Гетри спицями опис і схеми

Якщо раніше така річ була частиною спортивного обмундирування, то сучасна мода пропонує носити це виріб навіть з туфлями на високих підборах. Гетри спицями опис і схеми яких ви побачите нижче, можуть бути пов'язані щільно, щоб облягати і зігрівати ногу, вільно в декілька складань, а ще бувають ажурними, будучи лише декоративним предметом. Якщо ви новачок в цій справі, насамперед ознайомтеся з початковим курсом в'язання: дізнайтеся, які бувають види петель, візерунків, спробуйте зробити прості речі за описами.

Методи в'язання гетр спицями зі схемами та описом

Такий предмет гардероба може бути різнобарвним, однотонним, пов'язаних з використанням певного малюнка. За складні схеми недосвідченим рукодільниця не варто братися, в них легко заплутатися – їм краще освоїти в'язання спицями для початківців. Не слід використовувати занадто товсту чи тонку пряжу: у першому випадку річ буде незручно носити, а в другому – складно і довго в'язати. Якщо ви в'яжете за описом по колу, то вам не знадобиться викрійка. А при наявності шва, її необхідно скласти у вигляді прямокутника, де менша сторона – обхват ікри, а велика – довжина речі.

В'язання гетр круговими спицями для жінок

Представлений в цьому описі в'язаний предмет гардероба підійде для занять балетом, йогою, спортом, повсякденної носки в стилі кежуал. По інструкції нижче навіть починаюча рукодільниця зможе зв'язати модну і красиву річ. Малюнок складається з чергування виворітних, лицьових петель, накидов і шишечок (вузликів). Завдяки цьому, річ виглядає об'ємно. Для роботи знадобляться два мотка пряжі, кругові спиці. В'язання починається і закінчується простий гумкою 2х2, а між ними необхідно зробити візерунок за поданою нижче схемою.

Як в'язати довгі гетри

Інструкція нижче допоможе вам зв'язати максі-гетри. Завдяки розміром вироби, ви зможете одягати його навіть з чобітками. Для роботи знадобляться панчішні спиці, ще одна додаткова, 300 г вовняної пряжі. Малюнок складається з кіс, які виглядають дуже красиво, цікаво. Схема складається з чергування виворітних, лицьових петель, їх зняття для формування коси. Річ в'яжеться по колу. Не забувайте додавати, збавляти петлі, як зазначено в інструкції.

Схема в'язання меланжевих гетр спицями

Щоб освоїти створення цього вироби з меланжевої пряжі, скористайтеся інструкцією в кінці розділу. Нитка з меланжу дуже цікаво виглядає в готовій речі, не вимагає використання складних малюнків. Для роботи знадобляться змішана пряжа з акрилу і мохеру, меланжева, спиці. Щоб виріб став більш щільним, використовуйте нитку в два складання. Річ в'яжеться у формі прямокутного полотна, яке після закінчення роботи необхідно зшити. Починається схема простий гумкою. Далі чергуються: платочная в'язка, візерунок коса. Закінчується виріб простий гумкою.

В'язання ажурних гетр-шкарпеток для занять танцями

Спробуйте пов'язати цікаві гетри-шкарпетки, які ідеально підходять для занять йогою, балетом, різними видами танців. Вони запобігають охолодження м'язів, зводячи до мінімуму ризик виникнення розтягнень. У цій моделі для більшої зручності відкритий носок і п'ята. Для роботи знадобляться спиці, гачок, акрилова пряжа. Починається в'язання візерунком «коси» за поданою нижче схемою, далі за описом йде гумка, знову коси. Гачок необхідний для обв'язування краю виробу.

Біло-чорні гетри з метеликами

Така річ має підошву, носочок і п'яту. Вона виглядає оригінально за рахунок використання двох кольорів, декору в'язаними метеликами. Для роботи вам знадобиться акрилова пряжа, спиці. Спочатку в'яжіть за схемою (в кінці розділу) лицьовій гладдю, далі переходите на візерунок «соти». Готове полотно зшийте. Окремо за описом слід зробити метеликів, якими потрібно прикрасити виріб.

Як зв'язати дитячі гетри та жилет на спицях

Зв'яжіть красивий, яскравий комплект з оригінальним малюнком з пряжі різних кольорів для малюка у віці 3-4 років. Для роботи знадобиться інструкція (нижче), вовняна нитка, спиці товщиною 3 мм, гудзики. Вироби включають три візерунка: лицьова гладь, проста гумка 1х1, жакардовий візерунок. Для жилета необхідно окремо зв'язати перед, спинку, вив'язуючи горловину шляхом збавляння петель. Зборка деталей відбувається шляхом зшивання з боків. Річ в'яжеться зверху вниз: спочатку йде гумка, далі необхідно дотримуватися візерунком за схемою.

