Торт з памперсів своїми руками: майстер-клас

Народження дитини – важлива подія в житті кожної людини. Йдучи на оглядини, багато хто задається питанням: який подарунок піднести новонародженому маляті, щоб він був оригінальним і корисним? Останнім часом великої популярності набуває торт з памперсів – красивий і незвичайний подарунок, який буде використовуватися за призначенням. Подібний торт не потребує великих фінансових витрат. Ви можете зробити його власними руками, щоб вкласти в нього частинку своєї душі, або ж замовити виготовлення у численних рукодільниць.

Використовувані матеріали

При створенні такого оригінального подарунка вам знадобляться підгузки. Вибираючи їх, обов'язково враховуйте вік дитини, а також вагу. Адже малюки швидко ростуть, і підгузники можуть виявитися малі. Для новонароджених беріть памперси 1-2 розміру, а діткам постарше необхідно вибирати підгузники побільше. Цілком можливо, що батьки віддають перевагу певній марці, у такому випадку бажано з'ясувати її заздалегідь.

Подарунок для малюка обов'язково повинен бути не тільки красивим, але і нешкідливим. Вибираючи подарункові прикраси для торта, пам'ятайте, що вони будуть використані для маленької дитини і застосовані батьками за їх прямим призначенням. Тому прикрашати іграшками, предметами дитячої гігієни. Купуйте вироби тих виробників, які використовують натуральні, екологічно чисті матеріали і не здатні викликати алергічні реакції.

Як зробити торт з памперсів своїми руками

Питання, як робити торти з памперсів своїми руками, зараз дуже популярний в мережі. Технологія їх виготовлення проста, ви зробите його самі в домашніх умовах. Від вас потрібні тільки базові знання, які ви отримаєте в покроковому майстер-класі (наведеному нижче), творчий підхід, бажання приємно здивувати близьких і фантазія, яку необхідно використовувати в повному обсязі.

Необхідні матеріали:

  • Памперси. Це основа конструкції. Колір підгузників має важливе значення. Створюючи торт для дівчинки, варто вибирати памперси білого або рожевого кольору. Для хлопчиків – блакитного, синього, зеленого або білого.
  • Широкі і довгі гумки, а також прищіпки для додання підгузків бажаної форми.
  • Красивий піднос, на який буде встановлений торт. Замість підноса використовуйте підставку, виготовлену з щільного картону.
  • Приваблива обгортковий папір або тканину для ярусів торта. Замість паперу практикують використання пелюшок або рушників.
  • Стрічки, банти для прикраси.
  • Пелюшки, плед, англійські шпильки для закріплення ярусів.
  • Невеликі подаруночки для дитини, якими буде прикрашений торт. Наприклад, шкарпетки, пустушка, тюбик з дитячим косметичним засобом, брязкальце, гумова качечка.
  • Іграшка для прикраси верхнього ярусу, наприклад, м'яка іграшка або лялька.
  • Довга дерев'яна паличка, яка буде використовуватися в якості стрижня для торта.

Покрокова інструкція з фото

  1. Ретельно вимийте руки знезаражувальним засобом, а також поверхні, на яких будуть перебувати підгузки. Пристосування та приміщення, що використовуються в процесі створення торта, рекомендується очистити від пилу, шерсті домашніх тварин, щоб не викликати у дитини алергічну реакцію. Важливо пам'ятати – цей подарунок буде використаний для немовляти, гігієна повинна бути на першому місці.
  2. Для створення подарункового неїстівного торта вам знадобиться близько 100 підгузників. Якщо ви бажаєте зробити торт більше, придбайте «будівельний матеріал» у потрібній кількості. Робіть кілька ярусів зі зменшенням їх діаметру до верхівки, щоб подарункова конструкція виглядала ефектно.
  3. Сформуйте верхній ярус. Візьміть памперс, туго скрутіть в трубочку, після чого скріпіть зверху прищіпкою, щоб він не розвертався. Таким способом скрутіть всі інші підгузники. Отриманими трубочками сформуйте ярус: 1 підгузник вертикально поставте на стіл, потім візьміть 6 підгузників і розташуйте їх навколо першого. Скріпіть цю конструкцію гумкою.
  4. Дитячу пелюшку складіть у кілька разів до отримання ширини підгузника. Вийшла широкої «пелюшковій» стрічкою оберніть сполучені памперси поверх гумки, після чого закріпіть англійською шпилькою. Вийде верхній ярус торта.
  5. Створіть другий ярус за таким же принципом: візьміть 7 згорнутих підгузників, сформуйте з їх допомогою циліндр. Додайте до нього ще один зовнішній шар - 12 згорнутих памперсів. Надійно скріпіть широкою гумкою по колу. Оберніть ярус складеною пелюшкою, закріпіть її шпилькою.
  6. Третій ярус формується точно так само, тільки підгузників необхідно використовувати орієнтовно 43 штуки. 7 – перший шар, 12 – другої, 24 - на зовнішній. Виконайте такі ж процедури з гумкою і пелюшкою, як при створенні попереднього ярусу.
  7. Нижній ярус формуйте циліндрами за 7 підгузників, як у верхньому. 3-4 таких циліндра з'єднайте разом, скріпивши гумкою. Вільні місця заповніть одиничними згорнутими памперсами. Цей ярус краще скріпити згорнутим дитячим пледом.
  8. Складіть отримані яруси один на одного за зростанням. Щоб конструкція торта зберігала форму при транспортуванні, акуратно проткніть центр довгою дерев'яною паличкою, яка буде виконувати функцію осі торта.
  9. Нижній шар не розвалиться, якщо ви поставите торт на піднос або на щільний картон круглої форми.
  10. Прикрасити ваш торт. Тут широко використовуйте свою фантазію або беріть ідеї по прикрасі на фото нижче. Наприклад, в якості декору використовуйте інші корисні подарунки для дитини, які ви хотіли презентувати. Це можуть бути косметичні засоби, іграшки, шкарпетки, пустушки, ложечки, брязкальця або щось ще. Також ефектно буде виглядати запнута на кожному ярусі широка атласна стрічка відповідного кольору, якщо ви зав'яжіть її красиві бантики. Оригінальний подарунок готовий!

