Модні шапки 2018-2019 року: як вибрати за формою обличчя, дизайну і вартості

Мода сьогодні цілком демократична. Завдяки величезній кількості стилів в одязі людина може створити безліч образів. Проявивши творчий підхід у підборі одягу та аксесуарів, кожен буде відчувати себе комфортно. У холодну пору року головний убір виконує функцію збереження тепла і гармонійно завершує створений образ. Новий зимовий сезон пропонує величезний вибір моделей модних шапок 2018-2019 року для чоловіків, жінок, молоді та людей зрілого віку.

Моделі шапок 2018-2019

Осінньо-зимовий сезон 2018-2019 року пропонує величезний вибір головних уборів для людей будь-якого віку, різних уподобань. Тренд 2019 року – поєднання демократичного стилю і комфорту. Щоб виглядати модно і захистити себе від холоднечі, подивіться на ідеї дизайнерів:

  • Жінок порадує зміна образу за допомогою головних уборів – від ділового до гламурного, від романтичного до креативного. Модні шапки 2018-2019 року, виконані з пряжі, фетру, оксамиту, хутра тощо, відповідаючи всім смакам модниць. Їх легко підібрати під верхній одяг.
  • У цьому сезоні мегамодно прикрашати головні убори аксесуарами. Це велике поле для творчої фантазії модниць. Звичайна шапочка змінюється до невпізнанності, якщо для неї вміло підібрані елементи декору.
  • Модні жіночі шапки 2019 року запропоновані в різних кольорах – від пастельних тонів, строгих чорного і білого, до оригінальних і навіть вибухових яскравих фарб.

Які варіанти вважаються модними для чоловіків цієї зими:

  1. Як і раніше популярні суворі однотонні в'язані облягаючі шапочки.
  2. Моделі зі шкіри, хутра, фетру допоможуть чоловікам виглядати стильно за будь-якої погоди.
  3. Експериментатори-чоловіки вибирають яскраві, з візерунками, з помпонами, з етнічними мотивами моделі керуючись власним стилем.

Для жінок

Зимові в'язані шапки цієї зими, як і раніше залишаються в тренді. Трикотажні, пов'язані спицями або гачком вручну, вони здатні довести будь-який наряд до досконалості, особливо в парі з ефектним шарфом. Сучасний стиль толерантний як до витонченої м'якої, так і до великої або грубуватою в'язці. Об'ємна в'язка для шапочок, шарфів застосовується, якщо їх поєднувати з одягом для заміських прогулянок, але доречна і в міському стилі.

Трикотажні бандани – хороший вибір, якщо ви не справляєтеся з шалями та хустками, не любите обтяжувати себе, зав'язуючи по кілька разів вузли на великих полотнах перед виходом з приміщення. Ці моделі, як і вовняні «смужки», не тільки прикривають вушка. Вони добре виглядають під спортивні куртки, класичні пальто, роблять образ жіночним.

Кашкет в'язана великою в'язкою гачком виглядає дуже ефектно. Її округлий неширокий козирок від скроні до скроні підходять для будь-якого типу обличчя. І це ще не всі фасони в'язаних шапок 2018-2019 року – ви здивуєтеся, але в цьому сезоні популярні:

  • тюрбани;
  • шапки з помпонами;
  • берети;
  • снуди;
  • біні;
  • моделі з «вушками»;
  • капоры;
  • фасони з «косами».

Мода осені-зими 2018-2019 особливу увагу звертає на берети. Класичні, вишукані, гламурні, що викликають речі покликані змінити образ жінки. Хутряні моделі допоможуть зігрітися. Хоча б одну таку бажано мати будь-якій жінці. Не обов'язково, щоб хутро було натуральним. Використовуються для пошиття і в'язання матеріали різноманітні. Доречні:

  1. вовна;
  2. шкіра;
  3. кашемір;
  4. оксамит;
  5. хутро;
  6. поєднання та комбінування матеріалів.

Вушанки, кубанки, берети з штучного хутра виглядають не гірше виробів з натурального хутра. Враховуючи модні тенденції дбайливого ставлення до природи і прийнятні ціни на штучні хутра, жінки відчувають себе цілком комфортно, вибравши таку модель. Якщо шапки-капелюшки з фетру – хіт цього сезону, то берети фетрові – безумовний хіт. Поєднують в собі елегантність, простоту, шарм, респектабельність, берети будуть незамінні у створенні практичного міського стилю і витонченого французького шику.

