Як вибрати наповнювачі для котячих туалетів - рейтинг кращих за складом, зручності використання і цінами

Домашній вихованець, який міститься в будинку, потребує постійної турботи. Головне питання стосується збереження чистоти житла. Якщо ваше улюблене тварина – кіт, отже, першочергове завдання у догляді за ним – це організація туалету. Подбати про те, щоб кішка не забруднювала все навколо, допоможе наповнювач для котячого туалету, який вирішить проблеми з гігієною, варто тільки правильно вибрати його вид.

Що таке наповнювач для котячого лотка

Зовсім недавно котячий туалет був насипаний в лоток пісок або нарізані паперові шматочки. Сучасна індустрія швидко взяла на озброєння новий напрямок для виробництва, і було винайдено спеціальний засіб, який у багато разів краще справляється з поставленим завданням, ніж пісок. Воно складається з дрібних гранул, які імітують природну середовище і не викликають у представників сімейства котячих відторгнення. Гранули зроблені з матеріалів, які після потрапляння рідини вбирають її, а деякі навіть поглинають запах.

Розміри гранул

Наповнювачі для котячих туалетів відрізняються розмірами гранул, що зручно при виборі засобів для маленьких і дорослих особин. Після намокання гранули можуть змінювати розмір або збираються грудками. В цьому випадку весь склад міняти не потрібно, потрібно лише викинути скомкавшиеся елементи. Розмір гранул (їх фото можна подивитися на упаковці) вибирають, орієнтуючись на вік, довжину вовни, чутливість. Якщо у вас кошеня або доросла особина з чутливою шкірою, вибирайте дрібні гранули. Для довгошерстих кішок краще брати наповнювач великих або середніх розмірів.

Який котячий наповнювач краще

Наповнювач для котячого туалету діляться на два основних види: комкующиеся і вбираючі. Вони по-різному вбирають вологу і будуть віднімати різний час на прибирання. Будь-який з видів може бути зроблений з деревної тирси, силикагелевых гранул, мінералів. Головна відмінність полягає в тому, що комкующийся продукт після використання збирається у грудки, які доведеться відразу викидати, а всмоктуючий поглинає вологу і розсипається, що не вимагає щоденної заміни.

Комкующийся

За заявами виробників, цей вид суміші повинен вбирати вологу і перетворюватися в грудки. Господареві доведеться прибирати їх разом з твердими відходами щодня, доповнюючи лоток потрібною кількістю гранул. Проблеми з тим, що продукт не справляється з завданням, тобто не вбирає вологу і пропускає її на дно лотка, зумовлені неправильним використанням. Важливо насипати лише 8-10 сантиметрів складу, щоб він міг вчасно перетворитися в грудки і усунути запах.

Плюси

Мінуси

Економічний витрата для одного вихованця

Не підходить для використання при утриманні двох і більше кішок, так як не встигає засихати, розноситься по будинку на лапах вихованця

Добре маскує запах

Потребує щоденного прибирання

Забезпечує зручну прибирання

Якісний комкующийся наповнювач для котячого туалету коштує дорого

Безпечний, оскільки робиться з природних матеріалів

Подобається більшості кішок, завдяки тому, що схожий на природну середу

Підходить для маленьких кошенят

Всмоктуючий наповнювач

Принцип дії даного виду суміші зовсім інший. Він не змінює структури після використання, але теж поглинає вологу та утримує запахи. Змінювати вміст лотка необхідно цілком, після того, як воно повністю промокне. Знати про це вам дасть сама кішка, коли відмовиться ходити в брудний туалет. Цей наповнювач вибирають господарі, в яких живуть кілька вихованців і ті, хто не хоче возитися з котячим туалетом кожен день.

