Що таке пуфик - як вибрати для спальні та огляд кращих виробів за виробникам або цінами

Будь-які меблі в будинку має призначення, і багато складові інтер'єру є багатофункціональними. Серед них пуфик – один з популярних і широко використовуваних меблевих елементів. Зручність в експлуатації, універсальність і великий вибір декоративної оббивки – далеко не повний список переваг цього аксесуара. Його можна зустріти в багатьох будинках – виріб доповнює обстановку вітальні, дитячої, передпокою і навіть кухні.

Для чого потрібні пуфики

Характерні особливості пуфика, що відрізняють його від стільці або табуретки – м'яка поверхня, компактні розміри і відсутність спинки. Часто цей елемент інтер'єру має жорсткий каркас, обтягнутий тканиною з наповненням. М'який стільчик чудово поєднується з будь-якою обстановкою. Він пом'якшить сувору меблювання стилів хай-тек або модерн, доведеться до двору в приміщенні в стилі лофт, гармонійно підтримає інтер'єр, оформлений на англійську або скандинавський манер. При цьому виріб не займе багато місця - його використовують для обстановки як невеликих, так і просторих приміщень.

Види пуфів

Пуф може не тільки замінювати стілець в якості місця для сидіння, він нерідко грає роль підставки для ніг, міні-столик для журналів у вітальні, куточка в передпокої, де можна присісти і зняти взуття. Іноді стільчики-підставки встановлюють біля спального місця, щоб складати на них покривало при підготовці до сну. Зручні багатофункціональні вироби з внутрішнім простором, який можна використовувати для зберігання.

Для ніг

Іноді хочеться розслабитися, прийняти вільну позу, розташувавшись на дивані у вітальні. Пуфік для ніг стане ідеальним аксесуаром для повноцінного релаксу. Ці моделі невисокі, з округлими обрисами, з поглибленням або «ямкою» по центру. Підставку легко пересунути, щоб підібрати зручну позицію. Такий предмет інтер'єру допоможе дати відпочинок втомленим ногам, створить комфортну атмосферу.

Трансформери

Заощадити простір, не захаращувати приміщення зайвими речами допоможе оригінальний пуф-трансформер. Існують моделі, що трансформуються в кілька табуретів або крісло-ліжко. Безкаркасні вироби, що складаються з поролонових подушок, легко перетворюються в скромне, але зручне спальне місце. Така меблі стане порятунком на випадок непередбаченої ночівлі гостей або родичів.

З ящиками

Багатофункціональна модель, яка стане в нагоді в будь-якому інтер'єрі – виріб з ящиками. Ця меблі сподобається людям, що цінують життєвий простір. Пуф-комод оснащений висувними ящиками, м'яка тумбочка – орними дверцями або відкидним сидінням. Функції такої меблів – надати місце для відпочинку і дати можливість сховати дрібні речі, папери. В передпокої висувний ящик кладуть ключі, візитницю, навушники для смартфона. В кімнаті пуфик може зберігати документи, наручні годинники, пульт від телевізора.

Зі спинкою

Більшість моделей мають кубічну або циліндричну форму без надмірностей. Пуфики зі спинкою – окрема категорія м'яких меблів, призначена для комфортного відпочинку в колі сім'ї. Такі вироби подобаються дітям і дорослим – аксесуар нагадує крісло, вечір в якому буде затишним, а історії, розказані перед сном – чарівними. Моделі зі спинкою відносно жорсткі, оснащені ніжками або коліщатами.

Модульні

Деякі вироби є частиною більш великої меблів і можуть поставлятися в якості додаткового елементу. Модульні стільчики-підставки обтягуються тією ж тканиною, що і диван або крісло з комплекту, мають схожі обриси. При виборі м'яких меблів модульного типу не варто відмовлятися від подібних елементів, які прикрасять собою вітальню, спальню або дитячу.

М'які

Існує особливий тип м'яких меблів – безкаркасний. Такі вироби дарують відчуття м'якості і безпеки – у них немає гострих кутів, вони стійкі, приймають форму, зручну відпочиваючому людині. М'які пуфи наповнюють пінополіуретаном, пінополістирольними гранулами, а чохол шиють з міцних і надійних матеріалів – шкірозамінника, прошивного велюру. Зустрічаються моделі у формі м'яча, груші, куба.

Матеріали виготовлення

Більшість виробів виготовляються на жорсткій основі з металу або фанери, рідше – з пластика. Зверху каркас обтягують тканиною, шкірою або шкірзамінником. Використовують і інші матеріали: хутро, прострочений велюр, атлас з каретной стяжкою. Для внутрішнього наповнення стінок і сидіння використовують поролон, пінополіуретан, холлофайбер, синтепон. Існують безкаркасні моделі, які тримають форму за рахунок щільного матеріалу чохла – шкірозамінника, гобелена або оксфорда.

Стилі

М'які стільці можуть бути виконані в різних стилях, тому можна підібрати модель до будь-якого інтер'єру. Цікаві наступні різновиди:

  • Східний стиль. Кругла або квадратна модель з витонченими, трохи вигнутими ніжками. Оббивка такого виробу стилізована під марокканський колорит.
  • Англійський стиль. Химерні лінії дизайну основи гармонійно поєднуються зі спокійним тоном оббивки – сірим, бежевим, коричневим.
  • Скандинавський стиль. Характерні особливості - пастельні або білі відтінки, строгі лінії, стриманість дизайну, натуральні матеріали.
  • Стиль модерн. Строгий пуф зі шкіри або шкірозамінника на хромованих ніжках. Ніяких надмірностей – декору, стяжки, або яскравого забарвлення.

