Інструкція по застосуванню препарату Синулокс для кішок - склад, показання, побічні дії і ціна

Препарат Синулокс/Synulox – антибіотик широкого спектра дії, здатний вилікувати більшість бактеріальних інфекцій. Призначений Синулокс для кішок і собак, він знімає запалення, виявляє бактерицидну дію за рахунок головного компонента амоксициліну, другий компонент клавуланова кислота пригнічує активність бактерій, підвищує їх чутливість до пеніциліну.

Антибіотик Синулокс

Препарат дуже ефективний проти багатьох збудників захворювань інфекційного характеру у дрібних домашніх тварин, наприклад, при лікуванні патологій верхніх дихальних шляхів, гнійних запалень м'яких тканин, захворювання суглобів, статевих органів. Ветеринари нерідко призначають цей медикамент, але не всі власники домашніх тварин знають про тонкощі його застосування.

Склад

До складу препарату Synulox (на прикладі таблетованої форми) входять наступні активні речовини:

Основні

Допоміжні

амоксициліну тригідрат

еритрозин (Е127)

клавуланова кислота

целюлоза мікрокристалічна

магнію стеарат

кремній колоїдний безводний

натрію гликолат (тип А)

дріжджі сухі

Форма випуску

Препарат випускається в двох формах: таблетки у блістерах і суспензія для внутрішньом'язових, підшкірних ін'єкцій. Один блістер містить 10 таблеток дозуванням 50 або 250 грам. Вони мають рожевий відтінок, розділову борозну. Ін'єкції використовуються рідше, т. к. термін придатності роздрукованої суспензії не більше місяця. Рідина кремового відтінку, маслянистої текстури, бульбашки об'ємом по 40 та 100 мілілітрів.

Фармакологічні властивості

Даний антибіотик відноситься до групи пеніциліну. Поєднання двох активних компонентів – амоксициліну та клавуланової кислоти – має антибактеріальну дію по відношенню до більшості бактерій, включаючи штами продукуючим бета-лактамазу:

Грампозитивні бактерії (Грам (+))

Грамнегативні бактерії (Грам (–))

Staphylococcus spp.

Escherichia coli

Corynebacteria spp.

Salmonella spp.

Streptococcus spp.

Bordetella bronchiseptica

Clostridium spp.

Proteus spp.

Peptostreptococcus spp.

Klebsiella spp.

Campylobacter spp.

Fusobacterium necrophorum

Pasteurella spp.

Ліки активно по відношенню до бактерій, продукуючим бета-лактамазу – це особливий фермент, який руйнує молекули антибіотика до того моменту його впливу. Клавуланова кислота, що входить до складу медикаменту захищає основна діюча речовина амоксицилін від дії бета-лактамази шляхом інактивації (руйнування активних структур), сприяє швидкому бактерицидної ефекту.

Показання до застосування

Препарат Synulox призначають для лікування таких інфекційних захворювань у кішок і собак (бактеріальної етіології):

  • захворювання шкіри (глибока, поверхнева піодермія в тому числі);
  • інфекції органів сечостатевої системи (цистит, хвороби, обтяжені приєднанням вторинної інфекції);
  • інфекції дихальних шляхів (пневмонія та інші захворювання дихальних органів);
  • стафілококи;
  • захворювання кишечника і в цілому шлунково-кишкового тракту (викликаних патогенною мікрофлорою);
  • псевдомонозные інфекції.

Спосіб застосування і дозування

Так як Synulox випускається в двох формах: таблетках і ін'єкціях, відрізняється їх спосіб застосування і дозування. Якщо ветеринарний лікар поставив діагноз, призначив препарат без пояснення способу застосування та іншої корисної інформації, то необхідно уважно прочитати інструкцію, яка додається до ліків, щоб не нашкодити здоров'ю вихованця. Найчастіше доза діючої речовини залежить від породи кішки: чим тварина крупніше, тим більше знадобитися доза для лікування інфекційних захворювань.

Синулокс таблетки

Препарат таблетованої форми доступний в трьох концентраціях: Синулокс таблетки 50 мг, 250 мг та 500 мг. Ліки призначають усередину. Круглі таблетки дають тварині з руки або використовують як добавку до основних прийомів їжі, роздрібнюють або змішують з звичним для вихованця кормом. Спосіб подачі таблеток не впливає на біодоступність компонентів (всмоктування активних речовин).

Разова доза – 12,5 мг на 1 кг поточного ваги тварини, не більше двох разів за добу. Якщо захворювання важко лікується, то необхідно збільшити дозування ліків до 25 мг на 1 кг поточного ваги вихованця, також не більше двох разів за день. Тривалість або курс лікування тварини препаратом Синулокс становить від 5 днів до тижня, залежно від ступеня складності захворювання. При важковиліковних інфекціях або хронічних захворюваннях лікування може тривати 10-28 днів.

Синулокс ін'єкції

Ліки випускається у формі суспензії у флаконах по 100 мл (розфасовці 6 флаконів) і по 40 мл (розфасовка по 12 флаконів). Дозування препарату синулокс для ін'єкцій по діючій речовині становить 8,75 мг амоксициліну на 1 кг живої ваги, що відповідає 1 мл суспензії на 20 кг ваги. Розчин вводиться підшкірно, інакше ліки вводять внутрішньом'язово. Заборонено вводити внутрішньовенно. Препарат синулокс для кішок ін'єкції колеться раз на добу протягом 3-5 днів. Перед введенням потрібно струшувати флакон, після – помасажувати місце уколу.

