Чи можна завагітніти при перерваному акті

Сьогодні офіційна медицина має безліч варіантів, як уникнути вагітності, яка не входить у плани. Вони є жіночими або чоловічими, але є один особливий метод – переривати процес. По тим чи іншим причинам партнери часто ним користуються. Нижче ви дізнаєтеся, чи безпечний цей варіант і чи можна завагітніти від перерваного акту.

Що таке ППА в гінекології

Поняття перерваного статевого акту, або ППА, означає процес вилучення з піхви пеніса ще до сім'явиверження. Цей метод використовується, щоб оберігатися від настання незапланованої вагітності, причому вважається самим древнім. Такий своєрідний контрацептив популярний, адже знаходиться завжди «під рукою» і не вимагає витрат. На питання, чи можна завагітніти при перерваному акті, лікарі відповідають позитивно. Згідно зі статистикою, вірогідність цього становить близько 30%. За відгуками фахівців цей спосіб завдає шкоди психіці.

Метод перерваного акту

Суть способу полягає у виведенні з піхви до моменту еякуляції статевого члена. Так сперма не доходить до яйцеклітини, значить і запліднення не буде. З цієї причини більшість пар і використовують цей метод. Таку думку помилково, адже навіть медики на питання про те, чи може наступити вагітність при перерваному акті, дають позитивну відповідь. Під час інтимного процесу у чоловіків виділяється спеціальний секрет, так звана змазка. В ній вже є «пуголовки», нехай їх навіть не так багато. Один з них легко може дістатися до яйцеклітини, з-за чого відбудеться зачаття.

Деякі чоловіки мають дуже активні і життєздатні сперматозоїди, тому навіть ППА тут не врятує від зачаття. Інший момент, який враховується при розгляданні проблеми, чи можна завагітніти при перерваному статевому акті, це те, який він за рахунком. Якщо близькість вже сталася, то наступні відразу за нею збільшують шанси стати батьками. Відбувається так тому, що сечовипускальний канал чоловіки зберігає сім'яну рідину в малій кількості, яка в першу ж секунду потрапляє в піхву при повторній близькості.

Ймовірність завагітніти при перерваному акті

Практично всі лікарі стикаються з питанням жінок про те, чи можливо завагітніти при перерваному акті. Відповідь позитивний, причому ймовірність цього дуже висока. Причина криється в тому, що мастило чоловіки містить гамети, призначені для запліднення. Крім того, переривання є ненадійним по відношенню до статевих інфекцій, що розвиваються при незахищеному сексі. Також по статистиці і відгуками даний спосіб є причиною абортів в 60% випадків.

В яких випадках можна завагітніти

Деякі вчені спростовують факт наявності в секреті, що виділяється під час збудження, сперматозоїдів. Їх думка з лікарями сходяться в одному, що ППА не є надійним методом контрацепції. Вони навіть виділили перелік випадків, коли може відбутися зачаття:

  1. Відсутність самовладання. Під час близькості чоловікам може бути складно управляти собою. Вони часто втрачають ту частку секунди, коли необхідно дістати статевий член, з-за чого в піхву потрапляє сперма. Навіть мізерно мале її кількість може привести до зачаття.
  2. Кількість. Коли ніч не обходиться тільки однієї близькістю, ризик запліднення значно підвищується. Навіть якщо чоловік після кожного разу буде промивати головку члена, це не забезпечує безпеку, адже сперматозоїди можуть зачаїтися в сечовипускальному каналі.
  3. Дні овуляції. Це час жіночого циклу вважається небезпечним, адже яйцеклітина вже повністю готова до прийняття сперматозоїдів і зачаття.

Ймовірність завагітніти при ППА за періодами циклу

Найвища можливість зачаття навіть при медичних засобах контрацепції відзначається при овуляції. Чи можна завагітніти при ППА в цей період? Тут шансів ще більше, адже яйцеклітина знаходиться в повній готовності до запліднення. Цей період триває протягом 12-48 годин. Потім настає час підготовки до місячних, тобто видалення незаплідненої яйцеклітини. Тут відсоток запліднення найнижчий. Після цього починається період розвитку нової яйцеклітини, тобто овуляція – найнебезпечніше час. Тиждень до місячних є більш оптимальною для ППА.

Перерваний статевий акт і вагітність

Багато хто цікавиться, чи можна завагітніти під час перерваного акту? Відповідь «так», але, судячи з відгуків, існують варіанти, як отримати з цього способу користь:

  1. Календар. Використовуйте інформацію про небезпечні періоди з попереднього пункту. Тільки врахуйте, що працює такий варіант при стабільному циклі. Передбачити збої роботи організму дуже складно, а впливає багато: стреси, хвороби, затяжна менструація.
  2. Особиста гігієна. При декількох близостях чоловікові варто обмивати член, а краще сходити в туалет, щоб разом з сечею видалити залишки сперми.
  3. Таблетки. Варто завжди мати під рукою. Коли член не був виведений з піхви в потрібний момент, для оберігання від небажаної вагітності можна прийняти або ввести вагінально спеціальний препарат.

Відео: чи може наступити вагітність при перерваному акті

Контрацепція: перерваний статевий акт або постінор?

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!