Тепла підлога під ламінат - як вибрати по характеристикам і вартості

Щоб забезпечити додаткове джерело тепла в квартирі, багато вирішують купити і укладати тепла підлога під ламінат. Нові технології допомагають вирішити проблему холодних підлогових покриттів з мінімальними витратами електроенергії, без встановлення громіздких споруд та мобільних опалювальних приладів. Теплий ламінат – це завжди затишно і комфортно, так що саме час розглянути такий доступний варіант опалення житлових приміщень і не тільки.

Можна класти ламінат на теплий пол

Ламіновані підлогові покриття давно витіснили лінолеум і ковролін, користується помітною популярністю при проведенні в квартирі і не тільки ремонтних робіт. Укладання теплої підлоги під ламінат теж актуальна, оскільки в кімнаті стає тепло, затишно. Такі сучасні конструкції коштують недорого, мають масу вагомих переваг, доступні у вільному продажу і легкі при монтажі.

Оскільки встановлювати батарею на балконі не дозволено, в якості альтернативи можна задіяти тепле покриття. На вигляд воно нічим не відрізняється. Ось тільки в стіні встановлюється спеціальний датчик, як складова системи тепла підлога, який дозволяє контролювати температурний режим у приміщенні. Завдяки присутності підкладки безпека забезпечена, причому навіть дерев'яне покриття не псується при роботі зазначеної конструкції. Перш ніж замовити підігрів під ламінат, необхідно вивчити інструкцію, визначитися з вибором виробника.

Інфрачервона тепла підлога під ламінат

Основний нагрівальний елемент – інфрачервона плівка, яку укладають поверх тепловідбивного матеріалу. Зверху встановлюють фінішне покриття, і рівномірний розподіл ІЧ-випромінювання по периметру горизонтальної поверхні забезпечено. Інфрачервона підлога під ламінат має свої переваги і недоліки. У першому випадку це довговічність конструкції, відсутність необхідності в заливанні стяжки і легкість монтажу, у другому – необхідність рівної поверхні для установки, висока ціна і неможливість використання в приміщеннях підвищеної вологості.

Вибираючи плівкова підлога, звернути увагу рекомендується на такі популярні моделі:

  • назва - RexVa/STEM (модель XT);
  • ціна – 225 рублів за погонний метр;
  • характеристики – параметри – 0,5Х1 м, потужність – 220 Вт/м2, нагрівання до 55 градусів, інфрачервона плівка;
  • плюси – гарантія 15 років, доступна ціна, висока ефективність, рівномірний розподіл тепла;
  • мінуси – відсутні.

Ось другий варіант, який можна стелити під ламінат:

  • назва - RexVa / STEM KXT-305;
  • ціна – 230 рублів за погонний метр;
  • характеристики – параметри 500 мм, 220 Вт/м2,
  • плюси – ширина стандартна, конструкція легко монтується, недорого коштує, якісно обігріває приміщення будь-якого метражу;
  • мінуси – відсутні.

Електричний

Основний нагрівальний елемент –кабель, який перетворює електричну енергію в тепло. Конструкцію легко укладати, однак важливо дотримуватися певних правил, щоб уникнути вкрай небажаного перегріву. Такі нюанси і схема складання відображені в інструкції. Електричні підлоги під ламінат можуть давати електромагнітне випромінювання, тому потрібно використовувати в конструкції двожильний кабель. Серед переваг заявлений тривалий термін експлуатації, зручності монтажу і обслуговування. Недоліком є дорожнеча.

Нижче представлені найбільш популярні моделі електропідігріву з двожильним кабелем, які ідеально підходять для житлових приміщень. Це:

  • назва - Thermo TVK-LP 1 м2;
  • ціна – 6 200 рублів;
  • характеристики – нагрівальний мат, потужність - 130 Вт/м2, параметри – 2Х0,5Х3,5, кабельний нагрівальний елемент;
  • основні плюси – надійність і довговічність, помірна теплопровідність, мінімальний ризик електромагнітного випромінювання;
  • мінуси – висока вартість конструкції.

Друга модель не менш популярна, теж має високі технічні показники:

  • назва - THERMO TVK LP / 1,0М2 - 130ВТ;
  • ціна – 8 800 рублів;
  • характеристики - потужність – 130 Вт, регулятор температури, гарантія якості;
  • плюси – якісний матеріал, обігрів великих площ, непомітна товщина конструкції;
  • мінуси – висока ціна.

