Біографія Річарда Хаммонда, все про його шоу наукові дурості і top gear

Англійська телеведучий Р. Хаммонд народився 19 грудня 1969 року (місто Бірмінгем). Отримавши відповідну освіту, придбавши потрібний досвід, шоумен став пробувати себе на телебаченні. Вперше зустрівшись з Річардом, Джеремі Кларксон сказав, що йому дуже подобається цей хлопець. У зрілому віці ведучий Річард Хаммонд почав вести проекти The Grand Tour, Helicopter Heroes, Sport Relief, Total Wipeout, Sport Relief 2010, «Наукові дурниці», публікувати новини в виданнях (можна виділити журнал The Daily Mirror).

Хто такий Річард Хаммонд

Завдяки особливому характеру шоумен зміг швидко почати роботу на телебаченні. Друзі провідного відзначають, що він схожий на американця, тому що обожнює стейки, маслкары, ковбойські капелюхи, довгі вечори біля багаття з приятелями. На численні жарти колег по роботі, телеведучий завжди відповідав, що ніколи не використовував ботокс, фарбу для волосся, не вдавався до процедури зубного відбілювання для підтримки привабливої зовнішності.

Біографія

Батько шоумена володів нотаріальною конторою, тому сім'ю Хаммонд можна сміливо вважати забезпеченою. Річард з раннього віку відзначався стриманістю, консерватизмом. Як правило, хлопчика не залучали бійки, якісь халепи. Хлопець був допитливим, кожен день він відкривав для себе щось нове. Коли хлопчикові виповнилося 7 років, він став відвідувати загальноосвітню школу. Згодом Річард став учнем Ripon Grammar School. Його цікавила наука, тому по досягненні 16-річного віку він став студентом College of Art and Technology.

Особисте життя

У 2002 році Аманда Етерідж стала дружиною шоумена. Сьогодні він має двох чарівних доньок, проживає в Хердфордшире, має власний замок (час його зведення – XVIII століття). Датою придбання даного місця проживання можна вважати 2008 рік. Крім будинку, Richard Hammond має у власності вертоліт, автопарк (знаменитість активно колекціонує машини Porsche).

Радіо і телевізійна кар'єра

Сьогодні знаменитість з гумором згадує своє початкове місце роботи. Спочатку хлопця прийняли на посаду помічника на радіо (компанія BBC Radio York). Шоумен став вести на станції одну із ранкових програм. Зірка телеекрану каже, що його основними обов'язками були подавання чаю, кави, взяття інтерв'ю у фермерів, які вирощували ріпу, кузнєцов, зводили ворота для Папи Римського.

Річ, будучи молодою людиною, часто змінював місце роботи. Після того як пішов з ВВС Radio York, він встиг попрацювати ще з кількома радіостанціями. Ведучому доводилося вести новинні передачі. Згодом Річард говорив, що часта зміна роботи пояснюється його романтичною натурою. Хлопець вважав, що повинен був набути досвід, спробувати себе буквально скрізь.

У Хаммонда завжди була пристрасна любов до автомобілів і техніки, тому, коли він потрапив на телебачення, йому надали можливість вести програми Men & Motors. Після роботи на радіо молодий чоловік потрапив в незвичну для себе атмосферу. Однак даний факт не заважав йому успішно розвиватися в Менс енд Моторс. Незабаром Річарду запропонували вести проекти невидимі світи, Brainiac (видатним проектом можна вважати серіал «Мозголомы»), Crufts (програма про тварин).

Top Gear

Роботою мрії телеведучий вважає фільм Топ Гір (час участі – 2002 рік). Шоу Top Gear стало працювати згідно специфічного формату. Співведучими Річарда були Джеремі Кларксон і Джеймс Мей. Нерідко колеги по роботі називали шоумена hamster, що означало «хом'як». Його поведінка була відповідною. Телеведучий був великим любителем чогось перекусити. Як зазначав Джеремі Кларксон, нерідко це була їжа, придбана «у вагончику за рогом».

Наукові Дурниці з Річард Хаммонд

Даний проект є одним із самих видатних. У ньому вчені докладно розповідають про те, як пригода може складатися з численних перешкод. Ведучий представляє різні наукові експерименти, незвичайні аматорські відео. Демонструються, розбираються з наукової точки зору нещасні випадки різних людей. Розповідається, чому той чи інший трюк був закінчений провалом і приниженням.

Аварія Річарда Хаммонда

У 2006 році Річард Хаммонд розбився на машині Morgan AeroMax. Згодом новини повідомляли, що автогонщик пілотував Vampire на реактивній тязі, щоб побити британський рекорд, і не встиг вчасно погасити швидкість. ДТП сталося прямо на зйомках шоу Top Gear. До прибуття медиків випробувач автомобілів (так Хаммонда називали колеги) був затиснутий конструкцією з металу. Після госпіталізації зірки була проведена операція. У лікарні знаменитість провела близько двох тижнів. Повернення зірки на телеекран було дуже видовищним і яскравим.

Відео

Подробиці аварії з Річард Хаммонд + відео аварії 2017

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!