Для чоловіків

Популярні шапки для чоловіків – це ті, в яких вони відчувають себе комфортно, стильно, впевнено. Сезон осінь-зима 2018-2019 року пропонує моделі, які відповідають всім цим вимогам. Трикотажні шапочки, що повторюють форму голови, зручні при водінні автомобіля, однаково добре виглядають з пальто, спортивними куртками. Їх яскрава колірна гамма здатна допомогти чоловікові при простому фасоні виглядати модно, а якщо необхідно – екстравагантно. Що ще приміряти чоловікові:

  1. В'язані спицями вручну або прості трикотажні біні – подовжений фасон шапочок, що належить до стилю унісекс. Їх можна відвертати різними способами, формуючи новий образ.
  2. У тренді залишаються модні в'язані шапочки, прикрашені помпонами.
  3. Капелюхи з полями, великими і малими, кашкети, берети допоможуть представникам сильної статі виглядати злегка брутально.
  4. Як і раніше актуальні хутряні шапки-вушанки. Як варіант – з шкіряним верхом.
  5. Нові шапки малахай (з натурального хутра з довгим ворсом і хвостом ззаду) підкреслюють мужність, грунтовність.

З чим носити модні шапки 2018-2019

Жіноча шапка-чалма є стильним аксесуаром як для повсякденного носіння, так і для дорогих нарядів, тому що:

  • чудово виглядає з класичним пальто;
  • екстравагантно – з шкіряною курткою-косухою;
  • у поєднанні з шубою стане прекрасним доповненням ансамблю;
  • її колір може бути в тон верхньому одязі, відрізнятися від неї на кілька тонів і контрастувати з кольором, виступаючи головним акцентом образу жінки;
  • в'язана чалма підійде до необъемным курток, прямим або по фігурі;
  • вона не має вікових обмежень, але дамам постарше не варто прикрашати чалму яскравими аксесуарами.

Шапочка-біні хороша в жіночому стильному образі. Вона привабливо виглядає в чоловічому виконанні. Модні вязані шапки 2019 року не можна уявити без моделі подовженої форми,щільно прилягає до голови. Біні носили моделі подіуму, вона чудово вписується в образ міського стилю. Варіанти:

  1. Пов'язана великою в'язкою, ця модель добре поєднується з курткою-пуховиком або об'ємним полушубком.
  2. Тонка трикотажна біні вносить в ансамбль з класичного одягу нотки виклику і кокетства.
  3. Людям старше 40 років більш доречно її носити з куртками і джинсами.

Бере – універсальна модель. Підібрати відповідний колір, фасон і оформлення можна кожному:

  1. Фетровий, вовняної бере підходить класичного драповому пальто, в'язаний – куртці.
  2. Правильно підібраний шарф підкреслить французький стиль.
  3. Рукавички, сумка, бере в поєднанні здатні зробити стриманий і класичний жіночий образ неповторним.
  4. У цьому сезоні актуальні нестандартні деталі для декорування беретів: вуалетки, вишивки, брошки, елементи зі шкіри. Вибравши такий бере, потрібно розуміти, що сам по собі він вже є яскравим аксесуаром, тому інші елементи одягу мають бути стриманими.
  5. Пастельні світлі тони пряжі здатні освіжити колір обличчя.
  6. Червоний колір берета з пальто трапецієподібної форми створять романтичний образ для дівчини.

Дизайнерські

Колекції дизайнерських головних уборів 2018-2019 дивують різноманітністю. Модні в'язані шапочки, вироби з трикотажу, фетрові, хутряні моделі майстерно стилізовані аксесуарами. Фото модних журналів радують оригінальними фасонами. Чим простіше дизайн, тим дорожче матеріал, з якого виготовлено виріб – це закон всіх будинків моди:

  • Anna Sui пропонує витончені біні, вражаючі акуратністю і простотою, але неординарною колірною гамою. Вони добре поєднуються як з куртками, так і класичними пальто.
  • Ralph Lauren пропонує зимові в'язані шапки ручної роботи. Носити їх можна з чим завгодно, обмежень немає.
  • Calvin Klein декорує в'язані моделі з помпонами, «косами», «пензликами». Вони ідеально підходять до стьобаним пуховикам. Стиль «ретро» у виробах цього будинку моди з мохеру, ангори приваблює жіночністю, теплотою. Пальто до колін і одна таких моделей додасть дівчині елегантності.
  • Marc Jacobs використовує для колекцій фасони в'язаних шапочок у вигляді капелюшків з короткими, мило вигнутими полями, які добре виглядають з шубками.

Великі в'язані

Актуальними тенденціями сезону 2018-2019 є об'ємні візерунки, велика в'язка. Вони покликані підкреслити жіночу крихкість, візуально подовжити шию. Підказки:

  1. Ніжно виглядають шапки з градієнтом (плавним переходом кольору) пастельних тонів.
  2. Кашкет великої в'язки з м'яким козирком здатна кардинально змінити образ дівчини, поєднується з куртками, пальто.
  3. Стиль оверсайз закликає звернути увагу на теплу річ. Моделі великої в'язки відмінно виглядають з класичним пальто і звичайним пуховиком.
  4. Комплект з шапки, шарфа і рукавичок з товстої (об'ємної) пряжі виглядає просто приголомшливо, особливо на молодих і худеньких дівчат.

