Як повернути гроші з Алиэкспресс

Сучасні споживачі часто віддають перевагу покупкам в інтернет-магазині Aliexpress, адже це допомагає заощадити час, а іноді і гроші. Однак з посилками з далекої країни відбуваються різні ситуації по шляху до адресата. Іноді товар не пропускають на митниці, втрачають на пошті або він відрізняється низькою якістю.

Гарантія на повернення грошей з Алиэкспресс

Причин використання даного інтернет-магазину може бути величезна кількість: доступні ціни, економія часу, зручність вибору потрібних товарів, можливість поспілкуватись з продавцем по СМС. Однак всі ці переваги доповнюються масою проблем, які змушують споживачів задаватися питанням, як повернути гроші з Алиэкспресс? Наприклад, ви можете не отримати свою посилку зовсім або річ вам не підійде, виявиться з дефектами або іншого розміру. В цьому випадку доведеться скасувати замовлення і вимагати повернути внесену оплату через диспут на офіційному сайті.

Щоб дізнатися, як повернути гроші за товар на Алиэкспресс, і чи можна це зробити, потрібно зайти на офіційний сайт цього інтернет-магазину. Власники організації гарантують повернення коштів своїм покупцям. Як довго повертають гроші з Алиэкспресс, залежить від конкретного випадку і постачальника товару. Загальне правило говорить, що кошти за оплачену покупку повинні повернутися назад до покупця до моменту підтвердження замовлення. Цей момент клієнт сам зазначає через особистий кабінет на сайті. Тут можна подивитися інформацію по всім своїм замовленням.

Продавець має право продовжити термін очікування підтвердження замовлення на термін до 15 днів. Звіт ведуть з моменту, коли клієнт закрив замовлення або сплив строк для цього. Опція «продовжена захист» може використовуватися за погодженням з клієнтом у разі тривалого періоду доставки, затримки посилки, по відношенню до певних товарів. Однак у деяких випадках захист перестає діяти:

  1. Якщо продавець не згоден з тим, що його товар не відповідає опису на сайті.
  2. Якщо покупець не отримав товар.
  3. Придбана річ відповідає опису, але більше не потрібна споживачеві.
  4. Покупець сам скасував спір.

В яких випадках гроші не вдасться повернути:

  • Якщо ви підтвердили відсутність дефектів в товарі.
  • Якщо ви не почали суперечку своєчасно, до закриття замовлення (навіть якщо товар з шлюбом).

Як повернути гроші з Алиэкспресс по спору

Оформити купівлю на сайті дуже легко, при цьому ви повинні будете відразу оплатити її. Однак вона може довго не приходити або виникнуть інші складності. Як повертати гроші з Алиэкспресс в цьому випадку? Потрібно зв'язатися з адміністрацією сайту через форму відкриття спору. Дана функція доступна всім клієнтам AliExpress. Обов'язковою умовою для початку диспуту є термін не менше 6 днів з моменту відправки купівлі постачальником.

Підстави можуть бути наступні:

  • річ не доставлена вчасно;
  • отриманий товар неналежної якості.

Щоб розмістити запит на скасування замовлення, клієнту потрібно здійснити ряд дій:

  1. Зайти в особистий кабінет AliExpress.
  2. Перейти на вкладку замовлень, яка розташовується у верхній частині панелі інструментів.
  3. Розмістити заявку про скасування замовлення (вона передбачає повернення грошових коштів, які покупець виплатив за покупку).
  4. Вибрати функцію «Відкрити спір», доступну у вкладках по кожному замовленню.

Для відкриття диспуту клієнт повинен заповнити стандартну форму заявки. Тут потрібно буде відзначити основні моменти за потрібною замовлення, описати проблему, усунення якої лягає на постачальника. Коли всі пункти заявки будуть заповнені, клієнт надсилає запит і чекає дій від продавця. Покупцям, встигли отримати замовлену річ на момент запиту, щоб виграти суперечку, потрібно буде доповнити свою заявку підтвердженням. В якості нього беруть коментарі інших споживачів з чату, фотографії, відеоматеріали та інше.

За правилами сервісу, клієнт може розраховувати на те, що:

  1. Йому повернуть частину чи повну суму покупки.
  2. Куплену річ замінять на аналогічну.

Як повертають гроші на Алиэкспресс після суперечки

Питання про те, як швидко повертаються кошти, залежить багато в чому від постачальника. Продавець може не підтвердити скасування покупки, продовживши час очікування покупки. Коли сторони домовляться про повернення грошей, спір закривають. Від покупця вже нічого не залежить, тому ніяких дій робити не потрібно. Сума повернених коштів не може перевищувати вартість замовлення без урахування оплати поштових витрат. По завершенню спору клієнт повинен одержати переказ протягом 10 днів. Якщо для оплати використовувалася карта Allpay, то кошти переводяться на неї за 1 добу.

Куди повертають гроші з Алиэкспресс після суперечки

При оформленні покупки клієнт повинен оплатити її відразу. Для цього використовуються кредитні або дебетові картки, баланс мобільного телефону або електронні платіжні системи. По завершенню спору кошти приходять на той рахунок, з якого оплачувалася замовлення. AliExpress працює з наступними платіжними системами:

  1. Банківські карти Visa, Master Card;
  2. WebMoney;
  3. EBANX;
  4. Яндекс Гроші;
  5. Дебетові картки Maestro;
  6. QIWI гаманець;
  7. Western Union;
  8. Карти Allpay.

Право на часткове повернення коштів на Алиэкспресс

Сторони в певних випадках можуть прийти до угоди на часткове відшкодування вартості покупки. Як повернути частину грошей з Алиэкспресс? Потрібно пред'явити претензію постачальнику з приводу неналежної якості товару і врегулювати питання повернення компенсації. Умови обговорюються індивідуально. Повернути гроші постачальник зобов'язаний протягом 10 днів з моменту угоди.

Відео

Як повернути гроші на Aliexpress.com? Всі ситуації

Відгуки

Олена, 32 рокиЯ постійно замовляю речі з Китаю для себе і дітей, тому вже знаю, як повернути свої гроші з Алиэкспресс. Важливо вчасно подати заявку про те, що посилка не дійшла або вам прислали не те, що ви замовляли. При бажанні навіть фото докласти можна. Інтерфейс зручний і суперечки за 5 днів вирішуються, якщо продавець нормальний попадеться.
Марія, 19 роківЗамовляла на сайті Aliexpress планшет. Доставка була швидка, але пристрій надіслали подряпане з задньої сторони. Сфотографувала дефект, відкрила суперечка, в результаті повернули частину грошей. Працює планшет добре, тому я не стала повертати його назад, адже невідомо, що в наступний раз трапиться з моїм замовленням і як довго його чекати доведеться.
Руслан, 27 роківЗамовляв в цьому магазині комплектуючі для комп'ютера. Чекав близько двох місяців, так і не дочекався запчастин. Постачальник на повідомлення не відповідав. Дружина розповіла, як зробити повернення на Алиэкспресс. Кошти повернулися на карту через пару днів, від продавця так і не дізнався, що з моїм замовленням і чому його не відправили мені.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!