Травматин - інструкція по застосуванню

Кішок і собак багато хто називають членами своєї сім'ї, оточуючи турботою і доглядом. Нерідко тварини виявляються в критичній ситуації, яка здатна привести до травми кінцівки або ураження інших частин тіла. Багато ветеринари рекомендують використовувати для допомоги вихованцям препарат Травматин, спеціально створений для зняття больових відчуттів і загоєння пошкоджених тканин у домашніх тварин.

Інструкція по застосуванню Травматина

Препарат Травматин широко відомий у ветеринарних клініках як високоефективне безпечний засіб для лікування кішок і собак. При всій своїй ефективності застосування препарату вимагає дотримання норм, прописаних у відповідній інструкції. Для досягнення потрібного результату важливо уважно прочитати розділи з показаннями та протипоказаннями, розібратися в відмітні особливості способів застосування.

Склад і форма випуску

Травматин є гомеопатичним препаратом рослинного походження. До складу входять:

Активний компонент

Функції

Арніка

Кровоспинну дію, тонізування та зміцнення стінок судин, запобігання розвитку сепсису, прискорення загоєння ран і ударів

Ромашка

Швидке купірування гострого болю, заспокійливу дію, скорочення запалення слизових оболонок

Календула

Ефективна боротьба з гнійними ранами, прискорення відновлення ушкоджених тканин при рваних ранах, обмороженні, опіках

Ехінацея

Зміцнення імунітету, допомогу організму в протистоянні інфекційних захворювань, запобігання сепсису

Звіробій

Знеболення, регенерація та відновлення роботи нервової системи при ушкодженнях спинного або головного мозку, розрив нервових волокон

Беладона

Зниження підвищеної температури, гострого болю, набряклості, купірування жару і почервоніння при гострих локалізованих запаленнях

Сірчана печінка кальцієва

Поліпшення обмінних процесів на клітинному рівні, запуск регенеративних процесів, усунення нагноєння

Імуномодулятор АСД-2

Підвищення тканинного імунітету, запуск процесів регенерації, поліпшення кровообігу

Допоміжними компонентами ліки служать вода, етиловий спирт і хлорид натрію. Травматин випускається у форматі прозорого безбарвного розчину для ін'єкцій, густого прозорого гелю, таблеток. Ін'єкції робляться внутрішньовенно, підшкірно, гель наноситься на шкіру або уражені ділянки, таблетки призначені для перорального застосування. Фасування ліків здійснюється у флакони.

Принцип дії препарату

Препарат усуває біль будь-якого характеру, після уколів немає необхідності в прийомі інших анальгетиків. Внутрішньовенні ін'єкції сприяють миттєвому противошоковому дії. Препарат зупиняє кровотечі, розсмоктує набряки, гематоми, нормалізує кровообіг у місці травми, купірує запалення, що не дає ран нагноюється, запускає процеси регенерації, запобігає розповсюдженню інфекцій в організмі. За рахунок стимулювання окислювально-відновних процесів тварина швидше відходить від наркозу, відновлюється після операції.

Показання до застосування

Травматин призначається при переломах, вивихах, тріщинах, інших пошкодженнях тканин. Його призначають при порізах, рваних ранах, опіках, обмороженнях. Інші загальні показники застосування ліків:

  • абсцеси, флегмони, гнійні скупчення;
  • артрити, артрози, захворювання суглобів;
  • дерматити, екземи, викликані ектопаразитами;
  • онкологія;
  • запалення;
  • травматичний, больовий, анафілактичний шок;
  • тепловий, сонячний удари.

Для кішок

Травматин для тварин сприяє припиненню і навіть скорочення важких кровотеч. Він чинить протишокову дію, тому показаний при станах чи захворюваннях:

  • захворювання шкіри: травми, термічні і хімічні опіки, всі стадії обмороження, кусані, рвані, різані рани, інфекційні дерматити, екземи;
  • патології опорно-рухового апарату: артрити, артрози, бурсити, переломи, забої, вивихи, травматичні набряки, больові реакції;
  • запальні захворювання: абсцеси, гнійники, флегмони, фіброзні мастити;
  • захворювання пародонту, отити;
  • родопоміч: запобігання розривів родових шляхів при надмірно великому потомство, виключення затримки посліду, піометра, ендометриту.

Для собак

Всі перераховані вище свідчення поширюються і на собак. Гель та ін'єкції допомагають їм легше і швидше відійти від наркозу, швидше загоїти, відновити цілісність тканин. Використання ліки не призводить до утворення рубців за рахунок інтенсивної регенерації клітин. При пологах препарат усуває больові відчуття, полегшує процес, не дає утворюватися травм, кровотеч. Якщо у цуценят відсутній смоктальний рефлекс, медикамент його відновлює.

Спосіб застосування і дозування

Форма випуску препарату безпосередньо впливає на спосіб його застосування. Таблетки використовуються перорально, ін'єкції робляться внутрішньовенно або підшкірно, гель наноситься на уражені ділянки шкіри. Внутрішньовенні уколи мають протишокову, знеболюючу і кровоспинну властивостями.

