Як зробити візитку на самому комп'ютері

Будь-який професіонал зобов'язаний мати візитку. Раптом зустрінеться потенційний клієнт і потрібно представитися? А тут під рукою спеціальна компактна картка з телефоном і основною інформацією. Для створення такого поліграфічного виробу не потрібно звертатися в типографії нижче інструкції допоможуть вам у питанні, як зробити візитну картку самостійно.

Можна зробити візитки своїми руками

Перед тим як створити візитку, варто дізнатися про її призначення. Такого виробу відводиться певна роль в діловому етикеті. Ще близько століття тому люди розуміли його цінність і використовували в якості ефективного інструменту у професійних комунікаціях. Хороша візитка поєднує в собі відразу кілька властивостей:

  • компактність;
  • легкість у прочитанні;
  • відсутність зайвих деталей, повинна бути тільки важлива інформація;
  • стиль і респектабельність.

Дизайн картки зобов'язаний бути привабливим і гарним, але при цьому витримувати строгість і стриманість. Така умова підійде для більшості професій, будь то масажист, водій таксі або сантехнік. Більш розкутий дизайн підійде художникам, фотографам або іншим людям творчої професії. Що стосується інформації, яка повинна бути представлена на картці, то основні її пункти такі:

  • повне ім'я власника, іноді без по батькові;
  • назва компанії з короткою характеристикою про неї;
  • займана посада;
  • телефон, пошта, робочий адресу і інша контактна інформація.

Зворотний бік не заповнюють ніяким текстом. Так клієнт зможе написати власні нотатки. В інструкції про те, як самому зробити візитку, важливим моментом є підбір матеріалу, на якому потрібно буде роздрукувати картку. Це повинна бути щільний папір, краще крейдований. Що стосується розмірів, то стандартними є 90 і 50 мм: це ширина і довжина прямокутника. За допомогою цих даних можна приступити до самостійного виготовлення візитної картки.

В якій програмі роблять візитки

Якщо ви вже налаштувалися на творчий процес, тоді вам необхідно ознайомитися з 2-ма способами, як зробити візитку на комп'ютері самому. Один з них являє собою використання спеціальних онлайн-сервісів. Такі сайти називаються конструкторами, адже на них легко створювати макет, вибравши колір, розмір та інші параметри, причому все це безкоштовно. Ось кілька з таких онлайн сервісів:

  1. PrintMaker. Один з кращих конструкторів візиток. Поряд з простим інтерфейсом перевагою є створення готового варіанта картки, яку можна відразу роздрукувати.
  2. VizitkiBespaltno. Ще один з простих онлайн-конструкторів. На готовий виріб сайт дає спеціальну посилання.
  3. OffNote. Особливість цього сервісу в тому, що зберегти макет у різних форматах – png, word, pdf.

Крім онлайн-програм є такі, які можна завантажити на комп'ютер. Ось кілька з таких редакторів:

  • Photoshop;
  • CorelDRAW;
  • Microsoft Word;
  • Майстер візиток.

Як зробити візитку в Word – покрокова інструкція

Після ознайомлення зі способами, як можна зробити візитку на самому комп'ютері, вам належить вибрати будь-який, який здасться більш легким і зручним. Одним з таких є виготовлення картки за допомогою дуже простої програми – Microsoft Word. У ній можна не тільки набирати тексти, адже функціонал редактора набагато ширше. Є швидкий спосіб, як зробити візитку на самому комп'ютері за допомогою Ворда. Ось інструкція до нього:

  1. Визначтеся з видом візитної картки, пошукавши на просторах інтернету зразки для вашої професії і картинки для фону. Скачайте будь-яку з них. Головне, щоб фото було якісним.
  2. Відкрийте текстовий редактор ворд, за допомогою натискання на вкладку «Вставка» додайте викачане зображення на новий аркуш.
  3. Клікніть по картинці правою кнопкою миші, у випадаючому меню натисніть «Розмір і положення».
  4. Вкажіть стандартні розміри візитної картки – 9х5 див.
  5. Додайте на картинку необхідний текст за допомогою меню «Вставка» і «Напис». Тут ви можете пограти зі шрифтами і відтінками.
  6. Для налаштування вставленою написи клікніть по ній правою кнопкою миші, потім перейдіть до формату фігури.
  7. На вкладці про заливку виберіть «Ні».
  8. Для ліній вилучень біля напису в розділі про їх кольорі теж клікніть навпроти слова «Ні».
  9. Вставте так стільки тексту, скільки вам потрібно.
  10. Збережіть шаблон за допомогою крайньої зліва вкладки під назвою «Файл». Залишається тільки надрукувати.

Дізнайтеся,як вимкнути ноутбук з допомогою клавіатури.

Відео: як зробити макет візитки самому в Фотошопі

Як зробити візитку в фотошопі? Відеоурок.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!