Особливості застосування

При застосуванні будь-якої форми ліки Синулокс слід дотримуватися загальні правила особистої гігієни, техніки безпеки, пов'язані з використанням лікарських засобів. Перед початком роботи з препаратом потрібно ретельно вимити руки теплою водою з милом. Заборонено при використанні ліки вживати воду і їжу. Стежте за терміном придатності ліків, щоб не завдати шкоди своєму здоров'ю та здоров'ю вихованця.

Важливо дотримуватися техніки безпеки роботи з антибіотиками, уникати прямого контакту з препаратом. Якщо ви сенсибілізовані до цієї групи медикаментів, то безпосередній контакт може викликати шкірну реакцію у вигляді різного роду висипань, набряку губ та обличчя, утруднене дихання. При перших симптомах необхідно звернутися до свого лікаря.

Побічні дії і передозування

При застосуванні препарату строго по інструкції побічні дії та різного роду ускладнення не встановлені. Рідко спостерігається алергічна реакція на препарат. Симптоми перевищення дози Синулокса не виявлено. У разі погіршення стану здоров'я тварини слід негайно звернутися за допомогою до кваліфікованого ветеринарного лікаря.

Протипоказання

З протипоказань виділяють відому алергічну реакцію на антибіотиків пеніцилінової групи, гіперчутливість до інших компонентів препарату. Ліки заборонено давати кроликам, морським свинкам, песчанкам, хом'якам та іншим дрібним травоїдним. Синулокс не рекомендують використовувати спільно з іншими антибіотиками. Препарат не можна змішувати з іншими ліками в одному шприці. Суспензія погано переносить вологість, тому слід використовувати тільки сухі шприци та голки.

Умови продажу та зберігання

Синулокс слід зберігати в заводській упаковці окремо від кормів і інших харчових продуктів. Препарат потрібно захистити від попадання прямих сонячних променів і високої температури, допустимий температурний режим від 0°С до 25°С. Термін придатності таблеток та ін'єкцій Синулокса (нерозпечатаний флакон) складає 2 роки з моменту виготовлення. Після пробиття пробки термін використання скорочується до 4 тижнів.

Придбати препарати на основі напівсинтетичних антибіотиків для тварин можна в ветеринарній аптеці або у відповідних інтернет-магазинах. Деякі медикаменти з цієї групи можна придбати в звичайній людській аптеці. Прийом антибіотика в більшості випадків призначає ветеринарний лікар, щоб при самостійному виборі дозування та способу введення не нашкодити організму тварини.

Аналоги препарату

Існують аналоги антибактеріального засобу Синулокс, у складі яких головною діючою речовиною є амоксицилін напівсинтетичний. Перелік таких антибактеріальних препаратів:

  • Амоксиклав;
  • Флемоклав;
  • Нороклав;
  • Ксиклав та ін.

Ціна Синулокса

Вартість медикаменту варіюється в залежності від форми випуску, дозування у разі таблеток і об'єму бульбашки у разі суспензії для ін'єкцій. Розбіжність цін на Синулокс представлена в таблиці:

Назва

Ціна, р.

Синулокс табл. 50 мг уп. №10

195

Синулокс табл. 250 мг уп. №10

307

Синулокс табл. 500 мг уп. №10

470

Синулокс RTU розчин для ін'єкцій фо. 40 мл

973

Синулокс RTU розчин для ін'єкцій фо. 100 мл

2190

Відео

синулокс

Відгуки

Олена, 32 рокуПісля поїздки на море моя кішка стала дуже млявою, погано їла і т. д. Я відразу ж принесла її до ветеринарного лікаря. Він встановив діагноз стафілокок. Зі свого досвіду я розуміла, що це серйозне інфекційне захворювання і без антибіотиків не обійтися. Лікар призначив курс лікування Синулоксом для кішок. Протягом тижня вдалося позбутися від захворювання.
Микола, 41 рікНашої кішці не підійшов цей препарат, у неї виявилася алергія на антибіотики групи пенициллиновых, в тому числі і на напівсинтетичний пеніцилін, який входить до складу Синулокса. Імунітет кішки зміг сам побороти невелику інфекції сечостатевої системи, в іншому випадку було б складно вилікувати тварину за допомогою медикаментів.
Юлія, 25 роківПризначила своїй кішці Синулокс самостійно, за заявами і рекомендацій в інтернеті. Брала таблетовану форму з мінімальною дозуванням, щоб не нашкодити здоров'ю. Уважно вичитала інструкцію. Додавала ліки в корм, попередньо перетирала таблетки в дрібний порошок. Буквально за 5 днів стан кішки покращився.
Ольга, 38 роківЯ тримаю багато кішок і вже перепробувала безліч препаратів, серед яких Синулокс і аналоги. Віддаю перевагу використовувати розчин у вигляді суспензії для ін'єкцій, щоб ліки цілеспрямовано потрапляло всередину. Синулокс вводиться підшкірно і внутрішньом'язово, процедура не займає багато часу. Його часто вводять тваринам великих розмірів.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!