ЧСВ - що означає абревіатура

Соцмережі привнесли в мову багато термінів, одним з них стало ЧСВ. Дізнатися, що це означає і де застосовується, складно, якщо людина не здогадується про розшифровці, а підказати йому нікому. Інтернет-сленг використовує абревіатуру ЧСВ лише для вказівки на задетую надмірну важливість опонента.

Що означає ЧСВ і як розшифровується

Вперше поєднання ЧСВ з'явилося в російськомовному інтернеті серед шанувальників Карлоса Кастанеди – іспанського езотерика і містика. Він описав у книгах моральне піднесення над іншою людиною в мові, а не у справах. Зацікавило скорочення ЧСВ – що абревіатура означає? Ці три літери розкриваються як «відчуття власної важливості». Інакше ЧСВ можна назвати оцінюванням себе, від якого важко позбутися.

З-за того, що людина постійно оцінює свою значущість і гідність високо, це забирає багато часу, перешкоджає тверезого погляду на ситуацію і прийняття рішення. Згідно книгам езотерика, почуття власної важливості – негативне, від нього треба позбавлятися, тому що воно задіє багато енергії, залишаючи сили лише на дотримання соціальних приписам і умовностей.

Ніколи не позбавляйтеся від ЧСВ!

Завищене ЧСВ в соцмережах

Нерідко використання словосполучення ЧСВ зустрічається в соціальних мережах, де можна сховатися за фотографією аватара і затверджуватися у значущості за рахунок інших. Аналогом абревіатури служать терміни зверхності, пихи і погорди. Люди з почуттям власної важливості постійно підносять свої заслуги іншим. Нехтування своїми достоїнствами також вказує на завищене почуття власної значущості.

Інший варіант, де можна зустріти термін, – онлайн-ігри. Там він застосовується по-різному у різних типах ігор, але часто згадується і в аналогічному соціальних мереж контексті. Гравець, що володіє манією величі, переоцінкою себе і своїх можливостей, зарозумілістю і нарцисизмом, заслуговує «нагородження» цим описом. З онлайну характеристика переходить і в життя, проявляючись як хвастощі і честолюбство. Позбавлятися від цього складно.

Що значить ЧСВ Вконтакте

Не всі люди знають, що таке ЧСВ у ВК. Дізнатися про це почуття, властивому людині, можна за наступними проявами:

  • людина пишається собою, вважає себе важливим, ставить думку вище слів оточуючих;
  • марнославству, честолюбство, надмірне почуття гідності;
  • людина не здатна чути критику на свою адресу;
  • не може нормально розуміти людей, говорити з ним складно;
  • вимагає по відношенню до себе максимальної поваги, навіть при відсутності реальних справ;
  • постійно звертає увагу на свій аккаунт – залишає сам собі коментарі, «лайкает» свої записи, пише багато статей, залишає spoiler в рецензії на фільми, не поважаючи побажання і думки інших людей.

Хто такий чсвшник в Доті

Якщо вам подобається змагальна гра Доту 2, то не завадить краще пізнати: ЧСВ – що значить це при спілкуванні з іншими користувачами. Всі гравці досягають різного рівня майстерності, з-за чого в чаті між кращими і тими, хто справляється гірше, можуть виникати конфлікти. Більшість виграли хваляться майстерністю неймовірного рівня, і їх можна звинуватити в надмірній ЧСВ.

Почуття власної важливості передбачає, що людина сильно перебільшує і звеличує свою значимість або майстерність, демонструючи оточуючим неіснуючі таланти. У гравця виникає агресія на будь-які слова або дії, адже насправді всередині він теж вважає себе неповноцінним. Людина з завищеним почуттям важливості в Доті занадто залежний від думки оточуючих, надає йому багато уваги, тому відрізняється тщеславностью.

Що таке чсвшник dark age

Інша популярна гра – Dark Age – у розділі популярних питань відповідає про ЧСВ – що означає цей термін. Розшифровується це як число сили речей. У кожного гравця є слоти – речі, які підвищують важливість в грі і рівень захисту. До значимих категорій належать самі речі, заточка, самоцвіти. Чим більше таких слотів на гравця, тим вище його сила. Докладніше про цих термінах можна дізнатися безпосередньо на сайтах MMORPG серверів Dark Age.

Число сили речей виражається кількісно, складаючи суму всіх наявних предметів. Впливати на це можуть одяг, камені вміння, предмети, наявні у вихованців та коней. Параметр числа сили речей має пряму залежність від кількості придбаних або отриманих оберегів, магічних предметів. Підвищувати їх рівень можна заточкою, прикрасою самоцвітами і камінням, переплавленням.

Відео: чим небезпечне почуття власної важливості

Почуття Власної Важливості

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!