Чистка кишечника від паразитів в домашніх умовах

Зараження гостриками, аскаридами, глистами і іншими паразитами – самі неприємні захворювання для людини. При правильному підході позбутися від них можна швидко і ефективно. Чистка кишечника від паразитів включає в себе різні процедури, прийом необхідних ліків, дотримання гігієни, відмова від певних продуктів харчування.

Як позбутися паразитів в організмі

Щоб вивести паразитів з організму, потрібно, по-перше, переконатися, що вони у вас є. Невиправдані чистки можуть завдати шкоди здоров'ю, навіть якщо здаються нешкідливими. Коли факт наявності інвазії встановлено, тоді можна звернутися до лікаря і перевіреним фармацевтичним методів або скористатися порадами народної медицини. Щоб ви не вибрали, по закінченні курсу чищення кишечника необхідно здати повторні аналізи для посвідчення в тому, що вона пройшла успішно і організм чистий.

Методи очищення

Більшість людей воліють для чищення таблетки, які може призначити фахівець після визначення виду гельмінта. Якщо ви не схвалюєте медикаментозне лікування – існує маса рецептів ліків з натуральних інгредієнтів, які можуть провести очищення організму. Загальний список методів очищення організму:

  • таблетки: гальмують процеси надходження глюкози глистам або викликають їх параліч;
  • рослинні препарати: очищають організм від паразитів, їх залишків тіл, продуктів життєдіяльності, токсинів;
  • ентеросорбенти як допоміжний засіб під час чищення організму;
  • народні рецепти з трав, овочів, цілющих масел.

Препарати від паразитів

Медикаментозні ліки від паразитів в кишечнику в країнах СНД відпускаються без рецептів, тому важливо чітко дотримуватися інструкцій і правильно підбирати препарат. Вони поділяються на блокуючі: Празиквантел, Альбендазол, Мебендазол і паралізують: Пірантел, Левамізол. Перша група активних речовин допомагає від стрічкових, круглих паразитів, сисун, друга – від круглих черв'яків. Найвідоміші назви – Ворміл, Пірантел, Вермокс, Немозол. Особливу обережність слід дотримуватися під час вагітності: більшість препаратів суворо заборонені.

Краплі для людей

В рідкій формі випускаються всі протиглисні ліки для тварин, але існують рослинні краплі від паразитів для людей. Серед них популярні Бактефорт, Антиглист Форте, Интоксик, Протокс. Курс лікування краплями більш тривалий, ніж таблетками – від одного до трьох місяців, але серед переваг – натуральність, нешкідливість, глибоке очищення всього організму.

Народні засоби

Глисти існують так само довго, як і люди, тож способів позбавлення від них знайдено чимало. Очищення організму від паразитів народними засобами добре тим, що воно не має побічних ефектів, не загрожує здоров'ю при передозуванні, практично не має протипоказань. Чистка повинна бути припинена тільки при виявленні алергічної реакції на певний компонент.

Часник

Часник проти паразитів – найпопулярніший засіб у народній медицині. Його можна використовувати для свічок: розчавити кілька зубчиків, залити кип'яченою водою, наполягати півгодини, потім намочити ватку отриманим розчином, загорнути в марлю і вставити в задній прохід. Другий варіант - прийом всередину: дві головки подрібнити і залити склянкою горілки, настоювати 2 тижні в темному прохолодному місці, приймати двічі на день до їжі по 1 столовій ложці) на протязі тижня.

Сода

Засіб підвищує лужність організму, тим самим позбавляючи гельмінтів простору життєдіяльності, тому очищення кишечника содою від непрошених гостей широко поширене в країнах СНД. Для повноцінного ефекту рекомендується одночасно приймати її перорально та ректально. Сода очищає товстий і тонкий кишечник, допомагає позбутися від більшості відомих видів гельмінтів. Така чистка показана у випадку наявності симптомів інвазії, безпричинна процедура може нашкодити організму.

Як пити соду від паразитів

Харчова сода нетоксична, але слід уникати передозувань, щоб не порушити баланс організму. Це шкідливо людям з хворобами шкт, діабет, у післяопераційний період. Чистка кишечника, правила прийому:

  • для початку – 0,2 ч. л. содового порошку на склянку теплої води;
  • пити 3 рази в день, потім кожен день підвищувати кількість порошку на 0,1, поки воно не дійде до половини чайної ложки;
  • з 4 по 7 день пити по 0,5 соди на склянку тричі на добу.

