Куди попадає душа після смерті людини

Згідно з християнськими віруваннями, після смерті людина продовжує жити, але в іншій якості. Його дух, покинувши фізичну оболонку, починає свій шлях до Бога. Що таке поневіряння, куди потрапляє душа після смерті, чи повинна вона відлітати і що відбувається з нею після відділення від тіла? Після смерті дух покійного проходить перевірку випробуваннями. У християнській культурі вони носять назву «поневіряння». Всього їх двадцять, кожне складніше попереднього, залежить від гріхів, які відбувалися людиною за життя. Після цього дух померлого потрапляє на Небеса або скидається в Пекло.

Чи є життя після смерті

Дві теми, які будуть обговорюватися – це життя і смерть. З моменту створення світу філософи, літературні діячі, медики, пророки вели суперечку про те, що відбувається з душею, коли вона йде з тіла людини. Що буде після смерті і чи є життя після того, коли дух покидає фізичну оболонку? Так вже склалося, що людина завжди буде розмірковувати на ці животрепетні теми, щоб пізнати істину – звертатися до християнської релігії або іншим вченням.

Що відбувається з людиною, коли він помирає

Пройшовши свій життєвий шлях, людина помирає. З фізіологічної сторони – це процес зупинки всіх систем і процесів організму: активності мозку, дихання, травлення. Відбувається розкладання білків та інших субстратів життя. Наближення до смерті також впливає на емоційний стан людини. Спостерігається зміна емоційного фону: втрата інтересу до всього, замкнутість, відгородження від контактів із зовнішнім світом, розмови про швидку кончину, галюцинації (змішується минуле і сьогодення).

Що відбувається з душею після смерті

Питання, куди зникає душа після смерті, завжди трактується по-різному. Однак священнослужителі єдині в одному: після повної зупинки серця людина продовжує жити в новому статусі. Християни вважають, що дух померлих, які жили праведним життям, ангели переносять в Рай, грішнику судилося потрапити в Пекло. Небіжчикові потрібні молитви, які позбавлять його від вічних мук, допоможуть духу пройти випробування і потрапити в Рай. Благання близьких, а не сльози, здатні творити чудеса.

Християнське віровчення говорить про те, що людина буде жити вічно. Куди зникає душа після смерті людини? Його дух вирушає до царства небесного на зустріч з Батьком. Шлях цей дуже складний і залежить від того, як проживав чоловік свою мирське життя. Дуже багато священнослужителі сприймають догляд не як трагедію, а як довгоочікувану зустріч з Богом.

Третій день після смерті

Перші два дні духи померлих літають по землі. Це період, коли вони знаходяться поруч зі своїм тілом, з будинком, поневіряються по дорогим їм місцях, прощаються з рідними, закінчують зі своїм земним існуванням. Поруч знаходяться в цей час не тільки ангели, але і біси. Вони намагаються переманити на свою сторону. На третій день починаються митарства душі після смерті. Це час, коли треба поклонитися Господу. Рідні і близькі повинні молитися. Молитви відбуваються на честь воскресіння Ісуса Христа.

На 9 день

Куди потрапляє людина після смерті на 9-й день? Після 3-го дня Ангел супроводжує дух до брами Раю, щоб він міг бачити всю красу райської обителі. Там безсмертні душі знаходяться шість днів. Вони тимчасово забувають печаль виходу з свого тіла. Насолоджуючись видом красот, душа, якщо має гріхи, повинна покаятися. Якщо цього не відбудеться, то вона буде перебувати в пеклі. На 9-й день Ангели знову представляють душу Господу.

В цей час церквою і близькими відбувається молебень за покійного з проханням про помилування. Поминання проходять в честь 9 ангельських чинів, які є захисниками під час Страшного суду і слугами Всевишнього. Для померлого «ноша» вже не така важка, але дуже важлива, адже Господь по ній визначає подальший шлях духу. Рідні згадують про померлого тільки хороше, ведуть себе дуже спокійно і тихо.

Існують певні традиції, які допомагають духу покійних. Вони символізують вічне життя. В цей час рідні:

  1. Здійснюють у церкві молебень за спокій духу.
  2. Будинки варять кутю з насіння пшениці. Її змішують з солодким: медом або цукром. Насіння – це реінкарнація. Мед або цукор – це солодке життя в іншому світі, допомагає уникнути важкої загробного долі.

На 40 день

Число «40» дуже часто можна зустріти на сторінках Священних Писань. Ісус Христос на сороковий день вознісся до Отця. Для Православної церкви це стало підставою, щоб влаштовувати поминання померлого на сороковий день після смерті. Католицька церква робить це на тридцяті добу. Проте сенс всіх заходів один: душа померлого зійшла на святу гору Синай, досягла блаженства.

