Як з фатину зшити спідницю

Відомо, що фатин – повітряний, красивий матеріал, який настільки легкий, що нагадує хмару. З нього виходять пишні, об'ємні вироби. Дізнатися про те, як з фатину зшити спідницю, буде корисно тим, хто збирається на вечірку, дитяче свято або просто хоче додати в гардероб що-небудь незвичайне. Підійде образ з такою деталлю практично для кожного свята: Нового року, дня народження, для дівич-вечора. Можете виготовити таку спідницю замість весільної сукні, навіть використовувати шлейф.

Покрокові інструкції з викрійками з пошиття спідниць з фатину

Зшити фатиновую спідницю-сонце дуже просто. Якщо ви знаєте, як здійснювати пошиття такого виробу, то дотримуйтеся тією ж технологією, але зробіть її багатошаровою, щоб додати пишності. Якщо ж ви ніколи не шили схожих виробів, пишна спідниця з фатину своїми руками може стати вашим першим виробом. Існує безліч майстер-класів з фото, які допоможуть у набутті чудового, модного і оригінального предмета одягу, наприклад, спідниця-американка.

Як зробити пишну спідницю-пачку для дівчинки

Спідниця з фатину для дівчинки виготовляється за допомогою наступних матеріалів:

  • фатин;
  • гумка (ширина 2-2,5 см);
  • атласна стрічка (ширина 5 см);
  • ножиці;
  • шпильки;
  • сантиметрова стрічка;
  • простий олівець або крейда.

Покрокова інструкція, як зробити дитячу спідницю з фатину:

  1. Візьміть тканину і складіть її так, щоб сформувалося від 10 до 15 шарів. Нарізати фатин потрібно на 60-70 смужок, розмір яких – 20х50 див.
  2. Візьміть стільки гумки, щоб її довжина відповідала об'єму талії дитини, для якого робите спідницю, скоротити її на 4 див. Гумку зав'яжіть або скріпіть за допомогою нитки і голки, щоб утворилася коло. Потім надіньте її на спинку або ніжки стільця, щоб було зручно працювати.
  3. Візьміть одну тканинну смужку, складіть її навпіл і зав'яжіть на гумку, зробивши 2 вузли. Затягувати туго не потрібно (гумка не повинна бути перетягнутою). Поряд з першої аналогічно зав'язуйте другу смужку, продовжуйте діяти так і далі.
  4. Коли виріб буде готове, прикрасьте його атласним пояском, звернувши стрічку навпіл вздовж і протягнувши її через всі вузлики. Атлас можете зав'язати в бантик ззаду, збоку або спереду.
  5. Щоб зробити край предмета одягу рівним, складіть фатиновые смужки в хвостик, обріжте ножицями виступаючі кінчики.

Модель американка для дорослих

Для пошиття необхідно:

  • гумка;
  • атлас;
  • фатин.

Інструкція, як з фатину зшити пишну спідницю:

  1. Розрахуйте довжину воланів: виміряйте передбачувану довжину спідниці, починаючи від талії, потім розділіть отриманий результат на 3 – отримаєте потрібне значення. Верхній атласний ярус можете зробити трохи вже.
  2. Виріжте верхню оборку, вона повинна бути подвійною, по довжині дорівнює 2-м колах талії. Потім, наріжте 4 прямокутника для середньої частини виробу (довжина – 9 кіл талії) і 8 шарів нижньої частини (довжина – 13 кіл талії). Для обробки виріжте 26 шарів рюшів, довжиною 26 кіл талії.
  3. Верхню атласну частину потрібно скласти навпіл, проутюжить, скріпити ниткою по короткій стороні так, щоб залишилося місце для затягання гумки.
  4. Деталі для середньої частини зшийте з коротким сторонам і стягніть з верхньої частини. Готові оборки складіть одну на іншу і приметайте до нижньої частини атласного верху. Аналогічно вчинити і з нижніми складовими спідниці.
  5. Рюші потрібно скласти по три і пристрочите знизу вироби з лицьового і виворітного боку.
  6. Всуньте гумку по талії. Відкритий ділянку зашийте руками.

Багатошарова спідниця з фалдами в стилі Pettiskirts

Для того щоб зробити спідницю в цьому стилі, знадобиться:

  • флізелін – 0,5 м;
  • фатин – 8 м (шириною 1,5 м);
  • атлас – 50 см;
  • гумка (ширина 25 см);
  • стрічка атласна (для пояса).