Содова клізма

Ректальна чистка проходить в 3 етапи: очищення кишечника водно-сольовим розчином (від літра до двох, залежно від віку), безпосередньо содова клізма і повторне очищення. Для содової рідини необхідно змішати 800 мл кип'яченої води з однією столовою ложкою соди, нагріти до 40 градусів, ввести в анус, затримати всередині на півгодини. У другій розчин для очищення після процедури додають сік лимона, крім солі (1 ч. л. на літр рідини).

Евкаліпт

Комплекс включає в себе масляні, трав'яні клізми, прийом соку лимона внутрішньо та ректально. Евкаліптова чистка від паразитарної інвазії має високі показники ефективності згідно з відгуками пацієнтів. Для неї використовують свіже листя рослини, ефірне масло і натуральний лимонний сік. Тривалість – не більше 10 днів, результати з'являються на 3-4 день. При цьому весь процес чищення супроводжується слабкістю, зниженням апетиту, іноді – болем у животі.

Гарбузове насіння

Очищення насінням гарбуза відбувається так: насіння подрібнити в ступці разом з шкіркою, залити кип'яченою водою. Випити суміш натщесерце після пробудження за годину до їжі, розділивши на 7 прийомів, потім прийняти проносне і зробити клізму з сольовим розчином. Гарбузове насіння можна приймати разом з касторовою олією: 100 штук насіння з'їдати неочищеними за 4 рази протягом дня, через годину після кожного прийому випивати по 1 ч. л. касторки.

Пижмо

Вона входить до складу всіх лікарських тройчаток, приймається перорально і в клізмах. Пижмо проти паразитів довела ефективність ще багато років тому, особливо добре ця чистка впливає на аскарид і гостриків, виводить з організму їх личинки і токсини. Як позбутися від глистів у кишечнику за допомогою настоянки пижма звичайного:

  • для дегельмінтизації органів ШКТ потрібно приготувати такий відвар: 20 г сухих квіток (2 ст. л.) залити літром окропу, залишити на дві години;
  • дорослим – випивати по півсклянки перед їжею 2 рази на день, дітям – по столовій ложці.

Лимон

Використання лимона від глистів дуже дієво як для очисних процедур, так і для профілактичних, які можна зробити щоденною звичкою: наприклад, випивати щоранку по склянці води з лимонним соком. Як протиглистовий інструмент, лимон використовують так: перекрутити в м'ясорубці або дрібно нарізати, залити склянкою гарячої води, настоювати 2 години, потім процідити і випити перед сном.

Також кашка з зерняток лимона з медом корисна для очищення. В процесі евкаліптової чищення лимон відіграє важливу роль, його треба пити в чистому вигляді і приймати ректально. Цей плід задіюється у багатьох інших методиках: окріп з його соком допомагає регенерації тканин, позбавлення організму від токсинів, зміцненні імунітету і загального тонусу.

Цибуля

Поряд з часником використовується і ріпчасту цибулю проти паразитів, особливо поширені його цілющі властивості в індійській медицині – аюрведі, яка довела протипаразитарні властивості цих овочів ще багато століть тому. Однак, якщо ви страждаєте проблемами з печінкою і нирками, астмою, алергією, поганий згортання крові, то цибульну чистку вам краще не проводити. Як приготувати настоянку цибулі від глистів: великі цибулини (2 шт.) дрібно нарізати, залити 500 мл окропу, настоювати добу, пити по півсклянки за півгодини до їжі, тричі на день протягом 4 днів.

Прополіс

Прополіс містить масу корисних для організму мікроелементів, фенольних сполук, амінокислот, що робить його дієвим і повністю натуральним засобом від одноклітинних паразитів (лямблій, токсоплазм). Пити прополіс від паразитів можна так: 1 ч. л. прополісу подрібнити, залити половиною склянки горілки, настоювати 2 тижні в закритій тарі, приймати натще по пів чайної ложки 2 тижні, потім перерва – 1 тиждень і ще 2 тижні лікування.