Після того, як на 9-й день Ангели повторно представили дух перед Господом, він потрапляє в Пекло, де бачить душі грішників. У Пеклі дух перебуває до 40-го дня, і третій раз постає перед Богом. Це період, коли визначається доля людини на його земним справам. У посмертній долі важливо, щоб душа розкаялася у всьому скоєному і приготувалася до майбутньої правильного життя. Поминання загладжують гріхи померлого. Для подальшого воскресіння мертвих важливо, як дух пройде по чистилищу.

Півроку

Куди попадає душа після смерті через півроку? Всевишній прийняв рішення про подальшу долю духу померлого людини, змінити щось уже неможливо. Не можна ридати і плакати. Це тільки нашкодить душі, доставить сильні муки. Однак родичі можуть допомогти і полегшити долю благанням, поминовениями. Необхідно молитися, заспокоюючи душу, вказуючи їй вірний шлях. Через півроку дух передостанній раз приходить до рідних.

Річниця

Важливо пам'ятати про річницю смерті. Молитви, вчинені до цього часу, допомагали визначитися, куди потрапить душа після смерті. Через рік після смерті рідні та близькі здійснюють молебень в храмі. Можна просто серцево згадати померлого, якщо немає можливості відвідати церкву. У цей день душі останній раз приходять до рідних попрощатися, потім їх чекає нове тіло. Віруючій людині, праведнику річниця дає старт для нового, вічного життя. Річне коло – це літургійний цикл, після якого можна всі свята.

Куди зникає душа після смерті

Є кілька версій, де живуть люди після смерті. Астрологи вважають, що безсмертна душа потрапляє в космос, де обґрунтовується на інших планетах. За іншою версією, вона ширяє у верхніх шарах атмосфери. Емоції, які дух відчуває, впливають на те, чи потрапить він на вищий рівень (Рай) або нижчий (Ад). У буддійської релігії сказано, що здобути вічний спокій, дух людини переселяється в інше тіло.

Медіуми і екстрасенси стверджують, що душа пов'язана з потойбічним світом. Нерідко буває, що після смерті вона залишається поруч з близькими людьми. Парфуми, які не закінчили свої справи, з'являються у вигляді привидів, астральних тіл, фантомів. Деякі охороняють рідних, інші бажають покарати своїх кривдників. Вони контактують з живими за допомогою стукотів, звуків, пересування речей, короткочасного явища самих себе у видимому образі.

У ведах, писаннях Землі, говориться, що, покинувши тіло, душі проходять по тунелях. Багато людей, що побували в стані клінічної смерті, описують їх як канали на власному тілі. Всього їх 9: вуха, очі, рот, ніздрі (окремо ліва і права), анус, геніталії, тім'ячко, пупок. Вважалося, якщо дух вийшов з лівої ніздрі, то потрапляє на місяць, з правої – на сонці, через пупок – до інших планет, через рот – на землю, через геніталії – у нижчі шари буття.

Душі померлих людей

Як тільки душі померлих людей залишають фізичні оболонки, вони не відразу розуміють, що знаходяться в тонкому тілі. Спочатку дух небіжчика ширяє в повітрі, і тільки побачивши своє тіло, розуміє, що відокремився від нього. Якості померлої людини при житті визначають його емоції після смерті. Думки і почуття, особливості характеру не змінюються, але стають відкритими для Всевишнього.

Душа дитини

Вважається, що померлий до 14 років дитина відразу потрапляє на Перше Небо. Дитя ще не досягла віку бажань, не несе відповідальності за вчинки. Дитина пам'ятає про своїх минулих втіленнях. Перше Небо – це місце очікування переродження душі. Померлої дитини чекає пішов на той світ родич чи людина, яка за життя дуже любив дітей. Він зустрічає дитя відразу після смертного години і проводжає до місця очікування.

На Першому Небі в дитини є все, що він забажає, його життя нагадує прекрасну гру, він навчається добру, отримує наочні уроки, як впливають злі вчинки людини. Всі емоції і знання залишаються в пам'яті малюка навіть після переродження. Вважається, що люди, які живуть благородно у звичайному житті, зобов'язані цим отриманих уроків та досвіду на Першому Небі.

Душа самоубиенного

Будь-яке вчення і вірування стверджує, що людина не має права позбавляти себе життя. Дії будь-якого самогубця продиктовані Сатаною. Душа самоубиенного після смерті прагне до Раю, ворота якого для неї закриті. Дух змушений повернутися, але відшукати своє тіло він не може. Поневіряння тривають до настання строку природної кончини. Тоді Господь приймає рішення за його душі. Раніше люди, жінки собою, не ховалися на цвинтарі, предмети самогубства знищувалися.

Душі тварин

Біблія говорить про те, що все має душу, але «взяті з праху в прах і звернуться». Духівники часом погоджуються з тим, що деякі вихованці здатні змінитися, однак точно сказати, куди потрапляє душа тварини після смерті, не можна. Її дає і забирає сам Господь, душа тварини не вічна. Однак юдеї вважають, що вона прирівнюється до людської, тому існують різні заборони на вживання м'яса.

Відео

Рух душі після смерті.Куди зникає душа після смерті Тонкий світ

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!