Браслет шамбала: як плести своїми руками

Сьогодні можна знайти безліч різних прикрас, які являють собою не просту біжутерію, а мають особливе значення для людини. Так, браслет шамбала (shamballa) є справжнім амулетом, привезених з Тибету, і плетуть його, використовуючи натуральні камені, кристали або звичайні намистини, в які закладається певний сенс.

Що таке браслет Шамбала

Шамбала – це свого роду талісман, який носять і плетуть тибетські ченці. Вважається, що з його допомогою людина здатна знайти душевну гармонію з навколишнім світом, створюючи енергетичну захист від злих духів. Браслет є універсальним, його можуть носити як жінки, так і чоловіки. З вигляду являє собою шнурок, який особливим чином переплітається з намистинами зі скла, пластику або натуральних каменів, що робить прикраса ще більш «сильним» у своїх магічних властивостях.

Історія виникнення

Шамбалою називають міфічну країну, яка нібито знаходиться в Тибеті. Вхід туди дозволений тільки тим, хто пізнав суть світобудови і живе в повній гармонії з собою і навколишнім світом. Так, для буддійських ченців завжди був вільний доступ в цю країну, і за легендою вони перші почали плести ці браслети, вкладаючи в них особливий сенс.

Шамбала складається з дев'яти простих вузлів, які за легендою символізують віру. Число це було обрано не випадково: саме дев'ять вузликів здатні захистити людину від впливу злих духів. Ченці перебирають їх по черзі, як чотки, читаючи молитви на кожен. Вже пізніше шамбала потрапила в культуру Індії, де браслету приписали нові значення: у нього стали вплітати намистини, робити з різних матеріалів і надавати нові значення. Так шамбала стала не тільки амулетом для очищення енергетики, але і здоров'я.

Значення за знаком Зодіаку

Вибір такого оберега за знаком Зодіаку ґрунтується на тому, камені або намистини якого кольору вплетені в браслет. Кожен має свої певні властивості і працює сильніше, будучи в руках «правильного» власника:

  • Овнам підійдуть неяскраві червоні відтінки, прозорі, напівпрозорі камені;
  • Тельцям допоможуть досягти бажаного будь-які відтінки зеленого кольору;
  • Близнюкам більше по душі неоднорідне забарвлення, поєднання кількох тонів, наприклад, комбінація каміння білого, блакитного, салатового, жовтого кольору;
  • для Раків немає нічого краще, ніж теплі пастельні відтінки. Перловий, ніжно-рожевий, молочний;
  • Леви воліють символи жовтого і помаранчевого кольорів;
  • Дівам підходять всі відтінки сірого кольору, перлинні тони, прозорі мінерали;
  • Ваги заживуть повноцінним життям, якщо виберуть ніжні рожеві, персикові камені, неяскраві відтінки жовтого, зеленого кольорів;
  • Скорпіонам допоможе насичений і глибокий червоний колір, темно-сині, чорні тони;
  • Стрільці можуть розраховувати на яскраво-сині тони, червоні, фіолетово-червоні;
  • Козероги будуть щасливі, якщо темні тони в будь-якому їх поєднанні опиняться в шамбалі;
  • для Водоліїв переважні всі відтінки блакитного, світло-синього кольорів;
  • Рибам припадуть до душі блакитні, лілові, фіолетові кольори, білий, жовтий, рожевий перли, мінерали зелених відтінків.

Як правильно носити

В наші дні шамбали носять багато людей, в тому числі знаменитості. Браслет настільки універсальний, що навряд чи здатний зіпсувати вибраний вами туалет. Здавна вважалося, що надягати його можна тільки на праве зап'ястя, проте з часом це правило опускається і носять амулет на обох руках. Головною особливістю залишилося лише одне: браслет повинен вперше надіти на руку той чоловік, який щиро любить вас і бажає вам тільки щастя. Ось тоді прикраса запрацює в повну силу, а потім принесе своєму власнику тільки удачу.

Як плести

Зробити шамбалу своїми руками не представляє ніякої складності. Головне, щоб під рукою були необхідні матеріали та інструменти. Для одного браслета середнього розміру (на діаметр зап'ястя 16-18 см) вам потрібно 2 метри вощеного шнура будь забарвлення, 9 намистин. Для прикраси можна використовувати металеву фурнітуру. Бажано, щоб колір шнура перегукувався з забарвленням намистин, тоді браслет буде виглядати гармонійно. Перед початком плетіння підготуйте інструменти: ножиці, клей або лак, англійські шпильки.

Техніка плетіння шамбали являє собою зав'язування вузликів, при цьому всі вони повинні бути рівними і акуратними. Шамбала буває одинарною, подвійний або навіть потрійний. Як тільки ви навчитеся робити найпростіший варіант браслета, то у вас вийде будь-який інший. Зверніть увагу, що вощений шнур повинен спокійно проходити через отвір в бусинці.

Браслет Шамбала своїми руками

Перш ніж приступити до плетіння амулета, необхідно створити відповідну обстановку. Робити браслет шамбалу найкраще з гарним настроєм, там, де ніхто не буде вам заважати або збивати з думки. Важливо вкласти в майбутній талісман якомога більше любові та позитивної енергетики незалежно від того, кому ви його робите.