В'язання яскравого комплекту для дівчинки: шарф, шапка і гетри

Цей яскравий смугастий комплект обрадує будь-яку маленьку модницю. З створенням таких речей впорається навіть починаюча в'язальниця, оскільки схема-інструкція включає в себе прості візерунки гумки, лицьової гладі. Для роботи знадобиться шерсть, гачок, спиці. Кольори ниток вибирайте будь-які: контрастні або гармонійно поєднуються між собою тони. Гачок потрібно для закриття в'язання і створення по краях виробу цікавою крайки.

Шарф в'яжіть лицьовій гладдю, змінюючи колір нитки кожні 2, 4, 6 або 8 рядів. Коли прямокутне полотно буде готове, обв'яжіть по периметру гачком, слідуючи опису, наведеному у схемі. Для шапки спочатку необхідно зробити два вушка лицьовій гладдю, далі – в'язати по інструкції (нижче). Готове полотно зшивається, обв'язується гачком. Окремо необхідно зробити помпон і зав'язочки. Створення цієї речі починається з набору петель, подвійний гумки, далі необхідно в'язати лицьовій гладдю, змінюючи колір пряжі.

Актуальні візерунки в'язання гетр спицями 2019 року – фото

Мода на в'язані вироби в 2019 році дозволить будь-якій дівчині виглядати в холоди стильно і красиво. У цьому сезоні гетри стають частиною актуального образу. Вони відмінно зігрівають ноги, можуть надіватися під і на чоботи з каблуком і без, з танкеткою. Наймоднішими візерунками вважаються:

  1. Колоски

  • Наберіть кількість петель, кратне 4, плюс 3.
  • Далі в'яжіть: 1 ряд – 3 л. п., *1 ізн., 3 л. п.*, повторити від зірочки;
  • 2 ряд – 1 л. п., *1 ізн., 3 л. п., повторити від зірочки до двох останніх петель, 1 ізн., 1 л. п.;
  • 3-6 р. – повторіть двічі перший і другий ряди;
  • 7 р. – 1 л. п., *1 ізн., 3 л. п.*, повторювати від зірочки до двох останніх петель, 1 ізн., 1 л. п.;
  • 8 р. – 3 л. п., *1 ізн., 3 л. п.*, повторювати від зірочки;
  • 9-12 р. – двічі повторіть 7 і 8 ряди.
  1. Джгут з чотирьох петель

  • Наберіть кількість петель, кратне 14, плюс 3 додаткові;
  • В'яжіть: 1 ряд – 3 ізн., *4 л. п., 3 ізн., повторювати від зірочки до кінця;
  • 2 – 3 л. п., *4 ізн., 3 л. п., повторювати від зірочки до кінця ряду;
  • 3 – 3 ізн., *4 л. п., 3 ізн., СК4ВЛ, повторювати від * до кінця;
  • 4 – повтор 2 ряду;
  • 5 – 3 ізн., *СК4ВП, 3 ізн., повторювати від * до кінця.
  • В'яжіть за схемою 2-е ряди до отримання узору.
  1. Косичка

  • Наберіть кількість петель, кратне 20.
  • В'яжіть: 1 ряд - *4 ізн., 12 л. п., 4 ізн., повторювати від * до кінця;
  • 2 і всі парні - *4 л. п., 12 ізн., 4 л. п., повторювати від * до кінця;
  • 3 - * 4 ізн., СК8ВЛ, 4 л. п., 4 ізн., повторювати від * до кінця;
  • 5,7 – повторюють 1 ряд;
  • 9 - *4 ізн., 4 л. п., СК8ВП, повторювати від * до кінця;
  • 11 1;
  • 12 – 2. Повторіть за схемою 1-12 ряди для отримання малюнка.

Дізнайтеся, як зв'язатичепчик спицями для новонароджених - схеми і опис додаються.

Відеоурок для початківців з в'язання спицями гетр

Гетри – універсальна річ, яка відмінно виглядає як зі спортивним костюмом, так і з класичним. Модно і стильно вони виглядають з джинсами, короткою спідницею. Такий виріб ви можете надіти навіть поверх чобітків. Екстравагантні особи можуть дозволити собі носити цю річ з кедами. Для літа підійдуть ажурні вироби, а для зими – вовняні, з наявністю опуклого візерунка. Щоб не переплачувати зайві гроші, цей предмет гардероба краще зв'язати своїми руками. На відео нижче, завдяки наочної демонстрації процесу, ви швидко освоїте в'язання гетр спицями з описом і схемами.

Майстер-клас з в'язання гетр з жакардовим малюнком «Сніжинки»

В'язання спицями Вязані гетри

Урок в'язання гетр-шкарпеток спіраллю без п'яти

Шкарпетки спіраллю без п'яти на двох спицях

Ознайомтесь із тим, як створитив'язані костюмчики для новонароджених дівчаток.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!