Тримач для балдахіна на дитячу ліжечко

З давніх часів над колискою немовлят влаштовували красиві конструкції з яскравих фіранок з мереживами для додання затишку. Сьогодні вони, еволюціонувавши в балдахіни – пологи, що закривають люльку – продовжують виконувати цю функцію, завдяки різним власникам.

Що таке тримач для балдахіна

Тканина кріпиться на колиску спеціальними утримувачами – міцними пластиковими опорами або металевими кронштейнами. Вони являють собою кільце або овал на порожнистої трубки (стійці) з пристосуванням для кріплення до колиски, можуть мати різну форму. Вибір потрібного пристрою залежить від бажання споживача, висоту кріплення можна регулювати.

Закріпити полог без пристрою неможливо. Крім того, спальне місце з ним гарно виглядає. Користь від навісу і в іншому, адже він одночасно стає:

  • захистом від яскравого світла, протягів, надокучливих комах;
  • фільтром від пилу, що провокує алергію;
  • охороною від стороннього погляду.

Різновиди

Тримач для балдахіна на дитячу ліжечко розрізняють по виду кріплення:

  1. Розташований посередині широкої спинки. Такий вид більш доцільний для захисту новонароджених малюків, підходить і при розміщенні колиски стороною з кріпленням до стіни кімнати.
  2. У головах. Такий вид опори встановлюють дітям старше. Ложе ставиться вузькою стороною до стіни. Тканина фіксується в головах і прикриває лише верхню частину колиски, чим забезпечується доступ дитини до зовнішнього світу.
  3. Встановлений по периметру колиски. Цей тип підійде для діток, які сплять в колисках без захисних бортиків. Пристрій включає 4 держателя по кутах і раму, яка фіксує тканина.

Якщо говорити про типи, то тримач для балдахіна виділяють ще за таким принципом:

  1. Підлогові. Довгі тканини розміщують на конструкцію, зафіксованому в підлозі. Недолік такої фіксації – колиска переміщати можна.
  2. Стельові. Довгі тканини кріпляться в стелю, а тому пересувати люльку не вийде.
  3. Настінні. Вони дозволяють вибирати будь-яку довжину тканин, є стаціонарним виглядом.

Тримач за формою буває:

  • овальний;
  • прямокутний (з п-подібним чи г-подібним кронштейном).

Як вибрати тримач для балдахіна на дитячу ліжечко

У кожному разі виходить оригінальна конструкція у вигляді стильного декоративного елемента, за допомогою якого можна створити в кімнаті казковий інтер'єр:

  • для хлопчика – маленький красивий лицарський замок або казковий повітряний кораблик;
  • для дівчинки – розкішне ложе принцеси, яскравий затишний намет в турецькому стилі або формі ромашки.

Тримач для балдахіна на ліжечко розрізняються по виду кріплення. Який вибрати – рішення залишається за батьками. Спочатку треба визначитися, який навіс ви хочете встановити. Варто подивитися фото в інтернеті, почитати відгуки, поцікавитися різними ідеями, включити свою фантазію. Якщо захочете самі зробити захисне прикраса на колиску малюка, виберіть форму навісу (круглий, прямокутний), а під нього підбирайте пристрій.

Кріплення для балдахіна

Можна купити в магазині дитячих товарів, замовити через інтернет-магазин. Ціни на вироби різняться в залежності від якості, форми, кріпильних матеріалів. Вони коливаються від 130 руб. до 300 руб. і більше. Ціна залежить і від розмірів виробу, виробників, серед яких вітчизняні та європейські виробники. Крім того, можна купити готовий навіс з кріпленням, і навіть з комплектом постільної білизни, чудово доповнює дизайн всієї кімнати. Його ціна залежить від матеріалу, використаного на пошиття полога, а також від складності виробу.

Як повісити балдахін – інструкція

Якщо ви купили конструкцію у магазині, перевірте по комплектації кріплення для балдахіна. Почитайте інструкцію до нього. Спочатку потрібна установка кріплення. Алгоритм дій:

  • Металеву стійку гвинтами прикріпіть до верхньої перекладини колиски. Гвинти треба закрутити так, щоб конструкція не звалилася.
  • Овал з загнутими «вусами» вставляйте в отвір штатива (стійки).

Можна повісити балдахін різними способами, все залежить від того, роз'ємне або нероз'ємне кільце на кріпленні:

  1. Якщо кільце роз'ємне, овал треба витягнути з стійки. На полог пришивається куліска, через яку легко просовується один з вусиків кільця. Одягнувши навіс, кільце вставити у стійку.
  2. Якщо кільце нероз'ємне, куліска не потрібна. Тканина прив'язується до кільця мотузочками-зав'язками.
  3. Тканину можна просто накинути зверху овалу і красиво розправити уздовж бічних спинок люльки.

Відео

Збірка кронштейна для дитячого ліжечка

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!