Як привчити цуценя до туалету в квартирі

Поява собаки в квартирі – завжди велика радість для господарів. Це дуже розумні і ласкаві тварини. Однак песики вимагають особливого догляду. Дуже важливо привчати малюка до туалетного місцем одним із способів з раннього віку, щоб не робив калюжі посеред квартири.

Як облаштувати туалет для собаки в квартирі

Облаштувати туалет для вашого пса можна на будь-якому зручному для вас місці. Краще, якщо це будуть нежитлові кімнати: ванна, кухня, балкон або передпокій. Щоб розібратися, як привчити цуценя до туалету в квартирі, потрібно врахувати особливості різних пристосувань для цієї мети. Знайти конструкції можна в зоомагазинах, деякі придбати в аптеці. Сьогодні пропонуються такі варіанти конструкцій для відхожих місць:

  • Лоток з контейнером внизу має зверху міцну сітку, через яку сеча надходить всередину нижнього відсіку. На дно можна насипати наповнювач, щоб уникнути поширення неприємного запаху по квартирі. Якщо сипати ви нічого не хочете, можете просто мити піддон, коли вихованець закінчить мочитися.
  • Відмінний засіб, як привчити маленького цуценя до туалету в квартирі – медична вбирає пелюшка, яку можна придбати в аптеці. Матеріал швидко втягує вологу всередину, а господареві залишається лише змінити забруднене на чисте полотно.
  • Закрита туалетна конструкція підійде для маленьких порід, наприклад, тер'єрів, йорків або шпіців. У такому місці песики будуть відчувати себе спокійно і зручно.
  • Лоток з газоном. Це багаторівнева конструкція, яка чудово приховає запах. До неї швидко звикнуть активні пси, наприклад, лабрадори. Пояснюється це тим, що покриття імітує газон. Надалі у вихованця не виникне проблем зі справлением потреби на вулиці.

Як привчати цуценя до туалету

Кілька рекомендацій, як привчити собаку до туалету в квартирі:

  • Вихованця не можна карати занадто суворо, бути грубим. Якщо малюк іноді мочиться не на призначених місцях, потрібно посварити. Говорити необхідно твердо й суворо. Тикати пса носом у калюжу не можна. Дозволяється трохи пригнути голову тварини до місця події, потім посадити на потрібну локацію.
  • Карати вихованця за проступок необхідно відразу ж, як той його скоїв. Якщо пройде час, тварина просто не розбереться, чому слід покарання.
  • Коли щеня мочиться в не встановленому місці, обов'язково потрібно лаяти. В іншому випадку, вихованець вважатиме, що писати, наприклад, на килим не забороняється.
  • Якщо песик все зробив правильно, господар обов'язково повинен похвалити.

Як привчити цуценя до лотка

Інструкція, як привчити цуценя ходити в лоток:

  1. Почніть з вибору лотка для кімнати. Краще придбайте спеціальну конструкцію для собак. Можна використовувати і котячий, але у нього високі бортики, які для пса незручні. Всередину насипте наповнювач з натуральних матеріалів.
  2. Наступним етапом, як привчити маленького цуценя до туалету в квартирі, стане формування відповідного середовища. Щоб вихованець знаходив відхоже місце по запаху, промокніть калюжку серветкою і помістіть всередину піддону.
  3. Саму конструкцію розташуйте в зручному місці, щоб тварина легко могла її знайти.
  4. Садіть малюка на потрібне місце частіше. Можна робити це, коли помічаєте, що дитина хоче писати, наприклад, нюхає навколо себе підлогу. Поступово ви розберетеся, як привчити собаку до лотка в квартирі.

Дізнайтеся методи, як привчити кошеня до лотка, якщо ви вирішили завести ще одного вихованця.

Як привчити цуценя до пелюшки

Як привчити собаку ходити в туалет на розстелену пелюшку:

  1. Помістіть вбирає полотно на зручне місце не пересувайте, щоб пес точно знав, куди ходити.
  2. Наступний крок, як привчити цуценя до туалету в квартирі: не залишайте навколо м'які поверхні, щоб у вихованця не було альтернативи.
  3. Після їжі або сну садіть песика на пелюшку, намагайтеся стежити, щоб не йшов звідти. Коли тварина справить нужду, погладьте і дайте частування.
  4. Якщо помітите, що вихованець сідає на забороненому місці, візьміть тварина і віднесіть на пелюшку. Потім, почастуєте.
  5. Коли результат, як привчити цуценя ходити в туалет, закріпиться, потрібно давати ласощі рідше. Поступово тварина перестане потребувати це.

Привчання щеняти до туалету на вулиці

Проходить час, пес дорослішає на кілька місяців, карантин після вакцинації пройшов – можна починати виводити тварину на вулицю. З маленьким собачонком вам доведеться гуляти біля 6 разів за день, оскільки малюк ще не вміє терпіти. Під час прогулянки хваліть тварина, коли пес сходив по нужді, давайте ласощі. Поступово, собака почне самостійно проситися на вулицю, підбігаючи до дверей. Вдома тварину буде терпіти. Простежте за вихованцем і складіть прогулянковий графік.

Відео: можна привчити собаку до лотка

Як привчити цуценя до лотка або до пелюшки ?Привчання щеняти до туалету (будинку)

Відгуки

Олена, 28 роківУ моєму будинку живе тер'єр йорк і хаскі. Представник другої породи вже велика собака, з нею не виникає проблем. Йорка ми до туалетного місцем довго привчали. Спочатку купили піддон, але малюкові виявилося незручно. Вирішили спробувати пелюшку. Пару тижнів знадобилося періодично приносити тер'єра, щоб він став ходити туди самостійно.
Агнія, 36 роківСвого лабрадору, коли він був маленьким, купувала лоток з газоном. Собачонок швидко до нього привчався. Я думаю, що такий пристрій допомогло моєму лабрадору, коли пес став старше, звикнути до вулиці. Покриття на лотку дуже нагадує природне. Його було легко мити, просто витягнувши піддон. Дуже зручне для собак і їхніх господарів пристосування.
Артем, 42 рокиПодарував дружині шпіца. Собака дуже весела і красива. Але в силу активності, привчати шпіца до туалету було складно. Як ми не намагалися постійно садити його на пелюшку, пес постійно ходив не на належні місця. Коли підріс, стали його вигулювати, проблема відпала. Собачка поступово звикла до випорожнення на вулиці.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!