Вушні краплі для собак: застосування

Позбавити собаку від болю у вухах при отиті можна, використовуючи у відповідності з інструкцією по застосуванню вушні краплі. Вибрати правильний засіб допоможе представлений огляд різних наявних у продажу препаратів.

Краплі від отиту для собак

При простуді, інфекційних захворюваннях або алергії у собак може розвинутися отит. Його симптомами стають часте мотание головою, спроби почухати хворе вухо, виділення з вушної раковини, її набряк і висока температура. Для усунення ознак хвороби використовуються вушні краплі для собак від отиту:

Вид отиту

Найменування

Дозування

Алергічний

Софрадекс

По 2-3 дози 3-4 рази

Анауран

По 5 доз 2-4 рази

Гнійний

Отодепин

За 4-5 доз 3-4 рази

Отипакс

За 4 дози 2-3 рази курсом 10 днів

Анандин

3-5 доз в залежності від ваги двічі за добу курсом 3-4 дні

Травматичний

Отопедин

Раз в тиждень по 2-3 дози, після закапування потрібно тримати вуха відкритими 20 хвилин

Аурикан

По 5-30 доз в залежності від ваги собаки щодня тижневим курсом

Паразитарний

Барс

За 3-5 доз двічі з тижневим інтервалом

Амитразин

Щодня по 1-2 дози з інтервалом 3 доби курсом, поки не зникнуть симптоми

Бактеріальний

Суролан

За 3-5 доз двічі курсом 2-3 тижні

Ауризон

Щодня 10 крапель тижневим курсом

Отоназол

3-5 доз щодня курсом 14 діб

Від кліщів

Отодектоз або вушна короста – це хронічна хвороба собак, викликана мікроскопічними коростяним кліщем-кожеедами. Комахи, що паразитують на поверхні зовнішнього слухового проходу, що викликає запалення, свербіж, отит, скоринки. Заразитися кліщами можна при контакті з хворою твариною, предметами догляду, руками, взуттям.

У запущених випадках отодектоз може призвести до перфорації барабанної перетинки, запалення середнього і внутрішнього вуха, запалення оболонки мозку, менінгіту і смерті. Для профілактики і лікування корости використовуються краплі для вух для собак:

  1. Барс– містить димпилат. Перед обробкою вухо очищають від забруднень, струпів, закапують по 5 крапель. Обробка повторюється з 5-7 денним інтервалом, поки собака не одужає. Препарат використовується на обох раковинах.
  2. Нормакс– містить дельтаметрин, екстракт прополісу, циклоферон. Перед обробкою вушну раковину очищають від кірок і струпів змоченим у препараті тампоном, закапують по 3-5 крапель. Обробка повторюється з 5-7 денним інтервалом.
  3. Епі-отик– містить івермектин, тетракаина гідрохлорид, пропіонат натрію, нітрофуразон. Перед обробкою раковини очищають, капають по 2-5 крапель, повторюють обробку через 3-7 днів.
  4. Декта– містить амітраз, прополіс, хлорамфенікол, дексаметазон. Після очищення вуха в нього крапають 3-5 крапель засобу, повторюючи обробку 2-3 рази з інтервалом 5-7 днів.

Для гігієнічної очистки

Для профілактики захворювань і гігієнічної очистки знадобляться спеціальні краплі для вух собак. Популярні засоби:

  1. Beaphar Ear Cleaner – антисептичний препарат, який розчиняє вушної віск, полегшує чистку зовнішнього слухового проходу. До складу входять цетримид, хлоргексидин, ментол. Закапувати по 6-8 доз у вухо, почекати до розчинення сірки, очистити. Повторювати щотижня.
  2. Отомин– містить ефірні олії, пропіленгліколь, гліцерин. Крапають по 5-7 крапель у вухо двічі на тиждень, після слуховий прохід очищається.
  3. Ципам– містить рослинні екстракти і витяжки, усуває запалення і сліди життєдіяльності вушного кліща. Крапають по 2-3 краплі, після вушна раковина очищається від сірки. Повторювати процедуру можна два рази за тиждень.
  4. Фитолар– спеціальний очищаючий лосьйон, який можна використовувати двічі на тиждень, закопуючи по 5-6 крапель. В складі натуральні екстракти і очищувачі.
  5. Росинка– косметично-гігієнічний засіб для обробки вушної раковини на основі рослинних екстрактів, прополісу, диметилсульфоксиду. Воно видаляє залишки сірки, загоює, нормалізує вологість та еластичність шкіри. Капають по 3-5 крапель, очищають вухо, повторюють з інтервалом 3 дні.

Правила застосування вушних крапель

Щоб вушні краплі подіяли ефективно і швидко, треба дотримуватися правила їх застосування. Корисні рекомендації:

  1. Перед інстиляцією завжди потрібно очищати вушні раковини від сірки, струпів, кірочок. Бажано робити це змоченим у тому ж препараті тампоном.
  2. Після, якщо це отит або ураження кліщем, потрібно обробити вухо перекисом водню або хлоргексидином.
  3. Засіб можна злегка підігріти, покрутивши флакон на руках, щоб собака не відчувала дискомфорту.
  4. Препарат завжди вводиться в обидва вуха, навіть якщо уражено одне.
  5. Дрібним собакам вистачить 2-3 доз, великим – 5-10.
  6. Щоб тварина не трясло вухами і не разбрызгивало введені краплі, слід притримувати голову до вбирання ліки.
  7. При розвитку чутливості прийом препарату припиняють.

Відео

Обробка вушної раковини у собак

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!