Плюси

Мінуси

Немає необхідності щоденної заміни вмісту лотка

Неприємний запах

Хороша нейтралізація запахів

Багато кішки відмовляються ходити в лоток, хоча склад забруднений тільки наполовину

Невисока ціна

Є різновиди, зроблені зі спеціальних речовин, які підходять для кошенят

Однієї порції може вистачити на 10 днів використання однієї кішкою

Види наповнювачів для кішок

Зоомагазини можуть запропонувати на ваш вибір близько восьми різновидів котячих наповнювачів. Вони відрізняються за ціною, матеріалами виготовлення, вбирним властивостями. Одного засобу може вистачити на місяць без будь-якої заміни, інший доведеться міняти кілька разів на тиждень. Крім фінансових можливостей господаря, доведеться звернути увагу на потреби вихованця.

Мінеральний

Одні з найбільш популярних засобів для котячого лотка – мінеральні наповнювачі. Вони зроблені зі шматочків глини. Середня ціна становить 100 рублів за кілограм. При виборі відштовхуйтеся від таких особливостей:

  • Плюси: прекрасно вбирає вологу, утворюючи грудочки, які легко прибирати, прийнятна ціна.
  • Мінуси: погано справляється з запахом, від нього виходить дрібна пил, прилипає до котячих лапах, розноситься по будинку, не підлягає змивання в каналізацію, не підходить для кошенят.

В глиняних гранулах

Даний вид продукції випускається двох видів: комкующийся і всмоктуючий. Найкращі марки виробляються з бентонітових глин, які розбухають від вологи. При купівлі слід звертати увагу на розміри гранул. Великі гранули можуть поранити вашого вихованця. Дрібні і середні крупинки підходять для кошенят. Вартість варіюється від 50 рублів за 1 кілограм. Продається фасований по 3, 5, 10 кг. При виборі враховуйте:

  • Плюси: натуральний продукт, велика кількість видів, подобається кішкам за рахунок схожості із звичайною землею, підходить для кошенят.
  • Мінуси: при використанні та наповненні лотка може підніматися пил, частково розноситься по дому лапами тварин.

Деревне комкующийся

Ці засоби представляють собою спресовані деревні гранули з тирси. В основному, при виготовленні використовуються хвойні породи дерев. Кішки легко звикають до такого виду продукції. Вона вважається однією з найбільш екологічних. Господарям вихованців суміш обійдеться приблизно в 100 рублів за 1 кілограм. При виборі зверніть увагу на:

  • Плюси: екологічність, приємний запах хвої, який подобається тваринам, дозволяється викидати у каналізацію, підходить для кошенят.
  • Мінуси: єдиний недолік в тому, що дрібні частинки тирси можуть розноситися по дому.

Силикагелевый

Одна з останніх розробок – силикагелевый наповнювач. Він зроблений з поликремниевой кислоти, фото показують, що він являє собою мутно-білі кульки з вкрапленнями. Коштує від 190 рублів за 3,8 літра. Даний продукт відрізняється наступними характеристиками:

  • Плюси: змінюється один-два рази на місяць, нешкідливий, перешкоджає поширенню запаху, швидко вбирає вологу, завжди залишається сухим, в ньому не розмножуються бактерії, не розноситься, не порошить.
  • Мінуси: висока вартість, видає хрусткий звук, який відштовхує багатьох вихованців, звук може дратувати і людей, особливо, коли лунає по ночах, може бути небезпечний для кошенят при попаданні в стравохід.

Кукурудзяний

Ще один матеріал для виготовлення засобу для котячого туалету – кукурудзяні качани. З їх дрібнопористою серцевини роблять кукурудзяний наповнювач. Цей вид схожий на деревне, але в продажу зустрічається набагато рідше і коштує дорожче. Початкова ціна становить приблизно 160 рублів за 1 кг. При виборі відштовхуйтеся від наступних даних:

  • Плюси: відмінно вбирає вологу, запахи, натуральна природна сировина, економічний.
  • Мінуси: дуже легкий, з-за чого легко розкидається навколо лотка, володіє специфічним запахом, який може не сподобатися тварині.