Простий браслет

Техніка плетіння браслета дуже проста, особливо, якщо вам знайомі вузли макраме. Як зробити шамбалу своїми руками

  1. Від шнура завдовжки 2 м відріжте основу – приблизно 35 див.
  2. Спочатку нанизують намистини на короткий шнурок і закріплюють шпильками на подушці. Так буде зручніше працювати далі.
  3. Візьміть довгий шнурок, відступивши від краю 5 см і зав'яжіть вузлик так, щоб вільні нитки були однаковими по довжині.
  4. Почніть зав'язувати вузлики наступним чином: праву нитку покладіть поверх основи, створивши петлю праворуч і протягнувши під лівим шнуром, а ліву нитку проведіть під основою, вставте в праву петлю. Затягніть.
  5. Наступний вузлик повинен бути в точності протилежний першому: ліву нитку покладіть на основу і простягніть під правою, а праву нитку проведіть під основою і вставте в ліву петлю.
  6. Так зробіть ще 7-8 вузликів.
  7. Варто придивнути першу намистину, знову зав'яжіть 2-3 вузлика. Повторіть з усіма намистинами.
  8. Після останньої намистини знову зав'яжіть кілька вузлів поспіль (залежить від діаметру руки).
  9. Від'єднайте основу від подушки і з'єднайте кінці. Основа стала подвійною і на ній необхідно зробити ще кілька вузликів (5-6). Це і буде своєрідна застібка з регулюванням довжини браслета.
  10. Обріжте зайві кінці, а потім обов'язково змастіть їх прозорим лаком або клеєм.

Чоловічий браслет

Техніка плетіння браслета, призначеного чоловікові, нічим не відрізняється від жіночого варіанту. Приділити увагу варто лише матеріалами: чоловічі шамбали часто виконуються з шкіряних шнурів, в чорному кольорі з використанням темних натуральних каменів (з чорним агатом, гематитом, лабрадором) або відповідних намистин: черепа, кубики, матові намистини. Чоловічий браслет складно переплутати з жіночою, тому що виглядає брутальним, без зайвих стразів і багатоколірності.

Подвійна Шамбала

Подвійний браслет підійде тим, кому мало однієї ниточки намистин. Виглядає він дещо інакше, ніж його традиційний побратим, однак нітрохи не гірше. Плетіння шамбали дещо відрізняється від попереднього варіанту:

  1. Для основи беруться дві нитки довжиною 35 см і надівається за 9 намистин на кожну. Закріпіть основу шпильками до подушці.
  2. Відступивши від краю 6 см і зав'яжіть вузлик довгим шнуром.
  3. Зробіть 5-6 вузлів, як описано вище.
  4. Присуньте намистини і почніть обмотувати по спіралі весь набір лівою ниткою.
  5. Виконайте те ж саме з правим шнуром.
  6. Закріпити конструкцію допоможуть ще 5-6 вузликів, таких як на початку.
  7. Регульована застібка робиться вищеописаним способом.

Потрійна Шамбала

Ще один варіант амулета, зробленого своїми руками. Виріб буде виглядати дуже дорого, особливо, якщо використовувати намистини з натуральних каменів. Плетіння браслета шамбала з трьох рядів виглядає наступним чином:

  1. Вам знадобиться 3 шнура для основи і довгий шнур для обв'язки (приблизно 3 метри, його необхідно скласти вдвоє).
  2. Основу закріпіть, зав'язати на ній вузол довгою ниткою, відступивши від краю 5-6 див.
  3. На всі 3 основи надіньте намистини.
  4. Зробіть 4-5 вузлів подвійний ниткою.
  5. Після основного плетіння всіх разом шнурів, зробіть 4 вузлика на центральній нитки. Плести потрібно нитками, які ближче до центру.
  6. Варто придивнути ліву бусинку і оплетите лівими шнурами двома вузликами.
  7. Далі, варто придивнути праву і оплетите другу намистину праворуч.
  8. Третю намистину в центрі оплетите шнурами, які ближче до неї.
  9. Повторіть все те ж саме з рештою намистинами.
  10. В кінці повинна бути центральна намистина.
  11. Після неї зробіть ще 4-5 стандартних оплетений і закінчите все регульованою застібкою.

З натуральних каменів

Шамбали в основному роблять з натуральних каменів, тому що тільки так вони зможуть принести позитивну енергетику своєму власникові. З камінням слід звертатися дуже акуратно, не кидати, інакше вони можуть розколотися. Підбирати натуральні мінерали можна просто за кольором, за значенням або знаків Зодіаку. Браслети шамбала з камінням виходять дещо важче, ніж якщо вплітати в них звичайні пластикові намистини, однак вони будуть виглядати набагато красивіше і шляхетніше.

З літерами

Якщо ви хочете зробити комусь незвичайний подарунок з особливим значенням, то можна сплести шамбалу, використовуючи намистини-літери, з яких складаються будь-які слова. Якщо це коротке ім'я, то розбавити літери можна додатковою кількістю намистин відповідного розміру і кольору. Наявність ювелірних доповнень зробить браслет ще більш вишуканим.

Відео

Браслет з вузликами ШАМБАЛА | DIY Bracelet

DIY - Браслет Шамбала Наташі Шубної. Майстер-клас. Armband Schambala. Bracelet Shambhala

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!