Як відключити adblock у браузері

Користувачі інтернету постійно стикаються з нав'язливою рекламою. Десь вона з'являється просто збоку, а де-то висвічується на весь екран і закриває весь контент. Для цих цілей були розроблені спеціальні доповнення, які приховували рекламні оголошення, приміром, adguard і adblocker plus. Це значно підвищує комфорт перегляду сторінок, але в деяких ситуаціях плагін працює некоректно.

Що таке AdBlock

Адблок – спеціальне розширення для браузера і додаток для мобільних пристроїв, яка прибирає зі сторінок інтернету рекламні банери, написи і спливаючі кона. На персональному комп'ютері AdBlock вбудовується в ваш інтернет-провідник і працює у фоновому режимі. У користувача є можливість налаштувати ступінь фільтрації реклами і дозволити частковий її показ. Також при бажанні підтримати ресурс за допомогою переглядів банерів, можна додати сайт до винятків і дозволити відображення контекстних оголошень.

Як вимкнути плагін AdBlock

Установка програми не викликає складнощів, відбувається все по інструкції без додаткових дій. Іноді виникає необхідність відключити блокувальник реклами. Пов'язано це з рідкісними проблемами, коли вміст сторінки через плагіна починає відображатися неправильно, зміщуються блоки контенту або не завантажуються картинки. Встановлюється доповнення в той браузер, яким ви користуєтеся Chrome, Mozilla, Яндекс.Браузер Opera. Нижче будуть розглянуті варіанти, як відключити блокіратор в цих провідниках повністю.

Переслідує реклама користувачів не тільки на ПК, але вже і через мобільні додатки, іграх та інтернеті. Для її блокування на сучасні телефони встановлюються Adblock, які усуває всі небажані оголошення. Для його відключення необхідно запустити утиліту і перетягнути повзунок активації на положення «викл». Додати окремі ігри або сайти виняток на мобільній версії програми можливості немає.

У браузері Яндекс

Це один з найпопулярніших інтернет-провідників, який підтримує інтеграцію Адблока. Принцип роботи повністю збігається з іншими такими програмами. Відключити adblock в яндекс браузері можна з наступної інструкції:

  1. Відкрийте програму провідник.
  2. Натисніть кнопку «Меню» у правому верхньому куті вікна.
  3. У випадаючому меню вам знадобиться розділ «Додатки».
  4. Перед вами з'явиться список розширень, які розділені на категорії.
  5. Прокрутіть сторінку вниз, знайдіть там розширення Adguard (спеціальну назву AdBlock для Яндекс.Браузер).
  6. Вимкнути його можна, перетягнувши повзунок навпроти назви у неактивний стан.

У Mozilla Firefox

Процедура відключення в різних інтернет-провідниках практично не відрізняється. Тільки вищеописаний варіант розширення має іншу назву. Відключити в Мозила плагін можна за наступним алгоритмом:

  1. Натисніть кнопку, щоб відкрити меню провідника.
  2. Натисніть іконку, з назвою «Доповнення».
  3. Спочатку відкриється магазин плагінів, його потрібно просто пропустити.
  4. У лівому меню пункт «Розширення», клацніть його.
  5. Знайдіть серед встановлених додатків AdBlock і натисніть кнопку «Вимкнути».

У Google Chrome

Це один з найпопулярніших інтернет-провідників. Браузер від Гугл Хром" теж підтримує роботу AdBlock та поширює його через свій магазин додатків на безкоштовній основі. Щоб відключити його, необхідно виконати наступні дії:

  1. У правому верхньому куті знаходиться розділ з налаштуваннями, виглядає значок як три вертикальні точки.
  2. У нижній частині клацніть пункт «Додаткові інструменти».
  3. Вискочить бічне меню, де вам потрібен розділ «Розширення».
  4. Вас перекине на сторінку з вашими доповненнями. Тут ви можете перетягнути повзунок AdBlock і вимкнути його або повністю видалити.
  5. Таким же шляхом можна буде активувати назад.

У Opera

Цій програма користуються все рідше, але можливість встановити Адблок у нього теж є. При бажанні відключити додаток, потрібно виконати наступні дії:

  1. Запустіть браузер, натисніть на логотип «Опера» у кутку ліворуч вгорі.
  2. У цьому меню знайдіть пункт «розширення», виберіть розділ «Менеджер розширень».
  3. Відкрийте сторінку з плагінами.
  4. Серед розширень знайдіть AdBlock, натисніть кнопку «Вимкнути».
  5. Активувати знову плагін потрібно за цією ж схемою.

На сайті

Вище описані способи, як повністю вимкнути утиліту для всіх сайтів. Існує варіант додавання певних ресурсів в список виключень. Відключений блокіратор буде тільки на певних сайтах, а на інших-як і раніше буде боротися з оголошеннями. Для цього потрібно зробити наступне:

  1. Запустіть браузер, де встановлено програму.
  2. Перейдіть на домен, який ви б хотіли додати до винятків.
  3. Натисніть на значок AdBlock (виглядає як долоню на червоному тлі).
  4. Випаде додаткове меню, де необхідно натиснути на рядок «Не запускати на сторінках цього домену» (знаходиться внизу).

Відео

Як відключити adblock у браузерах

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!