Вироби з гофрованого паперу

Краса, виготовлена своїми руками, завжди була в моді. Різні техніки хенд мейд вимагають певного рівня майстерності. Але існує матеріал, працювати з яким легко навіть новачкам. Об'ємні кулі, букети квітів, інші вироби з гофрованого паперу виготовляти дуже просто, а виглядають вони неймовірно красиво.

Що можна зробити з гофрованого паперу

Перше призначення гофрованої (стисненою, креповой) папери – упаковка. Коли-то вона використовувалася як технічний матеріал для обгортання посуду, керамічних статуеток. Пізніше споживачі оцінили декоративність даної упаковки, а виробники стали фарбувати її в яскраві кольори. Однак основна місія стисненою папери довго залишалася незмінною. Її використовували в якості парадної, святкової упаковки. Гофровані листи і зараз застосовуються для оформлення букетів, подарунків, але не тільки для цього.

З яскравими листами гофрованого паперу працювати приємно. Вони легко ріжуться, що згинаються, добре тримає задану форму, довго зберігають «товарний» вигляд. Цей матеріал застосовується у виготовленні квітів та букетів, картин, аплікацій для прикраси будинку до свята, ялинкових іграшок, сувенірів. Керуючись своєю фантазією, ви можете декорувати кімнату білосніжними кулями, метеликами, листям, трояндами, айстрами, гладіолусами.

Аплікація з гофрованого паперу – техніка, доступна навіть дитині. Освоюючи її разом зі своїми домашніми, ви проведете незабутній, теплий вечір у колі сім'ї. Щоб робота кипіла, подбайте, щоб під рукою були:

  • листи або рулони креповой паперу різного забарвлення;
  • ножиці;
  • лінійка;
  • клей;
  • обрізки тонкого дроту різної довжини;
  • нитки.

Квіти з гофрованого паперу

Серед виробів з гофрованого паперу особливе місце займають квіти. Дивовижні властивості матеріалу оживляють пелюстки і листочки, роблять паперові фігурки схожими на справжні рослини. Велика кількість переглядів відео з майстер-класами з виготовлення квітів говорять про популярність таких виробів. Квіти, виготовлені вами, можуть використовуватися в якості:

  • великих об'ємних декоративних елементів, розташованих по одному або невеликими групами, для прикраси залів до свята;
  • елементів для букетів і композицій у вазах;
  • частин для букетів спеціального призначення (весільних, ювілейних);
  • елементів для декорування великих фігур (літер, цифр):
  • букетів з цукерок.

Весільні квіти з гофробумаги

Штучні квіти в якості весільного аксесуара стають модними. Композиція для нареченої – справа відповідальна, але творче і цікаве. Невеликі білі або світло-рожеві троянди з гофробумаги можуть стати основою оригінального букета. Як же зробити троянди з паперу своїми руками? Для виготовлення простою, ніжною трояндочки потрібно взяти:

  • гофровану паперову смужку білого або рожевого кольору;
  • тонку смужку зеленої креповой папери;
  • невеликі шматочки паперу салатового кольору;
  • тейп-флористичну стрічку, зелену;
  • дріт для виготовлення стеблинок.

Кольорова смуга є основою квітки. Її ширина повинна бути 7-7,5 см, а довжина – близько 45 див. Тонка зелена смужка служить для декорування дротяного стебла. З шматочків салатовою паперу виготовляють листочки. Коли матеріал приготований – можна починати. Зробіть кілька таких трояндочок і спробуйте зібрати з них красивий букет.

  1. Оформіть розочке фігурний край. Процес нагадує закріплення тесту при ліпленні вареника. Трохи розтягніть самий край гофрованої смуги, підігніть його куточок два рази і злегка прокрутіть, щоб зафіксувати підгин. Відступіть на 1-1,5 сантиметра і повторіть дію. Таку облямівку потрібно зробити по всій довжині паперової смужки.
  2. Скрутіть смугу в маленьку трояндочку з фігурним краєм, зафіксуйте знизу дротом, зміцніть тейп-стрічкою.
  3. Тоненькою зеленою стрічкою обмотайте дротяний стеблинка.
  4. Закріпіть на ній 1-2 листочка, вирізавши їх з матеріалу більш світлого тону. Квітка готовий!