Пуфи для спальні

Кімната для сну – ідеальне місце для пуфика. Тут можна поставити м'який комод з висувними ящиками, доповнити їм туалетний столик, або помістити у зони сну прямокутну модель зі строгими лініями. На таку підставку можна складати постіль під час прибирання, ковдра для прохолодної ночі. Пуфик в спальню краще підбирати на жорсткій основі – каркасі з металу або дерева з м'якою оббивкою.

Приліжкові

Моделі, використовувані для установки у ізножья ліжка можуть бути оснащені ящиками або відкритими полицями. У такий шухляді-підставці можна зберігати постіль, одяг для сну, ставити піднос з легкими закусками. Пуф в спальню - витончений меблевий елемент, який не займе багато місця і стане стильним доповненням до традиційної обстановці.

Для вітальні

Неодмінний елемент простору для відпочинку, яке організується у вітальні — диван. Щоб зробити приміщення комфортніше, можна змістити акцент з традиційних меблів на журнальний столик і стильні пуфики. Сюди підійде модель модульного типу, або виріб без спинки з жорсткою кришкою, що використовується в якості кавового столика. Висота сидіння таких меблів повинна бути обмежена 30-40 см, щоб мати естетичний вигляд, бути ергономічною.

Пуфик для передпокою

Сидіння в передпокої необхідно знімати і надягати взуття доводиться біля вхідних дверей. Зручніше робити це, сидячи на м'якому пуфику, а ящики для зберігання потрібних дрібниць – ключів, рукавичок, помади. Такі вироби більш широкі, ніж пуфи для спальні, мають стійкий каркас, шкіряну оббивку і відрізняються класичним дизайном.

Як вибрати пуфик

Сучасні тенденції такі, що в дизайні інтер'єру можна використовувати пуфи будь-якої фактури і форми, якщо немає єдиної концепції приміщення. Невимушена еклектика (змішання стилів) може стати родзинкою квартири. При виборі пуфа варто звертати увагу на якість матеріалів і добротність збірки:

  • Вироби з жорсткими металевими каркасами довговічні, але володіють великою вагою. Важливо перевірити, немає чи скрипу при навантаженні, іржі на видимих ділянках. Краще вибирати меблі на основі деревини (фанери або плит МДФ) – вона легка, міцна, екологічна.
  • Матеріал оббивки повинен мати щільні, надійні шви, не горбитися» і не кривитися – тоді покупка буде мати презентабельний вигляд довго. Бажано не купувати виріб білого кольору - тканина швидко забрудниться, і доведеться регулярно користуватися послугами хімчистки.
  • Щоб багатофункціональність меблів-трансформера не опинилася під питанням, потрібно, щоб конструкція легко відкривалася і складалася, а ящики висувалися без зусиль.

Ціни

Вартість пуфа залежить від моделі, матеріалів, а також виробника. Середні ціни в Москві і Московській області:

Тип пуфа

Каркас

Наповнення

Оббивка

Ціна, рублів

Безкаркасний

немає

Поролон, гранули з пінополістиролу, пінопластові кульки

Шкіра, шкірозамінник, велюр, оксфорд

500 — 8000

Куб-трансформер

Метал

Поролон, пінополіуретан

Гобелен, шкірозамінник

7000 — 15000

Зі спинкою

Метал

Холлофайбер, пінополіуретан

Шкірозамінник, жаккард

4000 -10000

Циліндр

Фанера

Холлофайбер, поролон

Штучна замша, флок, велюр

3300 — 15000

Пуфи в інтер'єрі – фото

Відео

Як не помилитися при виборі крісло мішка?

Відгуки

Валентина, 40 роківПуфики – моя слабкість, обожнюю їх! У мене в квартирі їх цілих 5 – три в гостино, і два в спальні. Купувала в інтернет-магазині, замовити можна що завгодно з доставкою додому. Вибрала безкаркасні моделі – мені дуже подобаються такі безформні «кулі», «груші», так і дешево. Використовую для читання та релаксації, а гості іноді сперечаються, хто буде сидіти на пуфику, а кому дістанеться стілець.
Рената,19 роківНещодавно у свого знайомого побачила пуфик у вітальні – такий кубик м'який, а зверху - стільниця. Ми дивилися кіно, пили каву, мені сподобалося. Шукала такий же, знайшла схожий, але іншого кольору. У нас в Москві дорожче, ніж в Санкт-Петербурзі, тому замовляла там. На сімейній раді вирішили купити ще один – одного на нашу сім'ю з 5 осіб замало!
Анатолій, 49 роківМи купили пуфик для передпокою, робили на замовлення. Ковані основа і м'яке сидіння з тайським візерунком тканини. Заходиш в будинок – і відразу видно, що в передпокої затишок і порядок. Там і полички, і кишені для ключів – пуф ідеально вписався. Дуже зручно знімати взуття на такий банкетці. Дружина задоволена – річ функціональна, гармонує з інтер'єром.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!