Чому вагітним не можна стригти волосся

Після настання вагітності жінка весь час переживає за свого майбутнього малюка, тому будь-яка процедура змушує задуматися про те, наскільки безпечно її проведення. Особливо, якщо це стосується стрижки волосся, адже здавна вважалося що, робити це небажано.

Чому не можна стригтися під час вагітності за прикметами

Можна підстригатися під час вагітності? Якщо до народним повір'ями звертаються з таким питанням, то відповідь буде негативним. Довгі коси були провідниками енергії з космосу. Вважалося, що якщо їх обстригти або регулярно фарбувати, то можна позбавити душі немовляти, а це загрожує великою небезпекою для плода або взагалі дитина може народитися мертвим. Інше повір'я говорить, що якщо вагітна стрижеться, то вкорочує життя свого малюка.

Деякі старі люди досі стверджують, що якщо жінка чекає хлопчика, але під час вагітності стрижеться, то народиться дівчинка, оскільки на астральному плані майбутня мати «відрізає» хлопчику статеві органи. Такий же безглуздям звучить прикмета про те, що якщо вагітна підстриже собаку, то немовля народиться нервовим. Вірити таким забобонам чи ні – справа кожної жінки, але краще з питанням про те, чому вагітним не можна стригти волосся, звернутися до науки чи медицини, адже ще ніхто офіційно цього не забороняв.

Чи можна вагітним стригти волосся на думку лікарів

Якщо у будь-акушера-гінеколога запитати про те, чи можна стригтися під час вагітності, то отримаєте позитивну відповідь. Лікар навіть не зможе зв'язати паралель між походом до перукаря і ризиком для здоров'я жінки до пологів. Сучасна медицина не вбачає протипоказання для стрижки, ні фарбування, ні для будь-якого іншого догляду за волоссям або зовнішністю вагітної. На думку лікарів-трихолог, зістригаючи кінчики щомісячно, будь-яка людина позбавляється від мертвої частини своїх прядок, що надає їм здоров'я.

Що стосується питання про те, чи можна фарбувати пасма майбутнім мамам, то кожна жінка, яка знає основи анатомії, повинна розуміти, чому не можна: фарба містить токсичні хімічні речовини. Вони проникають в організм через шкіру голови і можуть нанести шкоду плоду. Медики радять не фарбувати волосся в процесі виношування немовляти або користуватися натуральними барвниками. Причини, по яким медичні працівники рекомендують утриматися від фарбування:

  1. Шкода від хімічних речовин. До складу фарби входить аміак, що викликає головні болі, нудоту, задуха.
  2. Неприємний запах. Пов'язаний він з вмістом перекису водню. Вагітним вдихати різкі запахи шкідливо, оскільки це провокація нудоти і навіть блювання.
  3. Алергічні шкірні реакції. Навіть якщо жінка раніше регулярно ходила підстрижена і пофарбована без проблем, то при вагітності гормональна перебудова після фарбування може викликати прояви сильної алергії і навіть опіки шкіри голови.

Можна стригтися вагітним на думку психологів

Емоційний стан жінки, що чекає дитину, через зміни гормонального фону нестабільно. В цей період вона схильна прислухатися до думки інших. Якщо хтось з оточення розповість, чому не можна стригти волосся під час вагітності за народним повір " ям, то жінка цілком може перейнятися. Вразлива матуся і правда повірить в викидень або інші страшилки, що призведе до негативного настрою, а це чревате наслідками. Психологи радять у цьому випадку весь строк не робити стрижку або забарвлення, а доглядати за пасмами самостійно.

Якщо жінка емоційно стійка і народні прикмети не вірить, то у неї навіть не виникне думки про те, чи можна вагітним стригти чубчик або все волосся по довжині. Вона буде звертатися до свого перукаря і робити зачіску так само часто, як робила це раніше. Психологи наполягають, що сила власної привабливості призводить майбутню маму в стан задоволеності і вдоволення собою, а це позначається і на настрої малюка. Доглянутий зовнішній вигляд йде вагітним на користь.

Чому вагітним не можна стригтися по народному досвіду

В православ'ї існує відповідь на питання про те, чому вагітним не можна стригти волосся. Тобто, прямої заборони немає, адже християнство теж бореться із забобонами, але є рекомендації. Наприклад, якщо не стригтися коротко, то легко волоссям можна приховати набряки і пігментацію особи, які можуть виникнути в останньому триместрі. Невдалі експерименти над зовнішністю можуть призвести до негативних реакцій вагітної жінки, а це позначиться і на дитині.

Відео: чи можна стригти волосся під час вагітності

Чи можна стригти волосся під час вагітності?

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!