежності від індивідуальних особливостей.

2590

Має звичну форму, наповнювач з ефектом пам'яті.

Відсутні шийні валики, які показані при шийному остеохондрозі.

Тривес

Російська фірма Тривес випускає різноманітні ортопедичні подушки для сну. Для їх виробництва використовуються такі наповнювачі, як пінополіуретан, натуральний латекс, охолоджуючий гель та інші матеріали з ефектом пам'яті:

Модель

Особливості

Ціна в крб.

Плюси

Мінуси

ТОП 203

Наповнювач латекс, розмір 60х40, валик 11х9 див.

2900

Здійснює пасивний масаж м'язів шиї і плечового пояса, наволочка з волокнами бамбука.

Масажна поверхня може заважати сну.

Топ 119

Наповнювач – високоеластичний пінополіуретан. Вироби прямокутної форми розміром 50х32, з шийними валиками 12,5/8 (S), 14/9 (М).

2680

В комплекті знімна наволочка з тканини з терморегулюючі властивості. Покращує кровопостачання, розвантажує м'язи і зв'язковий апарат шийного відділу і плечового пояса.

ТОП-900

Жорстка подушка з пінополіуретану, розміри S, M, M, L, XL. Виріб показано для застосування при дегенеративно-дистрофічних змін хребта та больовому синдромі шийного відділу.

2300

Наповнювач з ефектом пам'яті, наволочка з матеріалу, що захищає від грибків, патогенних бактерій і пилових кліщів. Легко підібрати свій розмір.

Важко звикати.

Fosta

Американська фірма, яка спеціалізується на виробництві ортопедичних товарів. Подушки проектується під анатомо-фізіологічні особливості шийного відділу хребта:

Модель

Особливості

Ціна в крб.

Плюси

Мінуси

Fosta F 8011b

Подушка ортопедична комірчастої структури з латексу. Розмір 60х38, висота валиків 9/11. Показана при порушеннях сну, запамороченнях і головних болях, деформації шийного відділу легкого ступеня.

1890

Зручно спати на спині і боці, комірчаста структура створює масажний ефект.

Fosta F 8025

Виріб підвищеної щільності. Розмір 50х30, валики 10 і 12 див. Наповнювач – мемориформ. Підходить для сну людей з остеохондрозом.

3382

Ефект пам'яті наповнювача. Є виїмка для плеча.

Не призначена для сну на животі.

Fosta F 8021

Наповнювач пінополіуретан підвищеної еластичності. Розмір 50х30, валики 12 і 10. Ефективна при остеохондрозі, корінцевих синдромах, безсонні і спондилоартрозах.

2090

Наповнювач з ефектом пам'яті, зручна для сну на спині, можна протирати вологою серветкою.

TEMPUR

Данська бренд спеціалізується на випуску ортопедичних подушок з авторського високоеластичного матеріалу:

Модель

Особливості

Ціни в рублях

Плюси

Мінуси

Міленіум

Матеріал подушки в'язкопружних термочутливий TEMPUR, володіє пам'яттю форми, має один валик. Розміри виробу 32х54, висота валика для S-5, M-6, L-7, XL-8 див.

7971 – 11 220

Широкий розмірний ряд даної моделі, зручний м'який чохол, є виїмка для плеча.

Наволочка продається окремо.

Класик

Середня частина подушки має особливу форму у вигляді виїмки, що може замінити наявність валиків. Розмір 38х55х10,5 див.

7714

Можливість перевертати виріб, як завгодно. Чохол з матеріалу, що запобігає поява кліщів та грибків.

Symphony Queen M

Виготовлена з м'якого термочутливого матеріалу Soft Touch, з ефектом пам'яті. Розмір 40х73.

11220

Зручна у використанні. З одного боку має вигин, для сну на спині.

Висока ціна, наволочка купується окремо.

Відео

Як допомагають ортопедичні подушки? Каже ЕКСПЕРТ

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!