Декоративний цегла для внутрішньої обробки

Доступний, практичний і естетичний спосіб прикрасити інтер'єр – це облицювати стіни під цеглу. З допомогою цегельної кладки дизайнери надають певний стиль всьому приміщенню. Декоративний матеріал набагато легше і тонше натурального, тому на несучі стіни не буде додаткового навантаження.

Види декоративної цегли

Імітація цегли для внутрішньої обробки застосовується не тільки для облицювання всього приміщення, але і для окремих акцентів, що характеризують певний стиль. Популярність цієї декоративної кладки з кожним роком зростає із-за незвичайної фактури, рифленої поверхні, природних ліній, багатої кольорової палітри. Сучасний будівельний ринок на сьогоднішній день пропонує багато варіантів штучного каменю. Розглянемо найпопулярніші види декоративного цегли для внутрішньої обробки.

Клінкерна

Випікають клінкерна цегла для внутрішньої обробки з тугопластичної глини у високотемпературних печах понад 1000 °C. Це надзвичайно надійний і зручний облицювальний матеріал, який не піддається корозії, не реагує на вологу. Термін експлуатації клінкерної цегли необмежений, а пошкодити його можна тільки фізичним впливом. Обробка приміщення матеріалом такого типу – це дороге задоволення.

Щоб поліпшити теплоізолюючі властивості, клінкерна цегла всередині роблять порожнистим. Що стосується оттеночной палітри, то він випускається у великому асортименті кольорів, які легко вибрати у відповідності з кольором приміщення. Це стало можливим завдяки застосуванню різних температурних режимів і особливому складу глини. Середні розміри клінкерної цегли – від 250*60*60 до 250*65*80.

Гіпсовий цеглу для внутрішньої обробки

При монтажі гіпсовий декоративний цегла для внутрішньої обробки дуже зручний, а за ціною найдоступніший. Його декоративні якості і зовнішній вигляд майже не відрізняються від дорогих аналогів. Завдяки легкій вазі матеріал можна застосовувати на будь-якій поверхні, тому гнучку гіпсову обробку і кріплять на стінах і на стелі. Цегла з гіпсу володіє наступними характеристиками:

  • стійкість до перепадів температур;
  • величезним вибором кольорів, розмірів, фактур;
  • довговічність;
  • універсальністю і практичністю.

Низька вологостійкість – це єдина вада гіпсу, що накладає певне обмеження для його застосування. У приміщеннях з високою вогкістю (лазні, сауни, кухні, ванні кімнати, душові) застосовують гіпсові елементи тільки після обробки декількома шарами лаку або спеціальним захисним засобом. Гіпс стає щільніше, оскільки закриваються пористі отвору, а волога всередину матеріалу вже проникнути не може.

Оздоблення стін керамогранітом

Виготовлення керамогранитного цегли відбувається з глиняної суміші, в яку додається спеціальний сполучний розчин і деяку кількість гранітної крихти. Після сформовані елементи двічі зазнають впливу високих температур, після чого здобувають міцність. Керамогранітні декоративні цеглу для внутрішньої обробки грають не тільки художню роль, але і сприяють підтриманню чистоти, оскільки роблять легким догляд за поверхнями.

Переваги керамічної облицювання:

  1. Довговічність. Термін експлуатації досягає 40 років.
  2. Морозостійкість. Широко використовується для неопалюваних приміщень.
  3. Не деформується. Витримує високі навантаження і зміну температурного режиму.
  4. Вологостійкість. Використовується для внутрішньої обробки навіть відкритих приміщень (балконів, терас, лоджій).

Будівельні магазини пропонують різні керамогранітні поверхні: з глазурованою блиском, м'якою матовістю, рівномірної рельєфністю або природними сколами. Така облицювання стала декоративним елементом дуже багатьох стилів, надаючи статусність навіть класичного інтер'єру. Дизайнери при виборі керамограніта рекомендують звертати увагу на природні відтінки. Особливо популярний білий цегла, який ідеальний і в самостійному виконанні, і в поєднанні з будь-якими за кольором елементами.

Облицювальна плитка під цеглу для внутрішньої обробки

Декоративна плитка під цеглу виготовляється в прес-формі з декількох рядів кладки цілої панеллю. Облицювання такого роду проводиться з полімерної суміші або кераміки і являє собою дешевий тип матеріалів для внутрішньої обробки. Одна панель довжиною в 2-3 каменю покриває більшу площу, що економить сили і час при монтажі. Імітація в цьому випадку неповна, оскільки елементи занадто схожі один на одного.