Як користуватися наповнювачем для котячого туалету

Наповнювач для котячого туалету простий у використанні. Необхідно насипати в лоток рівний шар суміші висотою 5-10 сантиметрів. Деякі виробники можуть вказувати точну кількість суміші, яку потрібно дотримувати. Тоді засіб правильно вбирає вологу і утворює грудку. Комкующийся вид чистять щодня, прибираючи затвердіння і тверді відходи. Потім досипають нову порцію. Всмоктуючий вид міняють у міру забруднення повністю (1 раз на 5-10 днів). Перед заміною лоток ретельно вимивають. Деякі засобу дозволяється змивати в туалет, інші – викидати.

Як вибрати

Нерідко господарям пухнастих вихованців доводиться перепробувати не один вид суміші для лотка, перш ніж знайдеться найкращий варіант для зручності і підходящий для самої кішки. Кожен склад володіє своїми характеристиками. Суміші відрізняються між собою здатністю вбирати вологу, утримувати запахи. Вони можуть бути гіпоалергенними, ароматизованими. На ці показники варто звертати увагу, вибираючи наповнювач.

Здатність вбирати вологу

Краща здатність вбирати вологу спостерігається у комкующихся сумішей. Вони не просто поглинають її, але утворюють твердий клубок, який не розсипається і не бруднить чисте засіб. Лідирує в цій області силикагелевый наповнювач, який залишається абсолютно сухим довгий час. Не гірше проявляють себе деревні і кукурудзяні склади, але вони розсипаються і потребують частої заміни.

Поглинання та утримання запаху

В боротьбі з неприємним запахом котячого туалету господарі готові йти на багато чого, в тому числі не скупитися на дорогі суміші, які відрізняються здатністю нейтралізувати запахи. Суміші, вироблені з хімічних сполук, по цьому параметру знову лідирують. Більш натуральні види з-за своїх природних якостей усувають неприємний аромат гірше, а така суміш, як кукурудзяна, сама по собі має неприємний запах.

Можливість змивати в унітаз

Для багатьох господарів можливість змивати використаний наповнювач в унітаз є визначальною. Вам не доведеться возитися з пакетом для сміття, якщо ви купуєте деревні, кукурудзяні кошти. Виробники попереджають, що невикористану суміш потрібно відправляти в унітаз маленькими порціями, щоб уникнути засмічення. Мінеральні до цього числа не відносяться. Їх змивати в каналізацію забороняється.

Наявність ароматизатора

Такий прийом, як ароматізірованіе суміші для котячого туалету застосовують багато виробників. Це один із способів боротьби з неприємними запахами, але часто він призводить до зворотного результату. У приємно пахне лоток багато вихованці просто відмовляються ходити. Якщо навіть упаковка привертає вас написом «з запахом лаванди або іншого популярного рослини, не поспішайте купувати таку суміш. Ваш кіт може не оцінити благородний аромат.

Гіпоалергенність

Безпеку здоров'ю вихованця забезпечать ті суміші, які зроблені з природних матеріалів, таких як деревна стружка, кукурудзяні качани, глина. Силикагелевый продукт в цьому плані програє, хоча і позиціонується абсолютно нешкідливим. Алергію можуть викликати навіть ті натуральні матеріали, які піднімають при використанні хмара пилу, оскільки коту доведеться його вдихати.

Економічність

Найбільш економічним вважається суміш для лотків з мінеральних компонентів. Далі йде деревна. До дорогих відносяться силикагелевые засоби, кукурудзяні. При покупці потрібно враховувати не тільки вартість упаковки, але частоту, з якою вам доведеться спорожняти лоток. Так, дорогі силикагелевые суміші виявляються дешевше інших, адже вони вимагає заміни всього 1-2 рази в місяць, а деревні, наприклад, доведеться міняти кожні три дні, якщо ваш кіт відмовиться ходити вже підмочений, хоча ще придатний, наповнювач.

