Бурштинова кислота для кімнатних рослин: застосування

Завдяки широкому спектру корисних властивостей бурштинову кислоту часто застосовують для догляду за кімнатними рослинами. Нормалізація природної мікрофлори грунту, регулювання росту квітів, допомога засвоєння корисних речовин, захист від надмірної вологості, перегріву – все це заслуги невеликих кристалів кислоти.

Чим корисна бурштинова кислота для квітів

Відомо, що бурштинова кислота для кімнатних рослин життєво необхідна. Речовина присутня у більшості з них і інтенсивно витрачається в період росту, при знаходженні в несприятливих умовах. Тому додаткові дози цього засоби сприяють підвищенню тонусу і здатності протистояти патогенних чинників. Відомо, що рання, своєчасна обробка молодого рослини при активному зростанні є ефективною.

Що таке бурштинова кислота? Це корисна добавка для зростання, але ні в якому разі не добриво. В її розчині можна замочувати насіння. Також вона придатна в якості лікарського засобу для загнивають коріння. Негативних і побічних проявів від бурштинової кислоти для кімнатних рослин не виявлено, тому можна не боятися її використовувати скрізь. Її корисні властивості:

  • руйнування токсичних речовин, бактерій у грунті;
  • підвищення імунітету: після тривалого застосування квітка стає стійкішим до дії шкідників;
  • підвищення вмісту хлорофілу в листках при поливі рослин водою з додаванням стимулятора;
  • очищення грунту від солей важких металів, ПАР, пестицидів і т. д.;
  • результативне засвоєння поживних речовин у період цвітіння;
  • поліпшення росту насіння після замочування.

Як застосовувати

Для розчину необхідно взяти 1 л теплої води і 1 г порошку. Отриманий концентрат зберігається не більше трьох днів, потім він втрачає всі свої властивості. Для профілактики і обприскування здорових стебел і листя рекомендується більш слабкий розчин – 1 г на 2 л, а при серйозних проблемах – 1г на 0,5 л. Нижче представлені різні варіанти застосування концентрату:

  1. Для обприскування здорових рослин, щоб допомагати зростанню. Використовувати раз на місяць.
  2. Реанімація потерпілих квітів. Ушкоджені частини рослини обприскують по мірі необхідності, щодня або рідше.
  3. В якості стимулятора росту насіння. Янтарна кислота в садівництві використовується для замочування насіння: їх необхідно замочити в розчині на добу, після чого просушити перед садінням.
  4. Активація розвитку коренів. Необхідно замочити коріння на 1-4 год, в залежності від стану системи.
  5. Для наростання пагонів. Необхідно обприскати двічі протягом 3 тижнів.
  6. Для збільшення вироблення хлорофілу в листках. Обприскування проводити один раз на місяць.

Запобіжні заходи

Бурштинова кислота для рослин цілком безпечна навіть при перевищенні дозування, росток при цьому не постраждає. Препарат абсолютно не токсичний, нешкідливий для людей і тварин. При попаданні на подразнену шкіру людини або на слизову може викликати запалення, але лише в рідкісних випадках. При таких проявах необхідно терміново промити місце попадання теплою водою. Застосування розчину має бути не частіше одного разу за 2-3 тижні.

Відео: бурштинова кислота для орхідей

Бурштинова Кислота для орхідей succinic acid

Відгуки

Ганна, 56 роківВикористовую це засіб для замочування насіння вже багато років. Роблю так: замочую їх на добу, потім через тонку марлю зливаю воду і залишаю їх на ній же просушитись. Потім высеиваю, як годиться. Можу похвалитися: у мене сходить практично все, чого не можу сказати про сусідів, яким лінь возитися. Не знаю, завдяки йому, чи ні, але результат є.
Валентин, 61 рікЯ завжди поливав і буду поливати свої рослини на ділянці розчином з кислотою. Результат мене тішить, метушні з нею трохи. Чув, що вона вимиває всяку гидоту з грунту, буду сподіватися, що так і є. Гірше не буде, тому користуюся і іншим раджу. Насіння теж замочую, але не завжди. Дружина кімнатні квіти обприскує і поливає, якщо в'януть раптом.
Ірина, 37 роківБурштинова кислота для кімнатних рослин підходить відмінно. Її мені порадили в квітковому магазині, як засіб, чим підгодовувати квіти, коли я купувала орхідеї, яких у мене багато. Цьому моєму захопленню вже 10 років, але я й не припускала, що поліпшити стан моїх примхливих квітів можна з допомогою цього засобу, яким я обприскую їх раз на місяць. Ніяких більше повядших гілочок і листочків, ідеальний стан!
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!