Укладання плитки здійснюється клейовими складами або шурупами, а вартість такої внутрішньої обробки доступна для будь-якого споживача. Декоративні цегляні панелі дуже легко ріжуться, що дає відмінну можливість оформити складні поверхні стиків і кутів. До негативних якостей плитки відноситься крихкість матеріалу при проведенні оздоблювальних робіт.

Імітація цегли в інтер'єрі

Коли в приміщенні присутній цегляна кладка, інтер'єр стає по-домашньому теплим, затишним. Для такого ефекту закладати цеглою стіну необов'язково. Це в квартирі не тільки недоречно, але і чревате неприємностями. Декоративний цегла в інтер'єрі допомагає досягти бажаного результату при створенні багатьох сучасних стилів. З його допомогою легко зводяться арки, ніші, колони, перегородки, каміни облицьовуються. Декоративний цегла для внутрішньої обробки виготовляється набагато тонше оригіналу, тому допомагає економити простір.

В англійському стилі

Коли велике приміщення виконано в англійському стилі, то допускається цегляна облицювання всіх стін. Для маленької кімнати краще оформити декоративною плиткою одну стіну або зону. Ідеальна обробка в англійському стилі вітальні, особливо, якщо є камін, який облицьовується цегляною кладкою в готичному стилі. Відмінно буде виглядати зона навколо домашнього кінотеатру, прикрашена окремими фрагментами з цегли.

Багатьом до душі цегляна кладка в інтер'єрі кухні, особливо, якщо вона виконана в англійському стилі. При цьому цегла слід пофарбувати, щоб поєднувався із загальною концепцією дизайну. Для англійського стилю характерне оформлення в світлих тонах, тому цегляна кладка тонується білим або максимально натуральним пігментом. Як правило, декор задіюється для оформлення ділянки над робочою поверхнею, тому беруть клінкерна матеріал, який не схильний до вологи і температурних перепадів.

Зістарений цегла

Цей матеріал володіє меншою міцністю, оскільки не піддавався при виготовленні високотемпературному випалу. Постарені властивості досягаються шляхом додавання в глину деревної борошна або просоченням спеціальним полімерним складом. Часто таке оздоблення можна побачити в приміщеннях стилю кантрі. Особливість інтер'єру – сільське життя, представлена, як рустик, французький прованс, альпійське шале.

Цегла під старовину ідеально вписується в спальню або вітальню, які витримані в стилі кантрі. На оштукатуреній стіні стильно виглядає гладка або шорстка цегляна зона з нерівними краями, коли виникає враження, що відпала штукатурка. Частіше використовують обробку червонуватого відтінку, але якщо приміщення маленьке, то білий зістарений цегла створить ілюзію великого простору.

Стиль лофт

Лофт В інтер'єрі використовується груба, брутальна цегляна кладка. При декоруванні стіни повністю облицьовуються, щоб стиль виглядав максимально реалістичним. Лофт – це відсутність розділеного простору, тому використовується на великих площах. Оздоблення інтер'єру гармонійно поєднує в собі ультрасучасні матеріали (скло, сталь) і застарілі (цегла, покритий фарбою, балки, нерівну штукатурку).

Так як зонування простору відбувається без стін, то цегляна кладка – ідеальне рішення для умовного поділу житлових зон. Цікаво виглядає цегляна кладка біля узголів'я ліжка. Причому фарбування може бути виконана і в природному тоні, і в контрасті. Лофт відмінно поєднує в собі мінімалізм стилю хай-тек з недбалістю і легкістю класики.

Кольоровий цегла

Використання кольорового цегляної кладки є самим креативним рішенням для створення стильної внутрішньої обробки. Сучасні технології довели процес створення облицювання до досконалості, випускаючи декоративний цегла різної колірної гами і форми. Розширює дизайнерські можливості рівну або рельєфне полімерне покриття, яке прикрашається різними малюнками. Особливо актуальний кольоровий цеглу для оформлення дитячих та ванних кімнат.

Відео: оздоблення стін під цегляну кладку

Поклейка гіпсової плитки "під цеглу"

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!