Покрокова інструкція, як з фатину зшити красиву спідницю:

Майстер-клас по шиттю довгій спідниці фатиновой

Матеріали:

  1. Одну частину легкої тканини (5 м) розріжте на смуги шириною 7-10 див. частину на яруси по 11 див. Зрізи ярусів обробіть зигзагом на швейній машині.
  2. Смуги по 11 см зшийте між собою по вузькому краю і прострочіть так, щоб утворилося коло.
  3. Тканина, розрізану на 7-10 см, прісборьте з допомогою намітки машинною строчкою. Отримане пришийте до ярусах спідниці, сформованим раніше.
  4. Частина з атласу потрібно викроїти і з'єднати швом збоку, з вивороту зміцніть її з допомогою флізеліну.
  5. Пришити пояс і атласну стрічку, а потім скріпіть спідницю з фатину з атласної кокеткою. Виріб готовий.
    • фатин;
    • сатин (для основи);
    • стрічка шовкова;
    • флізелін;
    • ножиці;
    • нитки, голки.

Спідниця своїми руками з фатину – покрокова інструкція:

  1. Фатин розріжте на смужки шириною 15 див. Візьміть ту ж тканину більш м'якої текстури, виріжте стрічки по 10 см в ширину. Зрізи тканини обробіть за допомогою обметування. Стрічки з'єднайте разом, посередині прострочіть і стягніть – отримаєте рюші.
  2. З сатину виріжте кокетку прямокутної форми, для більшої щільності можете продублювати її флізеліном. Така заготовка повинна бути трохи більше обсягу стегон. Щоб сформувати кокетку, потрібно зшити бічні частини, верхню підвернути так, щоб вийшла куліска.
  3. В куліску повісьте пояс. Він може бути в тон або іншого, контрастного відтінку, з його допомогою буде регулюватися ширина предмета одягу.
  4. Прямокутники, вирізані з першого виду фатину, зшийте разом і зробіть збірку по верхній частині. До їх низу пришийте виготовлені раніше рюші. Частини спідниці пристрочите до кокетці так, щоб верхні частини прикривали нижні приблизно наполовину. Довжина готової спідниці регулюється кількістю ярусів, тобто, ви можете досягти будь-якої потрібної довжини.

Як цікаво прикрасити

Прикраси для фатиновой одягу можуть бути самими різними. Потрібно закрити негарну гумку атласною стрічкою. Можете нашити її просто смужкою або зав'язати красивий бант, наприклад, збоку. Красу і шарм виробу додадуть блискучі деталі: паєтки, бісер або стрази. Дрібні намистинки, пришиті по всій поверхні спідниці, створять ефект сніжинок або зірочок. З допомогою паєток можна нашивати цілі малюнки. Не бійтеся експериментувати, адже в підсумку ви отримаєте абсолютно ексклюзивну річ, якої більше немає ні у кого.

З чим носити

Фатиновая спідниця – річ універсальна, її дозволяється носити практично з чим завгодно. Головна вимога полягає в тому, щоб в образі була тільки одна об'ємна річ. В цьому випадку слід підбирати більш облягаючий верх, так як спідниця пишна. Ідеальним сусідом для такого об'ємного низу буде топ в обтяжку. Якщо ж ви віддаєте перевагу сорочки вільного крою, заправте її спідницю, а навколо талії помістіть пояс або ремінь. У міжсезоння такий низ буде гармонійно виглядати з водолазкою або джемпером, краще однотонними.

Цікаво виглядає ансамбль з спідниці-пачки світлих тонів і укороченого кардігана або блузки. Не менш шикарний образ ви отримаєте, об'єднавши балетний низ з джемпером з вовни. При цьому пам'ятайте, що якщо ви вибрали різні фактури, кольору повинні бути однаковими. Фатиновый предмет одягу може стати частиною ділового ансамблю, головне, щоб вона не була занадто пишною. Відповідні предмети верхнього одягу: шкіряна куртка і пальто. Ніколи не поєднуйте ажурний низ з таким же верхи (наприклад, спідницю-пачку з мереживною блузкою).

Відеоурок по шиттю спідниці туту своїми руками

Вважається, що ця чудова пишна модель спідниці зародилася в Америці. Сьогодні вона завоювала серця мільйонів модниць. Зшити спідницю tutu своїми руками для рукодільниць не представляє великих труднощів. Фатин легкий в обробці, а оскільки він об'ємний, багато часу на створення потрібного виробу ви не витратите. Дізнатися, як зшити такий предмет одягу правильно, ви можете, переглянувши відео нижче.

Як зробити спідницю-пачку Туту - МК / How to make a tutu skirt - DIY (subtitles)

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!