Телевізійна антена для дачі

Навіть за містом не хочеться втрачати благ цивілізації, тому практично на кожній дачі є телевізор. Щоб насолоджуватись чіткою картинкою на екрані без перешкод, встановлюють антену, вибрати яку буває нелегко в силу різних причин. Корисно знати кожному власникові заміського ділянки, яку антену краще купити, щоб не мати проблем.

Яка антена краще для дачі

Правильно підібрана телевізійна антена для дачі допомагає отримати чітке зображення без перешкод. На відміну від прийому телесигналу в межах міста, за ним зростає напруженість магнітного поля, що впливає на рівень поглинання хвиль стінами – він знижується. Це дає сигналу безперешкодно проникати в кімнату, створюючи чіткий потік зображень. Дана властивість було б ідеальним, якби не одне але – за містом віддаленість від телевеж значно підвищується, так що доводиться вдаватися до посилення сигналу.

Супутникова антена на дачу

Популярна телевізійна антена для дачі має супутниковий характер, відома всім як тарілка, встановлюється зовні будівлі. Такі прилади не залежать від відстані до вишки, тому що сигнал на них надходить прямо з супутника, що не впливає на потужність (вона постійна і не залежить від рельєфу. Можна купити найпростішу прямофокусную або офсетний тарілку, щоб отримати великий вибір каналів, висока якість зображення. Супутникові всеволновые моделі бувають діаметром від 0,5 до 3 м, які забезпечують прийом навіть в погану погоду.

До мінусів супутникової моделі відносять її ціну – чим гірше місцевість з прийому сигналу, тим більше діаметр приладу і тим він дорожчий. Іноді в комплект до телевізійної тарілці знадобиться конвектор, щоб посилити сигнал, ресивер або приставка для налаштування і сучасний плоский телевізор – до ламповому її складно підключити. Ще одним нюансом стане вибір обслуговуючого оператора – в районі не може транслюватися те, що потрібно, так що доведеться обійтися іншими пропозиціями.

Антена для дачі з підсилювачем

Найпростіша і бюджетна за ціною аналогова антена для телевізора на дачу з підсилювачем називається «польської», встановлюється у будинку біля вікна. Направляти її краще в бік вежі, щоб вона краще приймала сигнал, але якість картинки буде залежати від віддаленості – якщо будинок знаходиться в радіусі покриття вишкою до 30 кілометрів, то він буде стабільним, якщо ні – доведеться купувати зовнішній телевізійний підсилювач.

Вбудований підсилювач робить антену активної, допомагаючи приймати їй багато канали на підвищеному рівні. У конструкції кілька частин, розташованих спеціальним чином, щоб вловити хвилі на відстані до 80 кілометрів, розпізнати найслабші сигнали. Для установки потрібно закріпити пристрій на вулиці, як можна вище – на щоглу. Тоді сигнал буде розпізнано швидко, чітко, допомагаючи отримати відмінне зображення.

Цифрова телеантена для дачі

З приходом в країну цифрового телебачення стали популярні відповідні моделі, які по суті нічим не відрізняються від стандартних, іменованих ще ефірними. Така антена буде максимально простою, тому що частково прийом сигналу залежить від спеціального тюнера. До її плюсів відносять вбудований захист від перешкод, тому можна купити найдешевшу за ціною модель, з одним нюансом – вона повинна працювати в дециметровому діапазоні.

Ціна на телевізійну антену для дачі

Різні моделі антен для дачі можна купити в інтернет-магазині по каталогу або в телевізійному відділі за приблизними наступними цінами в рублях:

  • супутникова – від 1000 до 5000 плюс абонентська плата за рік від 1200;
  • ефірна модель – від 750, підсилювач – від 350;
  • цифрова – від 1000.