Таблетки

Травматин в таблетках дається по 1-2 штуки в день в залежності від ваги і віку тварини незалежно від прийому їжі. При пологах він дається одноразово на початку процесу. При необхідності прийом повторюється через 3-4 години. Для маленьких кошенят і цуценят береться чверть дози від дорослої тварини. Тривалість лікування становить близько двох тижнів.

Розчин для ін'єкцій

Дозування розчину для ін'єкцій розраховується з ваги тварини: 0,1 мл на кг ваги або 0,5-2 мл для цуценят. Уколи робляться двічі на день курсом 5-10 днів, але він може зменшуватися або збільшуватися залежно від показань. При відсутності смоктального рефлексу у цуценят або кошенят їм капають розчин з інтервалом у півгодини до відновлення функціональності. Підшкірне введення розчину здійснюється під лопатку – так він швидше всмоктується.

Гель

Медикамент у гельовій формі використовується для місцевого нанесення тонким шаром на місце локалізації ушкоджень. Ліки призначено для тривалого використання, тому що не накопичується в організмі тварини. Така форма препарату не призначена для важких травм і ушкоджень тканин, вона може поєднуватися з іншими медикаментами (антибіотиками, аналгетиками).

Особливі вказівки

Препарат може застосовуватися спільно з ліками симптоматичного або етіологічного дії, кортикостероїдами, вітамінними комплексами, антибактеріальними засобами. При застосуванні таблеток не рекомендується пропускати прийоми, щоб уникнути зниження терапевтичної дії. Якщо пропущено укол, то лікування відновлюється при першій же можливості за раніше затвердженою схемою.

Травматин не несе небезпеки для людини, але при роботі з ним варто дотримуватися деяких заходів безпеки. Так, потрібно мити руки з милом після застосування препарату, зберігати його подалі від продуктів харчування і маленьких дітей. Якщо розчин або гель потрапив на слизові оболонки, може виникнути подразнення, що усувається промивання великою кількістю води, щоб уникнути розвитку алергії.

Побічні дії і протипоказання

Препарат відноситься до ліків четвертої групи небезпеки, тому дозволений для застосування дорослим, дитинчатам, годуючим і вагітним тваринам. Під час використання препарату не було виявлено побічних ефектів і ускладнень. Рідко рослинні компоненти викликали алергічні реакції. Якщо це відбувається, потрібно дати тварині антигістамінний засіб. Ліки не має протипоказань, крім індивідуальної нестерпності компонентів складу.

Умови продажу та зберігання

Відкриті пачки і флакони з ліками зберігаються далеко від сонячних променів, тварин і дітей при температурі 0-30 градусів протягом трьох тижнів.

Аналоги Травматина

Використовувати препарати, призначені для людини, тварин небезпечно, тому замінити Травматин можуть тільки подібні йому гомеопатичні засоби:

  1. Ренель – таблетки, що містять алюміній, екстракти барбарису звичайного, повстяного хододендрона, серенеи пильчастою, мягкотелки, азотну кислоту.
  2. Траумель – гель, таблетки і краплі, що використовуються при розтягненнях і ударах. Містить арніку, календулу, беладону, ромашку, ехінацею, гамамеліс.

Ціна Травматина

Вартість препарату залежить від об'єму флакона, форми його випуску, регіону, типу аптеки та цінової політики. У продажу рідко зустрічаються таблетки та гель, частіше представлений розчин для ін'єкцій. Наприклад, для Москви будуть актуальні ціни:

Різновид медикаменту

Ціна, рублів

Таблетки 50 шт.

Сто дев'яносто

Гель 20 мл

125

Розчин для ін'єкцій 10 мл

280

Розчин для ін'єкцій 100 мл

1100

Відгуки

Наталя, 39 роківМій шарпей має пристойну масу і в гарному настрої може бігати, майже перекидаючись через голову. Одного разу він усією своєю масою приземлився лапою на осколок пляшки. Ветеринар наклав пов'язку просочену гелем Травматином. Рана зажила швидше, ніж я думала. Дуже добре, що засіб може знімати біль, це забезпечило мені спокійний сон.
Олександр, 45 роківЯ професійно займаюся розведенням німецьких вівчарок і можу порекомендувати таблетки Травматина в якості відмінного засобу відновлення собаки після пологів. Я даю таблетки перед пологами для того, щоб організм тварини міг запастися речовинами, необхідними для швидкого відновлення. Ставлю виробнику відмінно.
Сергій, 34 рокиВзагалі-то треба забезпечувати собаці нормальний раціон харчування, щоб її організм був готовий пережити будь-яку критичну ситуацію, пов'язану з травмою. Ін'єкції Травматина можна застосовувати хіба що при серйозних травмах. Наприклад, у моєї сестри є йоркширський тер'єр, якого сильно притиснули двері під'їзду. Робили ін'єкції, поступово все зажило.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!