GSM-сигналізація для дому та дачі. Рейтинг дротяних і безпровідних охоронних систем з модулем GSM

Кожен свідомий господар дбає про своє особисте майно, і його захист стає пріоритетним завданням. Це особливо актуально для власників котеджів, дач і просто приватних будинків, але не зайвою система захисту і в квартирі. Вирішити це завдання допоможе домашня сигналізація GSM, яка відправляє оповіщення власнику.

Охоронні системи GSM-сигналізації для дому

Сигналізація з GSM модулем – спеціальна система захисту, яка сповіщає зацікавлених осіб про проникнення сторонніх осіб на територію житла. Передача повідомлення через канал стільникового зв'язку, що забезпечує швидке отримання власником або охоронним пунктом даних. Охоронна сигналізація GSM може повідомити власника про:

  • вимкнення газу, електрики;
  • задимленості в кімнаті (пожежна охорона);
  • зниження температури в будинку;
  • витік газу, води.

Дорогі, високофункціональні системи захисту здатні дистанційно включати різні пристрої, до яких вони підключені, наприклад, світильники, обігрівач. Ґрунтується принцип роботи цих сигналізацій на здатності різних датчиків, які були встановлені в приміщенні, вловлювати зміни, руху в будинку або інші явища. Дані відразу передаються на блок управління, який аналізують отриману інформацію, і при необхідності через GSM-модуль для сигналізації відправляє господареві повідомлення на телефон з відповідним текстом.

Такі сполучення називаються «тривожними», передаватися на мобільний власника вони можуть декількома способами:

  • мовними повідомленнями (голосовий зв'язок);
  • смс;
  • ММС або за допомогою GPRS каналу (присутній відео/аудіо інформація).

У даних систем захисту може бути різна комплектація, якщо, наприклад, необхідно не тільки встановити датчики, але і проводити відеоспостереження. У стандартний набір GSM-сигналізації входять наступні елементи:

  • блок керування, в який вбудований GSM-модуль зв'язку;
  • датчики різних типів;
  • антена GSM (зовнішня, для кращого прийому);
  • автономні сигнальні пристрої: прожектори, сирени і т. д.;
  • запасний блок живлення (батарейки/акумулятор).

Самими недорогими, простими в налагодженні та встановлення вважаються варіанти у вигляді окремого блоку з автономним живленням. У ньому розміщений модуль передачі повідомлення, датчики звуку і/або руху. Елементи системи захисту, які фіксують рухи, можуть не тільки відправити повідомлення, але і включити освітлення або сирену. Ставлять датчики, як правило, в місцях, де найбільш висока ймовірність проникнення зловмисників.

Автономна GSM-сигналізація

Даний вид захисту живиться від спеціальних акумуляторів і не під'єднаний до загальної мережі живлення, що ускладнює його відключення. Як правило, використовують акумуляторні батареї на 12 або 6 вольт. Працює система захисту не менше року у всіх якісних виробників, наприклад, Radsel, Sapsan, Страж. Автономна GSM-сигналізація може включити строб-спалах, подати звукові, світлові сигнали, якщо сталося несанкціоноване проникнення. При наявності в системі відеореєстратора відбувається запис правопорушення.

Цей вид GSM-сигналізації контролюється спеціальним пультом з клавіатурою, яка підключається до панелі. При виборі такої системи захисту треба враховувати такі моменти:

  1. Плюси. Відеокамера допоможе ідентифікувати злочинця, а звукові, світлові сигнали привернуть увагу господаря і сусідів.
  2. Мінуси. При окремому використанні володіє низькою функціональністю, тому рекомендується встановлювати разом з лазерами на ділянці або іншими додатковими засобами захисту.

Безпровідна GSM сигналізація для будинку

Головним елементом цього комплексу виступає датчик, який здатний реєструвати зміни в навколишньому середовищі. Коли відбувається щось, що розцінюється як небезпека, прилад активує тривогу, передає повідомлення власнику. Безпровідна GSM сигналізація для будинку включає сирену, світло, а модуль зв'язку надсилає на запрограмований номер СМС.

Комплектація системи може бути різною, є можливість замовити установку під ключ разом з камерою, пожежною сигналізацією, записом звуку. Вартість буде вище, але власник зможе отримати на телефон одразу відео, на якому видно зловмисника. Подивитися, що відбувається в оселі, можна просто за допомогою відправки СМС. Ця система володіє такими перевагами і недоліками:

  1. Плюси. Проста установка, додаткового монтажу комунікацій не потрібно. Можна доповнити комплекс додатковими датчиками, щоб розширити спектр відстеження та фіксації. Проста Настройка, можна виконувати керування системою за допомогою повідомлень.
  2. Мінуси. Працює модуль відправки GSM тільки в зоні покриття оператора. Залежить працездатність захисту від дальності передачі сигналу між детектором та контроль-приладом. З даною проблемою можна боротися за допомогою підсилювача сигналу.

Провідна GSM-сигналізація для будинку

Зв'язок між елементами в цьому випадку відбувається не за допомогою радіосигналу, а проводів. Це створює деякі складності, якщо будівництво вже закінчено. Прокладка проводів займе більше часу знадобиться проводити ремонтні роботи (в деяких випадках). Провідна GSM-сигналізація для будинку працює за тим же принципом: датчик фіксує зміни і відправляє сигнал на пульт, далі система господаря сповіщає про подію за допомогою СМС. Достоїнства і недоліки цього варіанту:

  1. Плюси. Висока захищеність, надійність об'єкта, оперативне спрацьовування.
  2. Мінуси. Комплект містить дроти, які необхідно заховати в стінках, тому установку потрібно проводити на етапі будівництва. Для новачка процес монтажу буде складним.