Рейтинг наповнювачів для котячого туалету

Одним з перших в лінійці популярних товарів даної категорії знаходиться наповнювач для котячого туалету Fresh Step Extreme Clay. Покупці відзначають, що він не викликає відторгнення у котів:

  • назва: Fresh Step Extreme Clay;
  • ціна: 1498-1768 р.;
  • характеристика: 15,8 кг, глиняний, всмоктуючий, антибактеріальний, захищає від запаху;
  • плюси: змивається в унітаз, зручний у прибиранні;
  • мінуси: не виявлені.

На другому місці знаходиться засіб N1 Crystals. Це силикагелевый наповнювач, однієї упаковки якого вистачить на тривалий час:

  • назва: N1 Crystals;
  • ціна: 1845-1925 р.;
  • характеристика: об'єм 30 л, всмоктуючий, силикагелевый, захищає від запаху, гіпоалергенний,
  • плюси: добре утримує вологу, не липне до лап;
  • мінуси: дуже курний.

Третє місце займає Catsan Hygiene Plus. Його вибирають, коли в будинку з'являється маленьке кошеня:

  • назва: Catsan Hygiene Plus;
  • ціна: 392-836 р.;
  • характеристика: об'єм 10 л, всмоктуючий, складається з крейди, кварцового піску, володіє антибактеріальними унікальними властивостями, захищає від запаху;
  • плюси: підходить для маленького кошеняти, мікропори ідеально вбирають запах і закупорюють вологу;
  • мінуси: не виявлені.

На четвертому місці за попитом у покупців знаходиться котячий наповнювач для туалету Cat Step. Його купують у невеликих обсягах, оскільки він не вимагає частої заміни:

  • назва: Cat Step;
  • ціна: 240-304 р.;
  • характеристика: 3,8 л, силикагелевый, всмоктуючий, захищає від запаху, гіпоалергенний, для довгошерстих кішок;
  • плюси: відмінно поглинає велику кількість вологи і запах;
  • мінуси: не виявлені.

Ще один засіб, який воліють купувати для своїх вихованців власники кішок — Pi-Pi-Bent Класик. Цей наповнювач зроблений з природного матеріалу:

  • назва: Pi-Pi-Bent Класик;
  • ціна: 399-589 р.;
  • характеристика: 10 кг, комкующийся глиняний, захищає від запаху котячої сечі;
  • плюси: перешкоджає поширенню бактерій;
  • мінуси: не виявлені.

Де купити наповнювач для котів

Найпростіше купити наповнювач для котячого туалету в одному з численних інтернет-магазинів. Вони надають товари в широкому асортименті за доступними цінами, де зазначені докладні характеристики, фото, що полегшить ваш вибір. Доставка здійснюється платно і безкоштовно. У списку перших значаться магазини: ЮниЗоо, Zoo1, ЗООшеф, Magizoo. Особисто можна відвідати мережа магазинів «Чотири лапи», «Бетховен», Zoo City та інші.

Відео

Кращий наповнювач для котячого туалету

Силикагелевый наповнювач для котів: вибираємо наповнювач для котячого туалету

ТЕСТ НАПОВНЮВАЧА ДЛЯ КОТЯЧОГО ТУАЛЕТУ| ДЕРЕВНИЙ, ВУГІЛЬНИЙ, ВСМОКТУЮЧИЙ, ГЕЛЕВИЙ

Відгуки

Олександра, 29 роківУ мене три домашніх улюбленця. Це вже дорослі тварини, тому я постійно використовую наповнювач для котів. Мені подобається ever clean. Він зроблений з бетонитовых глин, чудово знищує запахи сечі. Безпечний для здоров'я кішки. Упаковки вистачає на місяць. Цей наповнювач вбирає рідину дуже рясно, часто міняти не доводиться.
Сергій, 49 роківДля свого Барсика я вибираю високоякісний, екологічно чистий продукт, раніше користувався японськими наповнювачами, зараз зупинився на вітчизняному деревному. Він дешевий у порівнянні з іншими. Дрібні гранульовані частки подобаються коту. Замінити потрібно не частіше одного разу за тиждень. У кота завжди чисті лапки.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!