Як вибрати антену для дачі

З необхідністю мати телебачення виникає питання, яку антену поставити на дачі. Головні критерії вибору будуть виражені в наступних факторах:

  • віддаленість місцевості від міста в кілометрах;
  • віддаленість ділянки від телевізійної вишки;
  • бажане кількість переглянутих каналів;
  • стан навколишнього місцевості – наявність лісу, густоти, пагорбів, ярів;
  • готовність витратити певну суму.

Якщо дачник хоче зробити все по максимуму, краще вибрати телевізійну супутникову тарілку, яка забезпечить ідеальний перегляд, але обійдеться недешево за ціною. Якщо ж перші 2 критерії дозволяють встановити зовнішню або кімнатну модель, то краще вибрати їх – вони дешеві за ціною, забезпечать безперебійний сигнал без особливих проблем. Для розуміння, чи підійде в будинок кімнатна антена, можна спробувати зловити сигнал на звичайну дріт-штангу – якщо він буде йти, значить, немає сенсу витрачатися на дороге за ціною обладнання.

З звичайною антеною можна купити якісний підсилювач і італійський кабель, які в сукупності забезпечать відмінний перегляд, висока якість картинки і постійність сигналу. Надпотужний підсилювач краще не купувати, тому що він може приймати непотрібні хвилі, послаблюючи прийом області необхідної інформації, погіршуючи якість зображення і доставляючи незручність.

Активна антена для ТБ на дачу

Багато власників заміських ділянок вибирають активні телевізійні антени з підсилювачем для дачі, які покращують прийом сигналу за рахунок конструкції. Підсилювач тут також грає не останню роль – кріплення його всередині корпусу антени, або може бути винесений назовні. Харчування такої моделі йде від адаптера (блоку живлення) або від побутової мережі. До мінусів використання відносять низький термін експлуатації – до року, бо вона встановлюється на дах, де піддається негоді і корозії. Щоб збільшити термін служби, можна спробувати загерметизувати плату силіконом.

Пасивні вуличні антени для дачі

Пасивної може бути вулична антена для телевізора на дачу, яка не має підсилювача, а прийом хвиль здійснює за рахунок своєї геометрії. Її не потрібно підключати до електромережі, у неї немає активних елементів у вигляді транзисторів чи мікросхем. До плюсів використання відносять відсутність перешкод, шумів, довгий термін служби. З мінусів виділяють зниження можливостей прийому – сигнал може бути слабким. Відомими телевізійними моделями є Дельта, ДМВ.

Відео: підсилювач для антени телевізора на дачу

Антенні підсилювачі

Відгуки

Михайло, 41 рікДля своєї дачі я вибрав телевізійну антену найпростішого типу – мені потрібен один канал, щоб дивитися огляди новин вечорами, тому я вирішив не витрачатися. До того ж, у мене відповідна місцевість – віддаленість від міста і вишки мінімальна, а рельєф без височин, гір і лісів. Замовив найдешевшу за вартістю модель за 300 рублів і радію.
Маргарита, 39 роківСусіди по заміському ділянці встановили собі супутникове телебачення, що викликало в мене інтерес. Я вмовила чоловіка поставити тарілку, щоб влітку між зборами врожаю дивитися улюблені серіали. Покупка обійшлася нам недешево, але зате якість радує, навіть доводиться себе змушувати вставати з-за екрану, щоб згадати про сад.
Лілія, 30 роківМи придбали дачу, щоб жити там влітку, так що у нас з чоловіком постало питання – як провести туди телебачення. Спочатку ми користувалися кімнатною антеною, яка вийшла недорого, але вона давала перешкоди, а звук постійно запізнювався. Тоді чоловік купив підсилювач, поміняв кабель – це відбилося на телевізорі, зараз дивитися можна без проблем.
Іван, 55 роківЯ живу на дачі практично круглий рік, тоді як сусіди їдуть на зиму в місто. Щоб мені не було нудно, син провів мені антену з цифровим сигналом – це приємно, але кількість каналів мене не влаштовує. Наступної зими встановлю супутник, щоб дивитися улюблений футбол у кольоровому зображенні, відмінним звуком і без перешкод.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!