Трококсил для собак – інструкція по застосуванню препарату

Ветеринарні лікарі часто прописують собакам нестероїдний протизапальний препарат Трококсил. Він має знеболювальні та жарознижувальні властивості, не впливає негативно на синтез простагландинів і не порушує метаболічні процеси травного тракту. Оптимальна дозування дозволяє застосовувати його для великих і дрібних тварин.

Склад і фармакологічні властивості

Трококсил 95 випускається в Італії американською компанією «Пфайзер», відпускається без рецепта. Його склад:

Опис

Трикутні світло-коричневі таблетки

Концентрація активного компонента мавакоксиба, мг на шт.

6, 20, 30 ,75 або 95

Допоміжні компоненти

М'ясний ароматизатор, кондитерський цукор, магнію стеарат, целюлоза мікрокристалічна, лаурилсульфат натрію, натрію кроскармелоза

Упаковка

Блістери по 2 таблетки, картонні пачки з інструкцією по застосуванню

Нестероїдний протизапальний засіб має аналгетичну та жарознижувальну дію, зменшує запалення. Діюча речовина мавакоксиб неселективно інгібує фермент циклооксигеназу, запобігаючи перехід арахідонової кислоти в простагландини – джерела запалення. Ліки більшою мірою впливає на фермент, індукований у відповідь на запальний процес.

За рахунок роботи кошти блокується вироблення простагландинів, які призводять до запалення, набряку і появи болю. Терапевтичні дози Трококсила не впливають на синтез протективних простагландинів, тому не порушуються нормальні фізіологічні процеси в тканинах шлунка, нирок, кишечнику та тромбоцитах. Таблетки швидко всмоктуються в шлунку, досягають терапевтичної концентрації через годину, а максимум – через 17 годин після прийому.

Ліки має 17%-ной біодоступністю, період напіввиведення становить 39 діб. Мавакоксиб зв'язується з плазмовими білками на 98%, у незміненому вигляді виділяється з жовчю. Засіб належить до помірно небезпечними (3 клас небезпеки). Його приблизні ціни:

Вид ліки

Ціна, рублів

Таблетки 30 мг 2 шт.

1150

20 мг 2 шт.

1060

75 мг 2 шт.

1430

95 мг 2 шт.

1560

6 мг 2 шт.

700

Показання до застосування

Використовувати Трококсил можна як протизапальний і знеболюючий засіб при дегенеративних захворюваннях суглобів собак. Інструкція виділяє показання:

  • артрити;
  • хребетний бурсит;
  • остеоартрит;
  • остеохондроз;
  • травми, розтягнення, вивихи та інші порушення цілісності суглобів у собак;
  • артроз.

Інструкція по застосуванню

Використовувати таблетки можна з року життя. Їх собакам дають перорально в дозі 2 мг на 1 кг маси тіла до або під час їжі. Повторно засіб можна застосувати через 2 тижні після першого прийому, далі – з місячним інтервалом. Курс лікування триває не довше 6,5 місяців (7 застосувань). Дозування залежить від маси тварини:

Маса тіла тварини, кг

Дозування ліків, мг

3-4

20

5-6

40

7-10

30

11-15

60

16-20

75

21-23

90

24-30

95

31-37

105

38-47

120

48-52

125

53-62

150

63-75

175

Під час лікування слід уникати пропусків прийому дози, інакше це може призвести до зниження ефективності роботи кошти. При пропуску треба дати собаці таблетку якомога швидше, далі інтервал прийомів не змінюється. При появі алергічних реакцій засіб скасовується, призначаються антигістамінні препарати або адреналін.

Заборонено поєднувати препарат з іншими протизапальними засобами, кортикостероїдами. Якщо у тварини вже була протизапальна терапія, то використовувати таблетки можна через добу після введення останньої дози. При застосуванні препарату потрібно дотримуватися техніки безпеки та особистої гігієни – заборонено пити, курити, їсти. Після того, як собаці була видана доза, потрібно вимити руки з милом.

При попаданні Трококсила на слизові оболонки слід промити їх великою кількістю води. Препарат зберігається в закритій упаковці, подалі від тварин і дітей, окремо від кормів, при температурі 0-30 градусів не довше 3 років. Невикористані упаковки з терміном придатності утилізують як побутові відходи.

Протипоказання і побічні ефекти

Можливими побічними ефектами кошти інструкція називає алергічні реакції, зниження апетиту, блювоту, діарею, апатія, зміни ниркових біохімічних показників. При їх розвитку слід звернутися до ветеринара. Симптомами передозування засобом (більше 15 мг на кг ваги) служать блювання, діарея. Усунути їх можна симптоматичним лікуванням, специфічного антидоту не існує.

Засіб з обережністю використовується при вагітності, лактації. Протипоказання до використання Трококсила собаками:

  • вік молодше року;
  • маса тіла менше 3 кг;
  • виражена ниркова недостатність;
  • виразкова хвороба шлунка;
  • підвищена чутливість до компонентів складу.

Відео

Як Собаці Дати Таблетку!!!

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!