Водяна тепла підлога

Перш ніж робити ремонт, важливо визначитися, яким буде опалення кімнат, необхідні додаткові заходи для підтримки комфортної температури в житлових приміщеннях. Що правильно – укладання ламінату на теплий водяний підлогу або электропол. Багато покупці впевнені, що перший варіант краще, практичніше, надійніше. Таке нагрівання підлогового покриття має свої особливості: нижній шар – гідроізоляція, другий – теплоізоляція, несучий шар – бетонна стяжка. Це додаткові фінансові витрати, зате прослужить багато років.

Ось хороші моделі водяної теплої підлоги, які підтримують сталість температури при мінімальних втратах електроенергії:

  • назва - XL PIPE DW-020;
  • ціна – 4 000 рублів;
  • характеристики – потужність – 1200 Вт, регулювання тепловіддачі, площа обігріву - 5.6-7.0 м2;
  • плюси – обігрів великих площ, економія електроенергії, робота без котла;
  • мінуси – висока ціна, складний технологічний процес.

Другий, оптимальний варіант нижче:

  • назва - XL PIPE DW-010;
  • ціна – 7 500 рублів;
  • характеристики – тепла підлога типу труба, довжина – 14 м, потужність – 560 Вт;
  • плюси – високий показник ККД, мінімальні витрати, відсутність необхідності в котлі, гарантія 10 років;
  • мінуси – висока вартість конструкції.

Як вибрати теплий пол

Вивчаючи продукцію з каталогів з фото, важливо визначити основні критерії вибору майбутньої конструкції. Пристрій купити в інтернет-магазині дешевше, однак дуже важливо попередньо проконсультуватися з майстром, визначити список рейтингових брендів, вивчити численні коментарі у всесвітній мережі. Тільки після цього можна правильно вибрати тепла підлога під ламінат, який прослужить врой і правдою не одне десятиліття. Отже, основні параметри вибору такі:

  1. Вид нагрівального елемента. У ванній кімнаті краще постелити водяний, але використовувати не ламінат, як підлогове покриття, а кахель. Для великого простору бажано вибирати стрічкові конструкції з ІЧ-випромінюванням, оскільки рівномірний розподіл тепла. Електричні моделі з високою теплопровідністю – компромісний варіант на всі випадки життя.
  2. Ламінат для теплого покриття. Підлогове покриття повинне бути 32-33 класу, щоб така конструкція прослужила покупцеві тривалий період часу без деформації, порушення цілісності, необхідності заміни окремих елементів. Довіряти краще перевіреним брендам, при цьому важливо отримати гарантію якості від виробника.
  3. Виробники і ціна. Ці два поняття тісно пов'язані між собою, оскільки за високу якість товару доводиться платити дорожче. Не варто економити на комфорті та затишку у власному будинку, а здійснювати покупку тільки перевірених брендів з позитивними відгуками про виробленої продукції. Однак і необдуманих розтрат краще уникати.

Відео

Тепла підлога під ламінат за 1годину ЛЕГКО і ПРОСТО

Відгуки

Ірина, 31 рікЧоловік під час ремонту умовив мене на теплі підлоги. Спочатку остерігалася їх встановлювати під новий, дорогий ламінат, але відтепер навіть не знаю, як без них взагалі можна жити. В квартирі тепло і затишно. Діти рідше хворіють, а чоловік взагалі від хронічного гаймориту позбувся. Будинок у нас панельний, тому такий додаткове джерело тепла просто не замінимо.
Віктор, 35 роківМені ще перед початком ремонту пояснили, що водяна підлога підходить тільки при автономному опаленні. Тому довелося з майстром займатися монтажем конструкції електричної. В результаті з'ясував, що є в продажу моделі без необхідності присутності котла. Дуже розчарований, оскільки новий підлогу споживає багато електроенергії.
Андрій, 37 роківЖиву в панельному будинку, тому в квартирі присутня вічна вогкість, мерзлякуватість, протяги. В даний час така проблема вирішена, оскільки встановив інфрачервона підлога. Довелося піднімати встановлений рік тому ламінат, але результат того коштував. Задоволений таким відкриттям, оскільки живу в теплі і комфортних умовах.
Марина, 27 роківУ мене такий підігрів підлоги встановлений у батьків. Вони дуже задоволені, а чоловік чомусь сумнівається, чи варто витрачатися, є сенс. Прочитала багато відгуків у мережі і просто наполягаю на монтажі такої конструкції, хоча б тому що дитина маленька вічно босоніж по холодній підлозі бігає і потім сильно хворіє місяцями.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!