Чим прикрасити для дівчаток і хлопчиків?

Часто рідні та друзі хочуть зробити акцент на підлогу довгоочікуваного дитини при виборі або створенні подарунка. Щоб це підкреслити, в якості прикрас краще використовувати традиційно дівочі або хлопчачі атрибути, а також відповідну колірну гаму. Для дівчаток – рожеві атласні стрічки та бантики, для хлопчиків – блакитні або сині.

Це правило стосується і пелюшок або тканини, якими обгорнуті яруси. В якості акценту на верхній рівень поставте головна прикраса, відповідне статі дитини. Наприклад, для дівчинки візьміть красиву ляльку, для хлопчика – іграшковий велосипед або мотоцикл. Використовуйте універсальні прикраси для новонароджених. Наприклад, м'яку іграшку-лелека або мініатюрну коляску з пупсом.

Як упакувати

Правильна упаковка готового торта з памперсів має велике значення, адже йому ще доведеться пережити транспортування. Важливо, щоб в цей час подарунок не втратив форму, а також не відпали прикраси. Не можна допустити, щоб торт забруднився або запилився в дорозі, гігієна і безпека стосовно маленьких дітей завжди повинні бути на першому місці. Надайте упаковці презентабельний подарунковий вигляд, підкреслюючи урочистість події.

Для максимально безпечної упаковки, краще використовувати пакувальну плівку, яка продається в квіткових магазинах або обгортковий папір. Вона надійно захистить торт від пилу і бруду, а також буде виглядати урочисто. Помістіть ваш оригінальний подарунок в подвійний шар плівки/паперу і зав'яжіть стрічками зверху, сформувавши великий бант – вийде красиво і гігієнічно.

Скільки коштує готовий торт з памперсів?

На сьогоднішній день існує безліч різних фірм, що пропонують купити готовий «подгузниковый» торт. Якщо у вас немає часу на творення такого подарунка своїми руками, його виготовлення замовте у професіоналів. Ці торти виконують як за загальним шаблоном, так і за індивідуальними замовленнями. Матеріали для їх твори та прикраси можуть бути від фірми-виконавця або ж куплені і підготовлені вами. Останній варіант кращий, так ви будете впевнені в якості подарунків.

Скільки ж коштує цей готовий подарунок? Ціна на нього залежить від декількох чинників: вартості використовуваних матеріалів, розміру і форми торта, індивідуальний це замовлення або шаблон, а також від термінів здачі готової роботи. Ціновий діапазон такого подарунка коливається у межах 1500 – 4500 рублів. Максимально дорогі моделі містять 4-5 ярусів, а також прикрашаються не тільки подарунками, стрічками або мереживами, але ще й «квіткою» з дитячої одягу. Це красиве нововведення оригінально виглядає, дозволяючи подарувати дитині відразу все необхідне на перший час.

Фото тортів з підгузників

Подивіться фото різноманітних варіантів неїстівних тортів з використанням памперсів, щоб почерпнути оригінальні ідеї для свого подарунка.

Відео: майстер клас — подарунковий торт з памперсів

Відео-керівництво по створенню гарного подарункового торт з підгузників своїми руками допоможе вам створити неповторний шедевр.

Своїми руками - Торт з памперсів.wmv

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!