Солодкі букети з гофрованого паперу

Розповідаючи про вироби з гофрованого паперу, не можна не згадати про солодкі букети. Вони складаються з квітів у бутонах яких заховані шоколадні цукерки. Такий оригінальний подарунок принесе радість і дітям, і дорослим. Для смачного букета знадобляться:

  • кольорова жата папір;
  • міцна дріт або палички для барбекю;
  • зелена тейп-стрічка;
  • тонка рожева стрічка;
  • зелена флористична стрічка для листочків;
  • цукерки в обгортках.

Візьміть гофрований прямокутник 18 на 12 см і щільно обмотайте її навколо цукерки («хвостик» її обгортки має дивитися вгору). Паличку або дротик вставте в нижню частину отриманого циліндра, зміцніть квітка на ніжці з допомогою тейп-стрічки. Вище цукерки обв'яжіть паперовий циліндр шматочком тонкої стрічки, щоб солодка начинка залишилася надійно зафіксована. Розправте край квітки у вигляді пелюсток, щоб була видна цукерка. З квітів складіть букет, декорувавши його зеленню і стрічками.

Топіари з гофрованого паперу

Декоративне деревце, що прикрашає будинок і, як вважається, приносить щастя – топіарі – можна зробити своїми руками. Для такої вироби з гофрованого паперу виготовляють невеликі квіточки: проліски, маки, троянди, ромашки, тюльпани. Топіарі не створюється за шаблонами. Він – ваше творіння і його зовнішній вигляд залежить тільки від фантазії автора. Квіти з жатих паперових аркушів ідеально підходять для прикраси вашого деревця щастя.

Помпони з гофрованого паперу

Топіарі можна прикрасити не тільки флористичними фігурками. Відмінно виглядає деревце, оформлене помпонами – пухнастими паперовими кульками. Виготовити їх дуже просто. Потрібно взяти 8 квадратів з гофрованого паперу, покласти стопкою і всі одночасно згорнути гармошкою. Згорнуту гармошку посередині міцно, але дбайливо потрібно перетягнути суворою ниткою і зав'язати. Краї можна заокруглити або загострити – помпони вийдуть різної форми. Розправляйте пелюстки помпона дбайливо, надавайте йому форму кульки.

Об'ємні вироби з гофробумаги

Щоб гідно прикрасити велике приміщення до дитячого або дорослому свята, потрібні не тільки повітряні кулі. Об'ємні фігури з жатой папери створять потрібний настрій. Велика цифра з числом років на день народження малюка, романтична настінний напис на весільному бенкеті, гігантські півонії або соняшники в вазонах, ялинкові прикраси і новорічні зображення – ідея знайдеться для кожного свята!

Кулі з гофрованого паперу

Універсальне прикраса з креповой папери – кулі. Яскраві, ошатні гігантські помпони розвішують по одному або групами для створення атмосфери святкового веселощів, а білі, ніжно – рожеві- для романтичного настрою. Якщо хочете здивувати гостей, не полінуйтеся прикрасити кімнату до свята такими кулями. Робляться вони так само, як помпони, тільки квадратна заготовка повинна бути більшого розміру.

Букви з гофрованого паперу

Хочете, щоб прикрашала стіну ефектна напис? Намалюйте потрібні літери на щільному картоні і виріжте їх. З допомогою стисненою папери перетворіть напис в справжній шедевр. Для роботи приготуйте:

  • гофробумагу;
  • ножиці;
  • клей ПВА;
  • олівець.

Розріжте папір на рівні квадрати 5 на 5 див. Квадрати можуть бути одного або різних кольорів, як вам подобається. Згинайте папір довільно навколо незаостренного олівця, встановленого в центрі квадрата. Виходить маленький паперовий кульочок з денцем. Не прибираючи олівця, умочіть денце в клей і наклейте в будь-якому кутку літери. Початок покладено. Квадрат за квадратом заклеюйте весь простір написи без пропусків, підбираючи кольори згідно вашим ескізом.

Цифра з гофрованого паперу

Робиться вона так само, як і буква. Якщо ваша цифра буде об'ємною, не забудьте обклеїти торцеві її боку. Підбирайте колір цифри виходячи із загального дизайну. Буде здорово, якщо цифра буде схожою на ту, яка на торті. Щоб дитяче свято запам'ятався дітям і дорослим надовго, поєднуйте різні види виробів з гофрованого паперу.

Відео: святкові прикраси з гофрованого паперу

Гурток. Прикраси для свята. Вироби з гофрованого паперу

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!