Хутряні

Головні убори з хутра крім естетичних якостей виконують своє основне призначення – захищати від вітру і холоду. Будь-якій людині, що живуть в географічних зонах з відчутно взимку, бажано мати хоча б одну теплу хутряну модель. Модні шапки 2018-2019 року представлені хутряними шапками-вушанками, кубанками, шарфами-капюшонами, малахай, беретами, чалмою та ін. Ці вироби носять із зимовими пальтами та куртками прямого або приталеного силуету. З шубами і пуховиками вони виглядають громіздко.

Шапки з помпоном

Зимові в'язані шапки з помпоном залишаються затребуваними в цьому сезоні. Аксесуар додає кожної моделі грайливості і ніжності. Ще кілька років тому помпони можна було побачити тільки на дитячих шапочках, а сьогодні моделі з ними носять і тінейджери, і люди старшого покоління. Асоціативне сприйняття помпонів як елемента дитинства робить їх такими популярними. Як носити:

  • Об'ємні помпони добре виглядають на моделях у формі шолома, шкарпетки. Цей елемент буває різної величини, іноді використовують відразу три помпона в моделі шапочки-шоломі.
  • Вязані берети, спортивні шапки, навіть капелюшки з вуаллю можуть мати помпони.
  • Як і в минулому сезоні, на піку популярності хутряні помпони. Фасони з помпонами носять з будь-якої зимової одягом.
  • Єдине обмеження – вік. Чоловікам і жінкам старше потрібно дуже уважно ставитися до підбору моделей з помпонами, щоб не виглядати комічно.

Яскраві

Яскраві кольори дозволяють собі носити люди, впевнені в собі, проявляють індивідуальність або ті, хто схильний до епатажу. Моделі в'язаних шапок для жінок і чоловіків, запропоновані в цьому сезоні, розраховані на будь-який смак. Яскраві шапочки виглядають ефектно, коли контрастують з колірною гамою одягу. При цьому стиль одягу може бути будь-яким: від спортивного до «ретро». У 2019 році основними колірними трендами є:

  1. жовтий первоцвіт (яскравий жовтий);
  2. травнева зелень;
  3. ляпіс синій (глибокий синій);
  4. полум'я (червоно-помаранчевий);
  5. рожевий тропічний (яскраво-рожевий);
  6. золотий.

Головні убори для жінок після 50 років

Чим старше стає жінка, тим ретельніше потрібно підходити до вибору одягу і головних уборів, щоб підкреслити індивідуальність і завуалювати деякі риси зовнішності – щічки, важкі повіки, загострилися вилиці. Колекція осінь-зима 2019 року пропонує жінкам після 50 років великий вибір виробів з фетру. За рахунок м'якої текстури і плавних контурів шапки-капелюшки підкреслюють жіночність, додають елегантність в образ жінки. Відмінно виглядають з пальто:

  • «таблетки»;
  • берети;
  • капелюшки з короткими полями .

В тренді фетрові капелюхи з широкими полями. Вони ефектно виглядають з шубою з короткого хутра. Модні вязані шапки 2019 року мають відповідні фасони для жінок після 50 років. Поради:

  1. Велику роль у виборі в'язаних фасонів для тих, кому за 50 грає колір пряжі. Необхідно вибирати світлі тони, які стануть вигідно відтіняти колір обличчя.
  2. Вироби великої в'язки не варто вибирати жінкам з круглим обличчям.
  3. До спортивного стилю одягу підійде біні.
  4. Зрілим жінкам не варто вибирати моделі з дешевими аксесуарами зі скла та пластмаси.

Універсальним головним убором є чалма. Вона личить дівчатам і жінкам. Цей аксесуар здатний надати образу жіночність і елегантність. Моделі відмінно виглядають як з пальто, так і з шубою. Модні хутряні шапки в 2018-2019 року набирають популярності. Врахуйте, що:

  • Жінкам за 50 бажано вибирати модель з коротким хутром.
  • Не потрібно купувати хутряні шапки складної конструкції, особливо повним жінкам невисокого росту.
  • Головні убори з хутра краще не носити з шубами. Вони будуть виглядати стильно з пальто і пуховиками нижче колін.

Як вибрати модну шапку 2018-2019

У виборі головного убору слід керуватися формою особи:

  • Овального типу обличчя підійдуть будь-які моделі.
  • Трикутного – фасони, що закривають чоло, шапочки-бандани, невеликі берети. Облягаючі шапочки краще пропускати повз своєї уваги.
  • Круглолицим жінкам більше підходять шапки з козирками і вилогами.
  • Квадратному типу обличчя йдуть спортивні фасони і шапки-вушанки.

Необхідно знати, що ріст і вага жінки теж грають роль при виборі модного головного убору. Широкі, об'ємні і плоскі моделі будуть до лиця високим і струнким дівчатам. Невисоким, повним жінкам такі фасони не варто вибирати. Довжина волосся не менш важливою при виборі. При коротких стрижках представницям прекрасної статі підійдуть шапки-вушанки, картузи, «казанки», спортивні шапочки. Довговолосим – берети, біні, кепі.

Відео

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!