Установка GSM-сигналізації

З кожним набором завжди іде інструкція, в якій описаний принцип установки, але рекомендується залучати для цих робіт спеціалізованих працівників. Це гарантує правильність налаштування системи захисту, підключення всіх елементів комплексу. Якщо ви неправильно прочитаєте опис та не так з'єднайте датчики, в потрібний момент захист просто не спрацює. Установка GSM-сигналізації відбувається наступним чином:

  1. Проводиться вивчення території, позначаються місця встановлення.
  2. Клієнт підписує узгоджений договір зі службою, яка відповідає за безпеку майна і будинку.
  3. Фахівці виконують синхронізацію панелі контролю і датчиків.
  4. В керуючий блок вводяться номери, які будуть проінформовані про всі події.
  5. В прихованому місці будинку монтується панель контролю.
  6. Далі встановлюють бездротові датчики.
  7. На фасаді монтують сирену, тривожну лампу і під'єднують до панелі.
  8. Перевіряється коректність роботи датчиків, при необхідно виконується коригування.
  9. Власник будинку отримає керуючий пульт і інструкцію по використанню сигналізації.

Огляд GSM-сигналізацій для будинку

Рейтинг моделей таких захисних систем умовний, тому що комплекси підходять для різних цілей. Деякі більш успішно використовуються в гаражах і виробничих приміщеннях, інші добре зарекомендували себе в котеджах і дачах. Огляд GSM-сигналізацій, які отримали хороші відгуки від власників приватних будинків:

  1. Дача 01. Це скорочена назва моделі GSM MMS TAVR. Це просто, недороге рішення для захисту від проникнення зловмисників. Працює в автономному режимі система близько року. Застосовується дана захист при температурному режимі від -20 до +60 градусів за Цельсієм.
  2. Дача 02. Вдосконалений варіант вищеописаної моделі GSM-сигналізації.
  3. Страж S200 MMS. Ще одна популярна модель серед дачників. Вважається оптимальним варіантом для заміського будинку, живиться від мережі, але при відключенні світла може в автономному режимі пропрацювати до 12 годин.
  4. Express. Сигналізація добре підходить для невеликих будиночків, гаражів. Автономна робота системи – 6 місяців. Пристрій невелике, може бути доповнено іншими датчиками.

Вибір GSM-сигналізації

Підібрати оптимальний варіант комплектації системи захисту для вашого майна допоможуть фахівці охоронної служби. Самостійно недосвідченому людині це буде зробити складно. Вибір GSM-сигналізації, яку слід купити, повинен ґрунтуватися на таких пунктах:

  1. Хороша захист не може коштувати дешево.
  2. Враховуйте потужність передачі сигналу.
  3. Краще купити варіант з можливістю доповнити комплекс.
  4. Плюсом будуть додаткові функції системи.
  5. Чи відповідає ціна якості.
  6. Враховуйте, де буде застосовуватися дана захист.
  7. Виготовлений корпус.

Ціна на GSM-сигналізацію для дому

Каталог продукції досить великий, тому розкид цін на GSM-сигналізації відчутний. Важливо підібрати такий варіант системи, який би на 100% виконував свої функції і при цьому не бив по кишені. Найвигідніша продаж відбувається на спеціалізованих сайтах, тому краще купити в інтернет-магазині прилад. GSM-сигналізація для дому – ціна на популярні фірми:

  1. Novus. Середня ціна на захисне обладнання компанії становить 90 000 рублів.
  2. ELDES JSC. Виробник знаходиться в Європі, ціна на GSM-сигналізацію знаходиться в діапазоні від 10 000 грн. і вище.
  3. Sapsan. Продукція російського виробництва, встановлюється легко. Ціна сигналізації становить від 6000 до 14 000 рублів.
  4. Falcon Eye. Ця фірма виробляє всі види систем захисту, вартість GSM-сигналізації становить від 7 000 грн.

Дізнайтеся,як відкрити ММС-повідомлення на телефоні.

Відео: GSM-сигналізація для будинку своїми руками

GSM сигналізація своїми руками.

Відгуки

Микола, 43 рокиМинулої зими в будинок влізли злодії (нас не було), після цього встановив собі безпровідну GSM-сигналізацію. Система зищаты відмінна, але іноді спрацьовує помилково, тому на 1 смс не реагую. Дзвоню сусідам, коли приходить 2-3 повідомлення. Іноді датчики ловлять рух за вікном, тому краще направляти їх вздовж, а не прямо на вулицю.
Андрій, 30 роківПереїхали з сім'єю в приватний будинок, відразу ж встановив GSM-сигналізацію. Пульт системи відправляв повідомлення мені і відразу ж в службу охорони. Один раз до нас намагалися залізти, оперативники приїхали дуже швидко. Після цього всі навколо знали, що у нас стоїть сигналізація і більше таких прецедентів не було. Працює від мережі, при вимкненому світлі – 12 годин.
Сергій, 35 роківВкрай не рекомендую брати китайські GSM-сигналізації. Прийшла посилка, після установки відразу ж не працював один брелок, а через 2 місяці зламався датчик на двері. Довелося міняти систему захисту, цього разу взяли Сапсан. Датчиків багато, працює стабільно, потрібно тільки правильно встановити сигналізацію, щоб не було помилкових спрацьовувань.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!