Що робити, якщо загубився хрестик - думка священиків і народні прикмети

Зрозуміти, що робити, якщо загубився хрестик, допоможе знання призначення православного символу, адже в цій релігії священики пояснюють: натільний хрест золотий або дерев'яний – це не магічний оберіг або ювелірну прикрасу. Православний віруючий має натільний хрест з розп'яттям, символ смирення і готовність нести свою ношу випробувань, як нагадування про те, що долю. Втрата священного предмета не має під собою прихованого змісту, взаємозв'язку з наступними подіями в житті або небесного покарання. Гірше навмисно зняти і не носити символ віри.

До чого втратити хрест

Православна церква вчить уникати забобонів, що передаються поколіннями. До них відноситься забобон з приводу втрати хрестика. Людина часто наділяє предмети магічними властивостями через невідання. Закон Божий каже: «Хрест Христовий є вбрання, в яке ми повинні наділятися, щоб відрізнятися від усякого іновірного або невіруючого». Святиня виражає приналежність до православ'я, усвідомлене визнання, віру в Божий промисел. Якщо дитина втратила хрестик, не варто приділяти уваги цієї негативної випадку, якщо вона – не наслідок недбалого ставлення.

Думка священика

Звертаючись до священнослужителя з таким питанням, як втрата хрестика, він порадить придбати інший, вже освячений у церкві. Дозволяється принести для освячення куплений в магазині предмет. Християнину рекомендується витримати триденний піст, прийти на службу для долучення до таїнства причастя. Розповісти на сповіді священику про свої думки і страхи, які турбують останнім часом. Церква не вважає гріхом маловір'я втрату натільного хреста. Просто замініть його на новий.

Народні прикмети

Знайома багатьом прикмета втратити хрестик пов'язана з язичництвом, об'єднувалася з поганою ознакою. Народне «значення» поганий прикмети – відступ від правильного життєвого шляху, прийдешні біди. Раніше сила оберега вважалася вичерпаною, коли він перестає поглинати несприятливу енергетику. Власник втрачав свій амулет, ставав вразливим і потребував захисту. Втрата хрестика могла бути і доброю прикметою: ознакою виконаного боргу, прощення гріхів. Існувала думка, що пояснює, до чого втрачається хрестик: це означало можливість змінити свою долю.

Що робити після втрати хрестика

«Хрест Христовий є меч духовний» — говорить Святе Письмо. Маленький хрест накладає велику обов'язок: вести духовне життя згідно з Божими заповідями, яка долучає до Божественної благодаті, необхідної для захисту. Якщо натільний хрест був загублений дорослим, або дитиною, потрібно:

  1. Попросити допомоги ангела-хранителя, прочитати молитву «Отче наш».
  2. Якщо знайти не вдалося – треба сходити в храм, попросити прощення за всі свої гріхи, поставити свічки перед іконами.
  3. У церковній крамниці виберіть новий, освячений хрест і носіть з надією на милість Божу.

Відео

Втратив хрестик, з яким хрестили. Що робити?

Втрата хрестика .

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!