Продаються готові протиглисні ліки з прополісу: це натуральні продукти від бджільницьких компаній або фармацевтичні препарати, що мають цей компонент у складі. Це різні вітаміни, таблетки, порошки для розведення, креми, бальзами. Протипоказанням може бути тільки індивідуальна непереносимість продуктів бджільництва і алергія на мед.

Яблучний оцет

Для профілактики паразитарних інвазій, рекомендується вживати кислі продукти, до яких відноситься яблучний оцет, квашена капуста, мочені яблука, квас, збитень, свіжовичавлені соки. Окремо яблучний оцет від паразитів можна пити так: за півгодини до їжі, 3 рази на день (1 ч. л. оцту на склянку води), проводити процедуру, поки ознаки наявності глистів не перестануть з'являтися з каловими випорожненнями. Розчин для клізми: закип'ятити 2 літри води, остудити до кімнатної температури, додати 1 ст. л. оцту і 1 ч. л. солі, зробити клізму, утримувати хоча б 5 хвилин.

Коньяк

Для чищення паразитів коньяком знадобитися хороший коньяк, касторове масло і солодкий чай. Проводити чистку організму наступним чином: натщесерце випити 50 г коньяку і 50 г касторки, підігрітої на водяній бані. Через 10 хвилин можна запити солодким чаєм. Цей метод добре очищає товстий і тонкий кишечник, шлунок, позбавляє організм не тільки від паразитів та їх яєць, але і від застояної жовчі, токсинів, холестерину.

Протипоказання очищення організму

Існують певні протипоказання очищення кишечника в домашніх умовах. Про них краще проконсультуватися з лікарем заздалегідь, якщо хочете провести процедуру. Для підготовки рекомендується дотримуватися дієти за 2 тижні до курсу: вегетаріанську, низькокалорійну, з великою кількістю рідини і перших страв. В періоди вагітності і лактації самостійна чистка суворо заборонено, під час менструації – небажана.

Які хвороби можуть перешкодити звичайного очищення організму:

  • захворювання серця і судин, перенесений інфаркт, інсульт;
  • патологічні проблеми зі шлунком, нирками та ШЛУНКОВО – їх нормальна робота вкрай важлива під час чищення: печінкова та ниркова недостатність, виразка, гастрит;
  • грип, ГРВІ, підвищення температури у зв'язку із застудою, сезонними захворюваннями, інфекціями;
  • онкологія.

Відео

Швидка і повне очищення організму від шлаків і паразитів

Відгуки

Маргарита, 39 роківПроводила чистку за Семенової з гірким полином, полиновим маслом і травами. Там були ромашка, пижмо і дуб. Що можу сказати, з побічних ефектів було запаморочення, сильне нервове збудження, слабкість, сонливість. Але результат – це дійсно шок. Довгий час була під враженням від того, як паразити виходили з мене.
Ірина, 34 рокиНе знаю, звідки у всіх береться стільки паразитичних мікроорганізмів, я зробила вже 2 різні чищення організму – полинову і лушпиння, все ще нічого. То чи не намагаюся, то їх там немає (всі методи чищення начебто перевірені). Не знаю навіть, що сказати – не їжте брудними руками, бережіть організм і все буде добре. У дитини чистка теж паразитів не виявила.
Кирило, 40 роківУ мене були болі в печінці та висипання на шкірі типу кропив'янки, лікар сказав, що можливо це через паразитів. Я пропив цілий курс таблеток, не знаю, чи допомогли вони, симптоми пройшли, в калі нічого не побачив. Хочу зробити ще домашню чистку касторкою і коньяком, цей шлях бачиться більш приємним, або імбир спробую. Хоча кажуть, що ці методи не з легких. Перевіримо.
Марина, 42 рокиЯ у Малахова бачила опис чищення Чингісхана, якої він лікував воїнів. Там треба їсти багато часнику, робити клізми з ромашкою, все це на ніч і вранці, натщесерце. Є тривалий і швидкий варіант. Хочу спробувати, але ніяк не наважуюсь, страшно. Боюся, що побачу якогось паразита і залишиться надовго огиду до свого організму, тіла.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!